reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
b

zaczęliśmy leczenie metformina i niby staranie niby nie
nie dostalam okresy ale u mnie to normalne nawet testu nie robilam
poszłam do lekarza na terminowa wizytę i mówię że okresu nie mam i lekarz na usg pokazuje mi serduszko
Hehe ja też dowiedziałam się niespodziewanie. Spóźniał mi się okres 15 dni, u mnie to też normalne, ale chciałam tego dnia wypić kilka piw i dla pewności zrobiłam test, a tu niespodzianka. 😃

No właśnie wiem. Przyjęło się, żeby nie mówić do końca pierwszego trymestru. Sama nie wiem czy mówić czy nie...
A ja właśnie nie wiem, dlaczego tak się przyjęło. Przecież jak nawet dochodzi do poronienia, to co na tym pracodawca traci? Przynajmniej nie jest zaskoczony zwolnieniem lekarskim i okazuje większą wyrozumiałość. Ja radzę powiedzieć jak najszybciej, na początku trzeba się oszczędzać jak najbardziej, to są kluczowe tygodnie. 🙂

Dziewczyny, co pomoże na okropne pieczenie w żołądku? Jednocześnie mi niedobrze, i jesyem głodna. Nie wiadomo co zjeść:/ Rano wymioty juz o 5 😯 wiem, że to minie ale męczy strasznie:( a i migrena się przyplątała:/
Mi lekarz przepisał maalox w saszetkach. Nawet mówił o rennie. A póki co pomagają mi cukierki imbirowe

Mi lekarz przepisał maalox w saszetkach. Nawet mówił o rennie. A póki co pomagają mi cukierki imbirowe
To moze jak bede tez zapytam o ten malix.
Hehe przepraszam. 😀 To nie wiem, musisz próbować, każdemu pomaga coś innego, albo nic i trzeba przecierpieć. 😐
Nic się nie stało, obawiam się, że to ostatnie chyba tylko realne ;)

reklama
Dziewczyny, co pomoże na okropne pieczenie w żołądku? Jednocześnie mi niedobrze, i jesyem głodna. Nie wiadomo co zjeść:/ Rano wymioty juz o 5 😯 wiem, że to minie ale męczy strasznie:( a i migrena się przyplątała:/

Ja piłam alugastrin taka zawiesina. Ja mówię na to mleczko. Nie lubię ssać tabletek więc to mleczko piłam gdy czułam pieczenie 🙂

Do góry