reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Hej, mam takie pytanie, ponieważ przeżywam niewyobrażalny stres... :( , czy którejś z was wyszło na badaniu prenatalnym podwyższone tętno i faza wsteczna w przepływie??? Podobno może to świadczyć o wadzie serca dziecka, choć mam nadzieję że nie... Zrobiłam też test Pappa, ale na wyniki muszę trochę poczekać (choć mam do niego mieszane uczucia) w pierwszej ciąży go celowo pominęłam, ale tam nie było żadnego problemu z wynikami.
Jak wysokie jest tętno dziecka? I jakie jest NT ?

reklama
Hej, mam takie pytanie, ponieważ przeżywam niewyobrażalny stres... :( , czy którejś z was wyszło na badaniu prenatalnym podwyższone tętno i faza wsteczna w przepływie??? Podobno może to świadczyć o wadzie serca dziecka, choć mam nadzieję że nie... Zrobiłam też test Pappa, ale na wyniki muszę trochę poczekać (choć mam do niego mieszane uczucia) w pierwszej ciąży go celowo pominęłam, ale tam nie było żadnego problemu z wynikami.
Najlepiej zrobić echo serca płodu. Skąd jesteś? W Warszawie mogę Ci polecić pracownię na Agatowej. Mają bardzo dobry sprzęt i świetnych specjalistów.
W poprzedniej ciąży bylam tam na usg połówkowych bo przyjmuje tam moja ginekolog- onkolog i w poczekalni byly dziewczyny ktorw czekały na echo.

Gratulacje Dziewczyny, super wieści :D

Ja siedzę dalej w piżamie i zbieram siły na prysznic. Mdłości dzisiaj 10/10, a to już 12+1.

Moja aplikacja ciążowa: "mdłości odeszły i czujesz przypływ energii"
Ja: 🤢😯

Przynajmniej o tej kiełbasie już nie myślę tak mnie pocieszyłyście :) No i bratu spadła gorączką, saturacja nie spada i ciut lepiej się czuje dziś :)

Gratulacje Dziewczyny, super wieści :D

Ja siedzę dalej w piżamie i zbieram siły na prysznic. Mdłości dzisiaj 10/10, a to już 12+1.

Moja aplikacja ciążowa: "mdłości odeszły i czujesz przypływ energii"
Ja: 🤢😯

Przynajmniej o tej kiełbasie już nie myślę tak mnie pocieszyłyście :) No i bratu spadła gorączką, saturacja nie spada i ciut lepiej się czuje dziś :)
Oj to współczuję tych mdlosci, jestem też 12+1 i u mnie się już chyba wyciszają...mam dużo mniej. Albo tak mi zatoki doskwierają że już na mdlosci brak mi uwagi 🤨😅

Oj to współczuję tych mdlosci, jestem też 12+1 i u mnie się już chyba wyciszają...mam dużo mniej. Albo tak mi zatoki doskwierają że już na mdlosci brak mi uwagi 🤨😅
Ja miałam takie dwa dni w zeszłym tygodniu, że było naprawdę znośniej. Jak żołądek był pełny to było ok i byłam przekonana, że mdłości się wyciszają...ale jak wróciły to nawet w nocy się przez nie budzę. Dzisiaj ledwo co daję radę jeść i czy coś mam w brzuchu czy nie to mdłości masakryczne. Jakoś dam radę, żyję nadzieją, że lada moment miną... :) Najważniejsze, żeby jutro na USG wszystko było ok 😬

Super wieści po prenatalnych !!♥️♥️
Mi się udało umówić na połówkowe 🤔 7 grudzień już ...
Nie za szybko ? Według om teraz 14+1 wg USG 15+1...a 7 grudnia będzie wg OM 18+1 , a wg USG 19+1...
Teraz poszłam za późno na prenatalne i dzidzia była za duża 😏 niby 13+3 a jednak okazała się tydzień starsza
Ale namieszałam z tymi tygodniami 🤣
Zrobiłam sobie te łososie z mascarpone i całe zżarlam ..pycha były 😑 teraz umieram i piję rumianek

Ostatnia edycja:
Najlepiej zrobić echo serca płodu. Skąd jesteś? W Warszawie mogę Ci polecić pracownię na Agatowej. Mają bardzo dobry sprzęt i świetnych specjalistów.
W poprzedniej ciąży bylam tam na usg połówkowych bo przyjmuje tam moja ginekolog- onkolog i w poczekalni byly dziewczyny ktorw czekały na echo.
Dziękuję za odpowiedź. Jestem z Łodzi. Też właśnie chce zrobić echo, ale niestety skierowania mi nie dali :/ będę szła prywatnie. Dziś jeszcze idę do innego lekarza, aby potwierdzić bo mam cichą nadzieję że może jest jednak wszystko ok

reklama
Dziękuję za odpowiedź: Tętno 171 a NT 1,5mm i ta nieszczęsna faza wsteczna w przepływie
A może to poprostu jakiś błąd, może warto wykonać usg u innego lekarza? Moje dziecko tez miało podwyższone tętno. Tez około 170. Teraz jestem w 15t5 dniu i jest od 150 do 160. Może taki urok dziecka. Po moich przygodach ,myślę że warto udać się do innego lekarza. Nie potrzebny nam w tym stanie stres 😉

Do góry