reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

reklama
b

zaczęliśmy leczenie metformina i niby staranie niby nie
nie dostalam okresy ale u mnie to normalne nawet testu nie robilam
poszłam do lekarza na terminowa wizytę i mówię że okresu nie mam i lekarz na usg pokazuje mi serduszko
Hehe ja też dowiedziałam się niespodziewanie. Spóźniał mi się okres 15 dni, u mnie to też normalne, ale chciałam tego dnia wypić kilka piw i dla pewności zrobiłam test, a tu niespodzianka. 😃

No właśnie wiem. Przyjęło się, żeby nie mówić do końca pierwszego trymestru. Sama nie wiem czy mówić czy nie...
A ja właśnie nie wiem, dlaczego tak się przyjęło. Przecież jak nawet dochodzi do poronienia, to co na tym pracodawca traci? Przynajmniej nie jest zaskoczony zwolnieniem lekarskim i okazuje większą wyrozumiałość. Ja radzę powiedzieć jak najszybciej, na początku trzeba się oszczędzać jak najbardziej, to są kluczowe tygodnie. 🙂

Dziewczyny, co pomoże na okropne pieczenie w żołądku? Jednocześnie mi niedobrze, i jesyem głodna. Nie wiadomo co zjeść:/ Rano wymioty juz o 5 😯 wiem, że to minie ale męczy strasznie:( a i migrena się przyplątała:/
Mi lekarz przepisał maalox w saszetkach. Nawet mówił o rennie. A póki co pomagają mi cukierki imbirowe

Mi lekarz przepisał maalox w saszetkach. Nawet mówił o rennie. A póki co pomagają mi cukierki imbirowe
To moze jak bede tez zapytam o ten malix.
Hehe przepraszam. 😀 To nie wiem, musisz próbować, każdemu pomaga coś innego, albo nic i trzeba przecierpieć. 😐
Nic się nie stało, obawiam się, że to ostatnie chyba tylko realne ;)

reklama
Dziewczyny, co pomoże na okropne pieczenie w żołądku? Jednocześnie mi niedobrze, i jesyem głodna. Nie wiadomo co zjeść:/ Rano wymioty juz o 5 😯 wiem, że to minie ale męczy strasznie:( a i migrena się przyplątała:/

Ja piłam alugastrin taka zawiesina. Ja mówię na to mleczko. Nie lubię ssać tabletek więc to mleczko piłam gdy czułam pieczenie 🙂

Do góry