reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Mi w pierwszej ciąży jakoś ok 11 tc lekarz powiedział ze chłopak. 12tc na prenatalnych inny powiedział ze pozdrawia kolegę ale nie podziela jego opinii 😅 to na następnej wizycie u swojego miałam już takie zdjęcie pipki ze nie było najmniejszych wątpliwości 😊
Mi gin mówił, że właśnie częściej dochodzi do pomyłek chłopiec a okazuje się, że dziewczynka bo tak się pępowina czasami układa, że jest mylnie brana za siurka...

I przy młodej powiedział że widzi 2 bułeczki to jest dziewczynka... Nie pamiętam w którym TC...

Z chłopcem też powiedział, że wygląda mu na chłopca, ale przez historie z pępowinami pewności mieć nie może...

reklama
Mi gin mówił, że właśnie częściej dochodzi do pomyłek chłopiec a okazuje się, że dziewczynka bo tak się pępowina czasami układa, że jest mylnie brana za siurka...

I przy młodej powiedział że widzi 2 bułeczki to jest dziewczynka... Nie pamiętam w którym TC...

Z chłopcem też powiedział, że wygląda mu na chłopca, ale przez historie z pępowinami pewności mieć nie może...
Na początku patrzą po wyrostku płciowym. W 16 tyg są już zewnętrze narządy dlatego lepiej widać. Ja widziałam wczoraj jak wyrostek był pięknie rownolegle 😀

A to u nas wyrostek był "na baczność"😂
Czyli na chłopca 😀
Moj mówi -No jednak chyba jeszcze za szybko żeby się ładnie pokazało
(Dalej nie można było zobaczyć dopochwowym czyli doklniejszym na tym etapie)
Ale wyrostek jest rownolegle.
Mówię -to raczej na dziewczynkę wskazuje
Lekarz- i tak bym obstawiał. Ale dla pewności dowiemy się na następnej

Hej🤢 Jeju, jak Wam fajnie, że jesteście po prenatalnych i myślicie nad płcią😊 Mi się dzisiaj śniło, że będę miała chłopca i dam mu na imię...Teofil😅 A tak w realu to leżę, niedobrze mi i okrutnie się stresuję jutrzejszą wizytą (to będzie 10+3)😬

Hej🤢 Jeju, jak Wam fajnie, że jesteście po prenatalnych i myślicie nad płcią😊 Mi się dzisiaj śniło, że będę miała chłopca i dam mu na imię...Teofil😅 A tak w realu to leżę, niedobrze mi i okrutnie się stresuję jutrzejszą wizytą (to będzie 10+3)😬
Czyli nie tylko mi się śniła dziś płeć 😅 Trzymam kciuki za wizytę 🥰

Czyli na chłopca 😀
Moj mówi -No jednak chyba jeszcze za szybko żeby się ładnie pokazało
(Dalej nie można było zobaczyć dopochwowym czyli doklniejszym na tym etapie)
Ale wyrostek jest rownolegle.
Mówię -to raczej na dziewczynkę wskazuje
Lekarz- i tak bym obstawiał. Ale dla pewności dowiemy się na następnej
Dokładnie. U mnie przez dopochwowo ślicznie było widać,Doktor zadowolony ze tak fajnie było widać.
Stwierdził,że bez wątpienia,ale ja tam biorę margines błędu🤪❗chociaż nie ukrywam pasuje mi chłopiec. Może jednak coś mój Doktor powie w piątek 😆😆

reklama
To jesteśmy na tym samym etapie bo u mnie tez 10+2. Współczuję Ci tych mdłości. U mnie sa ale lekkie i nie codziennie. Nie wiem sama czy to dobrze czy nie 😒 Ja dopiero wizytę mam 5.11 a prenatalne 16.11. Matko jeszcze tyle trzeba czekać... Moje przeczucie mówi, że będzie chłopiec, ale to się okaże 😀

Do góry