reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Od razu powinien wysłać Cię na badania. Wrazie jakiś niedoborów trzeba brać witaminy,leki itd. Dla mnie to dziwne,aczkolwiek może się na tym nie znam. Mi kazał zrobić badania już w 4tygodniu, ale poczekalam i zrobiłam w piątym. Wyszło mi wysokie tsh a co za tym idzie kolejne badania, wizyta u endokrynologa i leki.
Idź w poniedziałek tak jak masz zamiar. Czy za późno? Skoro nie robiłaś wcale to nie ma to znaczenia, badania podstawowe musisz zrobić.

Na wizycie w 7 tygodniu dostałam kartę ciazy i skierownie na badania. Lekarz powiedział, że mam je zrobic do następnej wizyty. A pytanie padło z mojej strony dlatego bo jak pisałam wcześniej wyczytałam, że do 10 tyg maja byc zrobione o czym nie wiedziałam wcześniej [emoji6] jeżeli chodzi o witaminy to zalecił od razu wiec biorę Femibion. Badania tsh, glukoza, morfologia miałam robiony cały pakiet w lipcu z racji roku starań wiec żadnych odchyleń nie było. No nic to i tak juz po fakcie bo wcześniej jak w pon nie zrobię [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom

reklama
@Basi89, ale Ty w lipcu, a Ty teraz to dwie różne osoby. Teraz jesteś w ciąży i wszystko może wyjść inaczej. Mi lekarz każe zrobić wyniki od razu, bo jakby coś było nie tak to mnie wezwie. Wczoraj zrobiłam badania i nie wyszły najlepiej- mam ciała ketonowe w moczu, dziś jednak idę do diabetologa i mam nadzieję, że ujarzmi mi rozwijającą się cukrzycę ciążową.
Moje badania z 31 sierpnia byly idealne, wtedy jednak nie byłam w ciąży.

@Basi89, ale Ty w lipcu, a Ty teraz to dwie różne osoby. Teraz jesteś w ciąży i wszystko może wyjść inaczej. Mi lekarz każe zrobić wyniki od razu, bo jakby coś było nie tak to mnie wezwie. Wczoraj zrobiłam badania i nie wyszły najlepiej- mam ciała ketonowe w moczu, dziś jednak idę do diabetologa i mam nadzieję, że ujarzmi mi rozwijającą się cukrzycę ciążową.
Moje badania z 31 sierpnia byly idealne, wtedy jednak nie byłam w ciąży.

Teraz i tak juz nic nie zrobię.. muszę poczekać do poniedziałku z nadzieją, że wyniki wyjdą ok..

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom

Locja ma rację. Teraz jesteś w ciąży i wyniki możesz mieć inne. Ja tarczyce też przed ciążą miałam ok. No już nie masz wyjścia, zrobisz w poniedziałek.

A ja dopiero w 10 tygodniu mam wizytę u gina pierwsza! Więc te badania to jakoś dziwnie ... Zapytam go. Wydaje mi się że położna za pózno mi pierwsza wizytę wyznaczyła ...

Nie ma co straszyć. Od podejmowania decyzji, co i kiedy jest lekarz prowadzący. Gdyby było inaczej, to byśmy nie potrzebowały ani ginekologa ani położnej. Jak lekarz zna swoją pacjentkę, to wie czego się można spodziewać.

Nie ma co straszyć. Od podejmowania decyzji, co i kiedy jest lekarz prowadzący. Gdyby było inaczej, to byśmy nie potrzebowały ani ginekologa ani położnej. Jak lekarz zna swoją pacjentkę, to wie czego się można spodziewać.
Nikt nie neguje tego, iż to właśnie lekarz jest od podejmowania decyzji. Każdy wypowiada się według swojego doświadczenia :)

reklama
Dziewczyny mam plamienie, brązowa krew na wkładce, że śluzem co jest jej całkiem sporo. Nie wiem czy coś się dzieje złego czy to po wczorajszym współżyciu :(

3jgxskjosc311c31.png

Do góry