reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Witamy stare/nowe dziewczyny. Gratuluję wam maleństw.

@Jetkaa świetne nowiny. Oby wszystko poszło po myśli ;)

My też mamy pieluchowanie, ale powiem szczerze, że zauważyłam przy pampersach z dady (fioletowe) jakby jeszcze szerzej układała nóżki. Przez pierwsze tygodnie zakladalam oryginalne pampersy, bo od wszystkich je dostawalismy. Dady są grubsze i sztywniejsze.

W poniedziałek byłam zapisać kruszynke już do żłobka i dobrze, bo byłyśmy już na pozycji 27. Na wszelki wypadek zapiszę Karolinke jeszcze do jednego. Koszt 600 zł/mc, no ale chcę wrócić do pracy. Mam dużo urlopu do wykorzystania (2017, 2018), więc dopiero za rok - połowa lipca 2019. Jeszcze zobaczę, czy nie wezmę trochę z 2019...

Cześć dziewczyny. Mi po pierwszej ciąży bardzo wypadały włosy aż miałam placki takie łyse. Wtedy baaaadzo pomogły mi tabletki merc special. Teraz jestem juz 9 tygodni po porodzie i jeszcze włos z głowy mi nie spadł. Ale od 4 tygodni biorę vitapil. Moja mama jest położna i mówi że dziewczyny w szpitalu bardzo chwalą sobie więc zobaczymy . Zresztą w aptece babeczka tez polecala.
U nas w mieście bioderka tylko płatne 70 zl . Przyjeżdza lekarz z Koszalina dwa rażycia w tygodniu. Nawet nie wiedziałam że jest na nfz. Bo od razu na pierwszej wizycie położna środowiskowa mówi żeby się zarejestrować i płatne 70 zl.
Pozdrawiam

Cześć dziewczyny. Mi po pierwszej ciąży bardzo wypadały włosy aż miałam placki takie łyse. Wtedy baaaadzo pomogły mi tabletki merc special. Teraz jestem juz 9 tygodni po porodzie i jeszcze włos z głowy mi nie spadł. Ale od 4 tygodni biorę vitapil. Moja mama jest położna i mówi że dziewczyny w szpitalu bardzo chwalą sobie więc zobaczymy . Zresztą w aptece babeczka tez polecala.
U nas w mieście bioderka tylko płatne 70 zl . Przyjeżdza lekarz z Koszalina dwa rażycia w tygodniu. Nawet nie wiedziałam że jest na nfz. Bo od razu na pierwszej wizycie położna środowiskowa mówi żeby się zarejestrować i płatne 70 zl.
Pozdrawiam
U nas badania bioderek z nfz. Przy wypisie ze szpitala dostaje się skierowanie z wyznaczonym terminem i godziną. Kontrola po 5/6 tygodniach też na nfz, gdzie poradnia już wskazuje termin. Oczywiście jezeli bym chciała na własną rękę, prywatnie, to wizyta 200zl. Ze starszą córką bylam w tym roku... No ale co chodzi o zdrowie, to nie patrzę, że należy płacić, chociaż tak na marginesie, to się cenią. Byliśmy tam tylko 5 min.

Dziewczyny poradzicie coś na te okropne obwisłe piersi? Po ciąży zostało na nich dużo skóry :( brzydko to wygląda

Aż pół roku, ja chciałam zacząć po wizycie u gin... :oops:Też jestem po cc...
Ja już 3 tyg temu zaczęłam jeździć na rolkach i jutro próbuje Rowera. Mam dość swojego ciała, cycki obwisle, takie już pewnie zostaną,Ale kupiłam sobie super stanik który trzyma je naprawdę super więc i żałuję że w jeszcze w ciąży tego nie zrobiłam:( te lidlowskie to o dupe roztrzasc :(
Też jestem po cc i zapomniałam zapytać gin czy mogę już jeździć na rowerze. Spróbuję.. mam nadzieję że nic nie zrobię sobie.

Mam stepper wiec moze niedlugo na nim sprobuje troche polazic. Ja po pierwszej corce cwiczylam chodakowska z dieta oczywiscie i spadlo mi mega duzo kg :) jak dla mnie -18kg to duzo :) i trzymala mi sie 4 lata waga poki nie zaszlam w ciaze za duzo wolnego czasu mialam to wcinalam co popadlo :) po pierwszej ciazy poczekalam az przestalam karmic i dopiero sie wzielam za siebie :) troche mi teskno za tymi cwiczeniami :) ale pewnie skalpel bedzie trudno zrobic po cc po 3 miesiacach.

reklama
Do góry