reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
U nas też różnie z ulewaniem, jak poje tak pod korek to więcej ,a tak to troszkę taka serwatka się uleje . Z tymi ząbkami to aż się boję, chłopakom wychodziły dość wcześnie ok 3 miesiąca pierwsze się pojawiały. Julianowi wychdzily dwie górne jedynki jednocześnie i zanim było widać dwie białe kreseczki to miał przez 3 dni temperaturę po 39 st. No a my codziennie do lekarza co jest dziecku, bo ani kataru i kaszlu zero .

Hej
My zaczniemy rozszerzanie diety po 4miesiącu bo malutka jest tylko na mm i ja nie wnikam kto jak i kiedy to bedzie robić bo każda z nas chce dla swojego dziecka jak najlepiej i umyślnie krzywdy nie zrobi. Wogole to od ok 2tygodni Oliwka jadła tylko rano pierś i byłam zadowolona że chociaż tyle aż tu w poniedziałek wybrałam się do okulisty i stwierdziła u mnie znaczne pogorszenie wzroku dostałam zastrzyki tabletki i czekam na badania:( musiałam małą odstawić od piersi i tak mi z tym ciężko:(
Moja też odstawia cyrki przy jedzeniu najladniej je nad ranem a w dzień tragedia chyba taki okres u naszych maluszkow.
A z tym ciumkaniem paluszkow to widzę u was tak samo mała w nocy nie płacze tylko ciągnie palce tak głośno ze mnie budzi. Już kupiłam gryzaki daje jej do rączki i sobie ciumka a ile sie przy tym nagada hehe ubaw mamy niezły. Moja też lubi sobie pogadac pogaworzyc zaczyna też śmiać sie wglos.

A z ulewaniem jeszcze czasem problem jest, tyle dobrze ze nie dużo troszke po brodzie poleci.

Mamusie które karmią mm ile wasze maluszki zjadają za jednym razem? Bo moja zje 80ml-100ml i jej starcza nawet na 3h trochę mnie to dziwi ale rośnie chudzinka nie jest więc chyba jej starcza. Teraz o 19.30 zjadla 90ml po 21 zjadla 30ml i poszła spać i śpi do tej pory.

Hej
My zaczniemy rozszerzanie diety po 4miesiącu bo malutka jest tylko na mm i ja nie wnikam kto jak i kiedy to bedzie robić bo każda z nas chce dla swojego dziecka jak najlepiej i umyślnie krzywdy nie zrobi. Wogole to od ok 2tygodni Oliwka jadła tylko rano pierś i byłam zadowolona że chociaż tyle aż tu w poniedziałek wybrałam się do okulisty i stwierdziła u mnie znaczne pogorszenie wzroku dostałam zastrzyki tabletki i czekam na badania:( musiałam małą odstawić od piersi i tak mi z tym ciężko:(
Moja też odstawia cyrki przy jedzeniu najladniej je nad ranem a w dzień tragedia chyba taki okres u naszych maluszkow.
A z tym ciumkaniem paluszkow to widzę u was tak samo mała w nocy nie płacze tylko ciągnie palce tak głośno ze mnie budzi. Już kupiłam gryzaki daje jej do rączki i sobie ciumka a ile sie przy tym nagada hehe ubaw mamy niezły. Moja też lubi sobie pogadac pogaworzyc zaczyna też śmiać sie wglos.

A z ulewaniem jeszcze czasem problem jest, tyle dobrze ze nie dużo troszke po brodzie poleci.

Mamusie które karmią mm ile wasze maluszki zjadają za jednym razem? Bo moja zje 80ml-100ml i jej starcza nawet na 3h trochę mnie to dziwi ale rośnie chudzinka nie jest więc chyba jej starcza. Teraz o 19.30 zjadla 90ml po 21 zjadla 30ml i poszła spać i śpi do tej pory.
Moja też je co 2 co 3 godziny ale od 60- 90 ml. Teraz już częściej przytrzymujrle ja chwilę i zaczyna po 120 ml. Przybiera ładnie więc po prostu wolą częściej ale mniej.

Wlasnie mialam o to zapytac :-) moj maluch tez je co 3 godz i tak 100- 120 ml. Tak samo w nocy. Zaczelam sie zastanawiac czy to ok bo powinien juz zjadac troche wiecej ale widze ze nie jestesmy sami. Widocznie tak jak ktoras mama powiedziala. Potrzebuja mniej a czesciej :-) a ja juz bym chciala zeby zaczal chociaz odrobine wiecej spac w nocy :-(

Szkoda że nie można policzyć ile dziecko zjada z cycka.. nawet przy odciąganiu to nie to samo.

Moja Ninka, dziecko złote, ciamka sobie kolację o 21 i śpi do 6/7 rano :)

To widze, że z ilością jedzenia to wszędzie podobnie. U mnie zjada ok. 100 ale to jest tak ze najpierw ok 60 i juz sie wierci, odbijam i za pol godz dojada albo nie. Z nocami tez ciężko, duzo pobudek i nadal brak stalych por jedzenia. Zuza w tym wieku juz noce przesypiala i jadla o stałych porach, a Bartek to jedna wielka niewiadoma.
A jak to u Was wyglada? Ile karmien w nocy? Juz stale pory jedzenia sa?

reklama
To widze, że z ilością jedzenia to wszędzie podobnie. U mnie zjada ok. 100 ale to jest tak ze najpierw ok 60 i juz sie wierci, odbijam i za pol godz dojada albo nie. Z nocami tez ciężko, duzo pobudek i nadal brak stalych por jedzenia. Zuza w tym wieku juz noce przesypiala i jadla o stałych porach, a Bartek to jedna wielka niewiadoma.
A jak to u Was wyglada? Ile karmien w nocy? Juz stale pory jedzenia sa?
U mnie je kolo 21 kolacje, pozniej o 2 i 5 rano. I wstaje o 8 :)

Do góry