reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziwnie ze Ci nie dal :/ ja jak sie dowiedziałam o ciąży to poszłam do lekarza rodzinnego i dostalam skierowanie od lekarza rodzinnego na sporo badan. Potem tydzień później dostalam skierowanie od ginekologa tez na badania. Pokazywałam jej wcześniejsze badania a ona i tak zleciła mi niektóre, zeby jeszcze raz zrobić. Wyniki nie były nieprawidłowe ( oprócz tarczycy).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dostałam skierowania od razu na wszystkie badania tylko pisze ze ich jeszcze nie zrobiłam [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom

reklama
Dpokojnie, eobisz pezed wizyta. Ja robie w lu,medzie to wyniki mam tego samego dnia wieczorem. Tylko chyba posiew z pochwy 3 dni wiec bede kilka dni przwd qizyta sie kluc. A mocz, morfologie robi sie na kazda wizyte i otem tez niektore badania sie powtarza w zaleznosci od wynikow.

Hej. Chciałam iść jeszcze raz na usg prywatnie bo czekać miesiąc to masakra ale moja siostra jest położna i wybiła mi ten pomysł z glowy. Zaczekam grzecznie do 7 listopada [emoji4]

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

Pytałam o te badania bo gdzieś na necie wyczytałam, że powinno się je zrobic do 10 tygodnia ciąży.. ale to moze takie umowne założenie i niczym nie skutkuje [emoji6] w poniedziałek będę 10+4 wiec dużych różnic nie ma
[emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Basi89, lekarz powinien zlecić Tobie badania przy potwierdzeniu ciąży. Wydaje mi się, że bardzo długo czekasz na te skierowanie, w dodatku musisz je sobie zlecić sama. Zastanów się czy nie zmienić lekarza.

Trzymam kciuki za glukoze. Ja wyciagnelam swoj stary glukometr i chce pomierzyc kilka dni cukier czy w tej.ciazy cukrzyca wraca czy nie. Poki co gin mowi ze normalnie w polowie ciazy bedziemy test obciazrnia robic, chyba ze wczesniej glukoza wyjfzie wysoka. Poki co idrzucilo mnie od slodkiego wiec chyba zapowiada sie powtorka z rozrywki i dieta.....

Hej dziewczyny [emoji6]ja jakość nie moge już spać mimo wolnego.. Powiedzcie mi.. jestem w 10+1 i nie robiłam jeszcze badania krwi. Wizytę mam 17.10 i chciałam żeby były zrobione przed wizyta.. mam zamiar isc w poniedziałek, tylko pytanie czy to nie za późno? Jest jakiś określony czas na te badania? Do któregoś tygodnia? Lekarz nic nie wspomniał..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Od razu powinien wysłać Cię na badania. Wrazie jakiś niedoborów trzeba brać witaminy,leki itd. Dla mnie to dziwne,aczkolwiek może się na tym nie znam. Mi kazał zrobić badania już w 4tygodniu, ale poczekalam i zrobiłam w piątym. Wyszło mi wysokie tsh a co za tym idzie kolejne badania, wizyta u endokrynologa i leki.
Idź w poniedziałek tak jak masz zamiar. Czy za późno? Skoro nie robiłaś wcale to nie ma to znaczenia, badania podstawowe musisz zrobić.

reklama
Hej. Chciałam iść jeszcze raz na usg prywatnie bo czekać miesiąc to masakra ale moja siostra jest położna i wybiła mi ten pomysł z glowy. Zaczekam grzecznie do 7 listopada [emoji4]

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018
Ja za tydzień mam kolejną wizytę,bo zwolnienie mi się kończy i powiedział, że zrobimy usg. To już 4te będzie w przeciągu półtora miesiąca. Trochę często, ale przynajmniej jestem spokojniejsza :)

Do góry