reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Dziewczyny w poniedziałek robiłam Betę dała wynik 72042,5 dzis powtórzyłam i jest 87854,1 jak na 7 tydzień według usg to mi się coś za mało widzi :(

Hej dziewczyny . Odstawiam metformine na cukier . Jutro ostatnia dawkę biorę i od piątku nic w kolejnym tygodniu muszę iść na krzywa cukrowa ... Zastanawiam się czy iść na USG też w tym czasie ? Wizytę mam dopiero 12 października...już nie mogę się jej doczekać .. chciałabym zobaczyć fasolkę ... Jestem teraz 8+5 . Też się w pracy zapisałam do enelmed nie wiem nie umiem z tego korzystać a jest tam prowadzenie ciąży któraś coś takiego ma ? Jest i USG rozszerzone i zwykle i wizyty u ginekologa i krzywa i różne badania za darmo .

Tak wolniej ale ok 9-12 tygodnia. Na tym etapie raczej powinno być ok 60 %
Nie jest tak :D Nie znajdziesz badań ile powinna rosnąć, bo ona ma znaczenie tylko na początku. Peak jest ok 9-10 tygodnia, potem przecież nie rośnie w ogóle, bo spada :) A Ty nie jesteś w 7 tygodniu, tylko już całkiem daleko w 8, prawda? Na logikę patrząc, to jakby ta beta się podwajala co dwa dni, to miałabyś milion bardzo szybko:D

Nie jest tak :D Nie znajdziesz badań ile powinna rosnąć, bo ona ma znaczenie tylko na początku. Peak jest ok 9-10 tygodnia, potem przecież nie rośnie w ogóle, bo spada :) A Ty nie jesteś w 7 tygodniu, tylko już całkiem daleko w 8, prawda? Na logikę patrząc, to jakby ta beta się podwajala co dwa dni, to miałabyś milion bardzo szybko:D

reklama
Teoretycznie to jest 8+3 ale jak byłam 16 września co było 6+4 lekarz mi powiedział po usg że jest równo 5 tydzień i ledwo widział pęcherzyk mogący być ciąża. Więc skoro 16 był 5 to teraz będzie 7
Dlatego na wskazanie lekarza robiłam tę Betę bo dna siebie to bym tego nie robiła.

Do góry