reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

A o chciałam was niestety uświadomić, że cytat

"Za trzy dni Trybunał Konstytucyjny zdecyduje, czy przerywanie ciąży ze względu na ciężkie wady płodu jest zgodne z Konstytucją"

I jesli to przejdzie to wtedy nie będzie dylematu czy usuwać ciążę z ciężkim uszkodzeniem płodu czy nie, bo już nie będzie wyboru.
U mnie to nie jest zgodne z moim własnym sumieniem, więc w moim przypadku i tak nie ma wyboru. 🙂

reklama
Takie pytanie z innej półki. 😁
Czujecie, że to będzie chłopiec, czy raczej dziewczynka. Mi coś mówi, że będzie to chłopiec. Nie, żebym bardzo chciała chłopca, bo w sumie mi obojętnie, ale jestem ciekawa, czy przeczucie się sprawdzi. 😃 Nie ma to nic wspólnego z wróżbiarstwem! Haha tak tylko sobie rozmyślam. 😌
U mnie to nie o przeczucie chodzi, ja po prostu chciałabym chłopca :D wiec pewnie los mi spłata figla i będzie dziewczynka :)

Takie pytanie z innej półki. 😁
Czujecie, że to będzie chłopiec, czy raczej dziewczynka. Mi coś mówi, że będzie to chłopiec. Nie, żebym bardzo chciała chłopca, bo w sumie mi obojętnie, ale jestem ciekawa, czy przeczucie się sprawdzi. 😃 Nie ma to nic wspólnego z wróżbiarstwem! Haha tak tylko sobie rozmyślam. 😌

Też mam przeczucie, że bedzie chłopiec🙂 Ahh ta kobieca intuicja🙂

A o chciałam was niestety uświadomić, że cytat

"Za trzy dni Trybunał Konstytucyjny zdecyduje, czy przerywanie ciąży ze względu na ciężkie wady płodu jest zgodne z Konstytucją"

I jesli to przejdzie to wtedy nie będzie dylematu czy usuwać ciążę z ciężkim uszkodzeniem płodu czy nie, bo już nie będzie wyboru.

Ciekawe gdzie będzie ten trybunał konstytucyjny kiedy to dziecko będzie potrzebowało pomocy, bo urodzi się niepełnosprawne.

Trochę glupie myslenie, bo jak dziecko okaze sie chore to bedziesz wiedziala że musisz rodzic w spzitalu o najwyzszym stopniu referencyjnosci, a po porodzie specjaliści beda gotowi odrazu na zabranie noworodka chociazby na operacje ratujaca zycie.
I owszem usg+ test pappa to badanie przesiewowe, dla wszystkich tych ktore sa przed i nie mialy wczesniej z tym doczynienia poczytajcie sobie, zeby w razie jakis nieprawidlowowsci nie popasc w rozpacz. Bo to badanie przesiewowe a nie diagnostyczne, czyli jak cos wyjdzie zle kieruja na dalsze badania ale sam test pappa to nie wyrok. Okolo 5% wychodzi falszywie pozytywnych czyli u okolo 5% z nas tes pappa wykaze podwyzszone ryzyko wad plodu a w dalszych badaniach okaze sie że dziecko jest zdrowe.
Potwierdzam. Ja miałam z córką usg prenatalne złe i potem inne nieprawidłowości. Ale papa wyszła u mnie dobra i finalnie miałam ryzyko zd 1:2440. Amnio nie robiłam, genetyk mnie straszył jakimiś zespolami. Ale po trzecim echu serca dowiedzialam się, ze corka ma zdrowe serce i narządy to juz aż tak się nie martwilam, mimo że dalej na usg było coś nie tak.

To ja tylko dodam na zakonczenie, że już od dawna ryzyko poronienia po amniopunkcji wynosi 1:1000 i takie dane podaja lekarze.
Mi proponowali darmową amnio ale dla.mnie takie ryzyko było za duże. Choć jest małe🙈 Bałam się o wymarzoną córeczkę🙈 ale też nikomu nie odradzam absolutnie robić w razie potrzeby albo jeśli chce.

reklama
Do góry