reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Nan nie martw się kochana [emoji13] Ala uśmiecha się jak jest najedzona po korek i cycek jej z ust wypada [emoji23] poza tym nie sprzedaje uśmiechów [emoji12] jej braciszek też oszczędny w emocjach był [emoji846]

reklama
@kjsko moja tak samo robi :) syn kuzynki ma 3 miesiące i tak wkłada rączki i się ślini tak mocno, że zakłada już mu śliniak. I też myślimy, że swędza już go dziąsła. Laura się uśmiecha, gaworzy, reaguje uśmiechem na uśmiech :)
Dziewczyny czy miałyście do czynienia z wzmożonym napięciem mięśniowym, jak się objawia to? Bo moja daje rączki do tyłu i już świruje...

Agunia mój synek miał jednostronne - główkę mógł przechylać samodzielnie tylko na jedną stronę, wyginal ciałko w łuk w jedną stronę, miał cały czas zaciśnięte kciuki w piastkach

Hej
@kamilaasami mam takie samo podejście, zastanawiałam sie nad rota ale się wkoncu zdecydowalam starszą szczepilam i przez 6lat miała tylko raz jednodniową lekka jelitowke a my chorowalismy okropnie i stwierdzilam ze jak Małej nie zaszczepie a będzie ciężko przechodzic takie choroby to sobie nie wybacze.
@aNusia90 rozumiem cię dobrze. Moja jest kochanym dzieckiem ale zdarzają jej sie trudne dni np dziś. I jakbym miała tak codziennie i do tego jeszcze jedno dziecko to bym nie wytrzymała psychicznie, na pewno potrzebujesz pomocy w opiece nad maluchami no i musisz sie jakoś zrelaksowac odespac maz musi ci pomóc bo długo tak nie pociagniesz.
@anette911 ja na meningokoki nie szczepie mieszkam na wsi i będę się małą sama zajmować do żłobka nie idzie a przedszkole to jeszcze nie wiadomo.

Ale słodziaki z waszych dzieciaczkow. Moja starsza pojechała na wakacje więc zdjęcie dwojeczki wrzucę jak wróci bo większość zdjęć to mam z maja.
@kjsko mi się wydaję ze to kolejny etap rozwoju dziecka tak malutka poznaje swiat.

@Nan90 jeszcze przyjdzie czas i zacznie sie uśmiechać dzieci w swoim tempie sie rozwijaja moja miała 6/7 tyg jak zaczynała świadomie sie uśmiechać i tak jak dziewczyny piszą dzieci odwzajemniaja usmiech chociaż moja potrafi uśmiechać sie do jednego miejsca na suficie hehe.

Hej
@kamilaasami mam takie samo podejście, zastanawiałam sie nad rota ale się wkoncu zdecydowalam starszą szczepilam i przez 6lat miała tylko raz jednodniową lekka jelitowke a my chorowalismy okropnie i stwierdzilam ze jak Małej nie zaszczepie a będzie ciężko przechodzic takie choroby to sobie nie wybacze.
@aNusia90 rozumiem cię dobrze. Moja jest kochanym dzieckiem ale zdarzają jej sie trudne dni np dziś. I jakbym miała tak codziennie i do tego jeszcze jedno dziecko to bym nie wytrzymała psychicznie, na pewno potrzebujesz pomocy w opiece nad maluchami no i musisz sie jakoś zrelaksowac odespac maz musi ci pomóc bo długo tak nie pociagniesz.
@anette911 ja na meningokoki nie szczepie mieszkam na wsi i będę się małą sama zajmować do żłobka nie idzie a przedszkole to jeszcze nie wiadomo.

Ale słodziaki z waszych dzieciaczkow. Moja starsza pojechała na wakacje więc zdjęcie dwojeczki wrzucę jak wróci bo większość zdjęć to mam z maja.
@kjsko mi się wydaję ze to kolejny etap rozwoju dziecka tak malutka poznaje swiat.
Ja małej też nie będe puszczać do żłobka. Po roku zajmie się nią moja mama. Przedszkole od 3 lat. Z tym że ja pracuje w przedszkolu i zastanawiam się czy jest możliwość bym ja przeniosła coś od innych dzieci. Muszę porozmawiać jeszcze z pediatra. Dlatego chcę szczepić na meningo.

Dziewczyny od jakiegos czasu moja mała wyciąga języczek, ślini się i wklada piąstkę do buzi mimo że jest pojedzeniu i dzisiaj prowalam ją butlą dokarmic ale ewidentnie jesc nie chciala, koleżanka powiedziała mi że to mogą iśc zęby, ale ona 10 sierpnia skonczy 3 miesiące dopiero możliwe to wogóle? to jest moje pierwsze dziecko i kurcze bladego pojecia nie mam co mogą oznaczać pewne zachowania u niemowlaka..
U takich dzieci to jest normalne i napewno nie są to zęby mój maluch też tak robi jak kończył 3 miesiące to zacza tak robić za tydzień skończy cztery i zębów nie widać młodsza córka też tak miała

Jak można by tak radosnym o tej porze ja ledwo na oczy patrzę a Toto śmieje się w głos i guga.No tak zatankowane do pełna i odciągnięte glutki z noska.Gorzej bo wszystkich budzi .I chyba bączki go męczyły bo nie chciały wyjść i jak poszły to się trochę uspokoil

Dzień dobry
@anette911 jak pracujesz w przedszkolu to inna sprawa coś ostatnio słyszałam o przedszkolance która się zaraziła meningokokami musisz wypytać pediatry jak to wygląda.
@Gosiaczek1202 to jest najgorsze jak maleństwo w środku nocy zadowolone ani myśli usnąć a człowiek zasypia na stojąco.

reklama
Uf
Moje małe dziecię śpi a starsze zjadło naleśniki z borówkami.A ja już mam 2 okres po ciąży.,Tylko jeszcze mi doszły nudności co nie jest przyjemne.Leje mi się prawie ciurkiem.ale przynajmniej jej się oczyszcze porządnie.I ten upał .

Do góry