reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Hej
Moja też leniwa, na macie to we wszystkie strony się przemieszcza ale na pleckach i bokach ale żeby się obracała to nie ma opcji leniuszek z niej, główke ładnie sztywno trzyma więc myśle ze na obracanie jeszcze ma czas.
Dziś jest strasznie marudna bo jadła dwa dni jarzynki i wczoraj nie było kupki i dziś też jeszcze :( ostatnio po samej marchewce szybciej kupka była.

Ja obejrzałam dwa sety meczu a że byłam zmęczona to stwierdziłam że i tak wygrają i poszłam spać hehe.

reklama
Dzień dobry,
na Podbeskidziu piękne słońce.
Dziewczyny moja córcia będzie miała zaraz 5 miesięcy a nie przewraca sie z plecków na brzuszek na odwrót... na boki się kula.. mam się czym martwić? czy trafil mi się leniuszek?
Dziewczyny spokojnie. Moja też do niedawna tylko na boki się przekrecala. W sobotę znalazłam ja w łóżeczku, przewróciła się na brzuch sama. Od trzech dni próbuję. Dziś trzy razy już próbowała. Musi dać swoim dzieciaczkom czas :)

Dzień dobry,
na Podbeskidziu piękne słońce.
Dziewczyny moja córcia będzie miała zaraz 5 miesięcy a nie przewraca sie z plecków na brzuszek na odwrót... na boki się kula.. mam się czym martwić? czy trafil mi się leniuszek?
Moj maluch za tydzien skonczy 6 miesiecy. Na brzuszek zaczal sie przewracac kolo 3 miesiaca a na plecki dopiero wczoraj :-) też sie zaczynałam martwić bo czytalam ze maluszki wlasnie odwrotnie, najpierw uczą sie przewracać na plecki a dopiero poźniej na brzuszek. Myśle, ze jeśli Twoje maleństwo sie kręci na boczki, to coś próbuje i w końcu mu sie uda :-)

Hej dziewczyny.
My mamy 4miesiace wczoraj skończone i mała już kilka razy sama na brzuszek się przekręciła, na boki już dawno. Wiem nawet dlaczego tak szybko bo karmię na leżąco i żeby znaleźć cyca ona się obraca do mnie i tak ćwiczy raz jedną raz drugą stronę. Właśnie ćwiczy obroty na macie. Muszę się pochwalić że druga córeczka w końcu załapała jazdę na rowerze bez bocznych kółek (4lata).

Maciej ma skończone kilka dni temu 4 miesiące. Na brzuszek przewraca się od jakiś 3 tygodni. Zaczyna na brzuszku wyciągać rączki po zabawki. Na plecy przewrócił się raz i chyba przypadkiem bo był bardzo zaskoczony. Ćwiczy za to na brzuchu podciąganie nóg pod siebie i usiłuje się odpychać. Generalnie zawzięty jest strasznie na nowe umiejętności. Najstarsza córka też taka była. W efekcie na 7 miesięcy sama wstawała w łóżeczku ......

To ćwiczą te nasze maluchy :) Moja ma 4,5 miesiąca. To w porównaniu do niektórych dzieciaczkow to później nabyła te umiejętność. No ale nie ma co porównywać bo każde dziecko rozwija się w swoim tempie.

Mój synek właśnie skończył 5mc i obraca się na boki , noga w buzi cały czas ale póki co nie przekręca się ... tak sobie myślę ,że może za mało leży na brzuszku i dlatego ?

reklama
Moja Ninka przedwczoraj skończyła 4 miesiące a od wczoraj przewraca się z plecków na brzuszek. Ale jak już się nauczyła to robi to cały czas tylko nie potrafi wrócić na plecki i beczy :D nie można małpki samej zostawić

Do góry