reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Kurde ale jestem.zla. w czerwcu i lipcu chodziłam do dentysty żeby zrobić porządek z zębami. 6 leczona normalnie, 7 kanalowo. I coś mnie tam zaczyna boleć.jak jem czasami. No załamie się chyba.... Juz nie mówiąc o kasie ile mnie to kosztowało to jeszcze teraz nerwy bo niby w 1 trymestrze lepeij nie robić w znieczuleniu

Kurde ale jestem.zla. w czerwcu i lipcu chodziłam do dentysty żeby zrobić porządek z zębami. 6 leczona normalnie, 7 kanalowo. I coś mnie tam zaczyna boleć.jak jem czasami. No załamie się chyba.... Juz nie mówiąc o kasie ile mnie to kosztowało to jeszcze teraz nerwy bo niby w 1 trymestrze lepeij nie robić w znieczuleniu
Ja robiłam w ciąży kanałowo zęba wyszłam kupę kasy a rok później musiałam to wyrwać chirurgicznie i następna kasa...

Czasami taniej wychodzi wyrwać i wstawić implant niż naprawiać. Moja koleżanka w jeden ząb wpakowała tyle, że spokojnie mogła by sobie wstawić 2 takie nowe zęby. Najpierw kanałowe potem okazało się że cos nie tak i trzeba było usunąć to co zostało zrobione, potem wypełnienie kanałów od nowa, potem znowu coś się zesrało itd i tak w jeden ząb poszło dobrych kilka tysięcy.

Jeszcze nie wiem czy będę kwietniowa czy majowa, więc piszę i tu.
6+3
Jest serduszko :) nie dostałam jeszcze terminu porodu, na razie kartę ciąży
Na badaniu było widać lepiej niż na zdjęciu, tutaj praktycznie dziecka nie widać (oni normalnie zdjęć na wizycie ginekologicznej nie drukują, tylko typowo na usg), to okrągłe to chyba ciałko żółte, po prawej dzidziuś ale na zdjęciu nie widać :p Przytyłam niecały kg w 2 tyg, ogółem spodni nie noszę ale w spódnicach w talii mi ciaśniej. Też tak macie? :pZobacz załącznik 1173283
Pięknie 😍 gratuluję serduszka!!

reklama
Oj przykro mi bardzo. Ja też się bardzo martwię, bo nie pokrywa mi się termin z om z USG. Ciąża o 2 tygodnie młodsza. Czekam do 24 września i wtedy się okaże.
Ja pewnie się będę żegnać. Był pecherzyk z całkiem żółtym, dostalam duphaston, dużo odpoczywać. Nie zdążyłam tego wcielić. Krwawie[emoji24][emoji24][emoji24]

Do góry