reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Ja syna rodziłam w czerwcu 2020, covid i wszystkie restrykcje były na czasie... Szkoły rodzenia stacjonarnie nie było, w moim mieście on line nie organizowali... Ale oglądałam na yt szkole rodzenia Joanny mróz i bardzo dużo mi to dało😉bardzo fajny przekaz

reklama
Ja właśnie wróciłam z izby przyjęć, wczoraj zaczęło sie od bólu gardła i w nocy ucha 🥴 dzisiaj caly dzien nie przechodziło no i mamy zapalenie gardla i ucha. Dostalam Amotaks. Lekarka mówiła, ze jest bezpieczny w ciąży i za 2 dni powinna być juz poprawa ✊

Tak nie bój się Amotaksu nic nie będzie maleństwu ja biorę też drugi tydzień bo wykryli przechodzona bolerioze . Tylko te tabletki takie duże [emoji136][emoji136][emoji136]

Przy covid w ciąży bardzo wzrasta ryzyko powstania zakrzepów i po przejściu covid w ciąży lekarze zalecają branie heparyny praktycznie do końca ciazy (moja przyjaciółka przeszła w 4 miesiącu a moja bratowa w 4-5 tyg).
Czy bratowej dziecko jest zdrowe? Zastanawiam się czy covid w 4-5 tyg ciąży ma wpływ na rozwój dziecka.

Przy covid w ciąży bardzo wzrasta ryzyko powstania zakrzepów i po przejściu covid w ciąży lekarze zalecają branie heparyny praktycznie do końca ciazy (moja przyjaciółka przeszła w 4 miesiącu a moja bratowa w 4-5 tyg).
Czy bratowej dziecko jest zdrowe? Zastanawiam się czy covid w 4-5 tyg ciąży ma wpływ na rozwój dziecka.

reklama
Tak, zdrowy chłopak, rośnie jak na drożdżach 🙂 tylko od początku ciąży była na zastrzykach z heparyny, ale covid nie był jedynym wskazaniem do tego.
Dziękuję za odpowiedź. Ja się trochę boję, bo tyle co dowiedziałam się o ciąży i 3 dni później okazało się, że mam covid. Generalnie przeszłam bardzo łagodnie, bo straciłam tylko smak i węch na 5 dni, ale i tak sie boję, bo akurat zachorowanie przypadło na rozwój serduszka u dziecka, a w poprzedniej ciąży przeziębiłam się akurat też w 4-5 tyg ciąży i synek urodził się z połową serduszka.

Do góry