reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Pęcherzyk 1,61cm. Martwię się czy wszystko w porządku. Jedyny dzień w jakim działaliśmy to 1 sierpnia. Lekarz kazał mi przyjść 24 września, ale dał mi już wszystkie skierowanie na badania.Zobacz załącznik 1171992
Według 5t to masz bardzo dobry rozmiar pęcherzyka, zaraz ja wstawię swoje zdj. A jakie będziesz robić badania?

Załączniki

• IMG_20200901_211321.jpg
    IMG_20200901_211321.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 84
reklama
Ja 14 września i już się nie mogę doczekać.. chce wiedzieć że wszystko będzie dobrze, ale chyba też nie będzie widać serduszka. U mnie to będzie 5t+5dni.
Ja byłam w 5t2d i był tylko pęcherzyk. Mam po Tobie wizytę 15.09 będę wtedy w 7t też się nie mogę doczekać. Ja najpierw stresowałam się na tą pierwsza wizytę a teraz już rozmyślam o tej drugiej, czas mógłby szybciej lecieć

Ja mam 11 września, ale chyba zarodka nie zobaczę, a tym bardziej serduszka, bo za wcześnie u mnie będzie według moich obliczeń😂
A ja nie wiem dokładnie ile u mnie będzie bo nie wiem jak to się liczy 😱 apka pokazuje że dzisiaj mam 5 tydzień 4t3d czyli że 4 tygodnie skończone i 3 dni z piątego? Czyli na wizycie będę miała 6 tydzień chyba 🤷‍♀️

A ja nie wiem dokładnie ile u mnie będzie bo nie wiem jak to się liczy 😱 apka pokazuje że dzisiaj mam 5 tydzień 4t3d czyli że 4 tygodnie skończone i 3 dni z piątego? Czyli na wizycie będę miała 6 tydzień chyba 🤷‍♀️
Ja liczę tak jak według mnie owu wystąpiła. I tak oto wyliczylam dzisiaj u siebie z OM 6+1, a z owu tydzień mniej ;)

Ja też nie rozumiem tego co apki pokazują haha. Teraz sie opieram na tym co lekarz powiedział ale najbliżej apka preglife mi pokazuje 😄

Morfologia, mocz, przeciwciała, toksoplazmoza, VDRL, różyczka, przeciwciała HCV Ab, HIV, TSH, grupa krwi,nawet obciążenie glukoza 75g bo mam niedoczynność tarczycy, Hashimoto i rodziłam duże dzieci powyżej 4kg, a to są podstawy do tego żeby już na tym etapie zobaczyć czy nie mam cukrzycy ciążowej.
Według 5t to masz bardzo dobry rozmiar pęcherzyka, zaraz ja wstawię swoje zdj. A jakie będziesz robić badania?

Morfologia, mocz, przeciwciała, toksoplazmoza, VDRL, różyczka, przeciwciała HCV Ab, HIV, TSH, grupa krwi,nawet obciążenie glukoza 75g bo mam niedoczynność tarczycy, Hashimoto i rodziłam duże dzieci powyżej 4kg, a to są podstawy do tego żeby już na tym etapie zobaczyć czy nie mam cukrzycy ciążowej.
A chodzisz na nfz do gin? Sporo tego jest, a następnej wizycie masz to dostarczyć? A powiedz jaka dawkę leku bierzesz na tarczyce, ja też mam z nią problemy a nigdy się nie leczylam narazie przepisano mi euthyrox 50

Ja też nie rozumiem tego co apki pokazują haha. Teraz sie opieram na tym co lekarz powiedział ale najbliżej apka preglife mi pokazuje 😄
To ja sobie właśnie ja ściągnęłam 😁 mi pokazuje dzisiaj 5t 6d. Ale ja nie wiem kiedy była owulacja bo nie miałam sluzu plodnego A testów też nie robiłam.

reklama
Ja prywatnie. Mam pakiet w Luxmed. Biorę dawkę euthyrox 88. Martwie się bardzo bo jeśli test wyszedł mi 21 sierpnia z bardzo mocnymi kreskami to jak to możliwe że dopiero 5 tydzień jest teraz? Kurcze a jak to tylko puste jajo? Betehcg robiłam w sobotę 28 sierpnia i miała wynik 6300
A chodzisz na nfz do gin? Sporo tego jest, a następnej wizycie masz to dostarczyć? A powiedz jaka dawkę leku bierzesz na tarczyce, ja też mam z nią problemy a nigdy się nie leczylam narazie przepisano mi euthyrox 50

Do góry