Ja syna rodziłam w czerwcu 2020, covid i wszystkie restrykcje były na czasie... Szkoły rodzenia stacjonarnie nie było, w moim mieście on line nie organizowali... Ale oglądałam na yt szkole rodzenia Joanny mróz i bardzo dużo mi to dałobardzo fajny przekaz
reklama
Mama2012/2020/2022
Fanka BB :)
Jak się czujecie?
Jak wizyty?
Jak wizyty?
Hmmmm
Spoko, wszystko ok, nawet detektorem tętna poszukał i znalazłJak się czujecie?
Jak wizyty?
Chociaż troszkę wątpił czy się uda bo to jakiś stary ponoć od 18-19tc wykrywa u mnie dopiero 16+5
angelka_m_s
Ja właśnie wróciłam z izby przyjęć, wczoraj zaczęło sie od bólu gardła i w nocy ucha dzisiaj caly dzien nie przechodziło no i mamy zapalenie gardla i ucha. Dostalam Amotaks. Lekarka mówiła, ze jest bezpieczny w ciąży i za 2 dni powinna być juz poprawa
Karo2021
Czy bratowej dziecko jest zdrowe? Zastanawiam się czy covid w 4-5 tyg ciąży ma wpływ na rozwój dziecka.Przy covid w ciąży bardzo wzrasta ryzyko powstania zakrzepów i po przejściu covid w ciąży lekarze zalecają branie heparyny praktycznie do końca ciazy (moja przyjaciółka przeszła w 4 miesiącu a moja bratowa w 4-5 tyg).
Karo2021
Czy bratowej dziecko jest zdrowe? Zastanawiam się czy covid w 4-5 tyg ciąży ma wpływ na rozwój dziecka.Przy covid w ciąży bardzo wzrasta ryzyko powstania zakrzepów i po przejściu covid w ciąży lekarze zalecają branie heparyny praktycznie do końca ciazy (moja przyjaciółka przeszła w 4 miesiącu a moja bratowa w 4-5 tyg).
Tak, zdrowy chłopak, rośnie jak na drożdżach tylko od początku ciąży była na zastrzykach z heparyny, ale covid nie był jedynym wskazaniem do tego.Czy bratowej dziecko jest zdrowe? Zastanawiam się czy covid w 4-5 tyg ciąży ma wpływ na rozwój dziecka.
K
Kropka.88
Gość
Ogolnie jesli chodzi o covid w 1 trymestrze ciazy to jest najgroźniejszy wlasnie na tym etapie.Czy bratowej dziecko jest zdrowe? Zastanawiam się czy covid w 4-5 tyg ciąży ma wpływ na rozwój dziecka.
reklama
Karo2021
Dziękuję za odpowiedź. Ja się trochę boję, bo tyle co dowiedziałam się o ciąży i 3 dni później okazało się, że mam covid. Generalnie przeszłam bardzo łagodnie, bo straciłam tylko smak i węch na 5 dni, ale i tak sie boję, bo akurat zachorowanie przypadło na rozwój serduszka u dziecka, a w poprzedniej ciąży przeziębiłam się akurat też w 4-5 tyg ciąży i synek urodził się z połową serduszka.Tak, zdrowy chłopak, rośnie jak na drożdżach tylko od początku ciąży była na zastrzykach z heparyny, ale covid nie był jedynym wskazaniem do tego.
Podziel się: