reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

I Oluś życzy samych szczęśliwych chwil :-)
20190211_212126.jpeg

reklama
Wiecie co ja nie wiem jak to zrobiłam czy waga mi nawaliła. Dzisiaj ją z ważyłam i jest 7, 3kg czyli przez miesiąc nie przytyła. Mieliśmy robioną morfologię z trzy tygodnie temu bo ta waga nie podobała się pediatrze na bilansie i wyniki były ok. Moja droga córka warzyła w jej wieku 7,5 a mając 12,5 m-ca 9kg także chyba taki ich urok tych moich dzieci. Pomimo to daje małej często ale małe porcje i pilnuje posiłków.

Ale chłopcy słodcy. Och jak ja bym chciała mieć synka.

Odnosnie wagi to mamy skończone 10 mc i właśnie 10 kg wskoczyło na wagę ...trochę mnie to dziwi bo dziecko mam dość ruchliwe a za jedzeniem nie przepada . Zjada po kilka łyżeczek a ja nie zmuszam i nie wpycham na silę a tu taki kolos :-)

Link do: Sprightly88, Ratinka
Doklanie Damian nie pracuje.. Nie moze dlatego ze maly wymaga 2 osob w domu bo ani siku nie moge zrobić bo jest na tlenie i nie wiadomo kiedy sie wkurzy i zapomni a wiadomo w takich chwilach sekundy sa ważne.. Jakos musimy dawać rade.. Nie ma nam kto pomoc:\ moja mama ma corke 5lat.. Rodzeństwo nasze ma dzieci swoje i jestesmy zdani sami na siebie:\

Dziewczyny dziękuję bardzo ze o nas myslicie i chcecie pomoc nam, u nas najwazniejsze sa pampersy i kosmetyczne.. Więc jeżeli to nie problem a macie po swoich dzieciach pampery 2 oczywiście chętnie przyjmiemy. Oczywiście jezeli macie i to nie jest problem kochane. Naprawde dziękuję Wam ;* za pomoc i chęć pomocy

Ciężko:\ 3 noce były okropne.. Ciekawa jestem jaka bedzie ta noc.. Ostatnio poszedl spac o 5.30, na drugi dzien poszedl spać o 6.30 a dzis zasnal o 7.30.. Całą noc płakał.. Krzyczal.. Nic nie pomagalo.. Inhalacja. Oklepywanie.. Noszenie tulenie.. Nic.. Dostal szalu:\ ale wyszedl ząbek.. Strasznie duży.. Jeszcze tylko jedna jedynka.. Także mamy juz 4 zeby.. Jedynka wychodzi bo ma 2 jedynki na dole 1 jedynke i 1dwojke.. Ale wystaszylam sie bo zaswiecilam swiatlo by mu przebrać pampersa i kurczę patrzymy a był zalany krwia.. Serce odrazu podeszlo mi do gardla.. Patrzylam czy to z nosa ale nie.. Zobaczylam ze jak gryzl reke to tarł ubrankiem i chyba tak to podraznil.. Ale krwi bylo bardzo dużo.. Pierwszy raz widzialam zeby krew byla podczas wyzynania zębów.. Ale w ciagu 3 godzin wyszla cala jedynka.. Bo ją widzielismu byla delikatna a jak zobaczyliśmy po umyciu z krwi to ogromna cala jedynka.. Nie wiem jak to zrobil.. Takze noce byly ciezkie.. Ale to pol biedy.. Potem maly odsypial noc w dzien i kurczę pradu nie byloo:\ pulsometr ma swoja baterie. Pompa infuzyjna tez a kurde tlen nie rozumiecie?? A maly wymaga go ... Naszczescie kupilisky z damianem tlen w taki przenośny na 144 wdechy.. Balam sie ze nie podłącza.. Zadzwoniłam na straz.. Ci mili panowie dali mi numer do Pana tutaj od nas ze strazy i w razie kolejnego braku pradu mam dzwonić do Niego na komórkę i nam pożycza agregat.. Także troche jestem spokojna

Dzień dobry, dziewczyny poradźcie..... Moja córcia od dwóch tych robi luźniejsze kupki i są one częste, myślałam że to może jakaś nietolerancja mleka albo glutenu, więc ograniczyłam gluten i dawałam kropelki delicol, ale nie widziałam żadnej różnicy, wczoraj jak ja karmiłam piersią przed snem, to się krzywiła i zaciskała oczka, wcześniej myślałam że to zęby idą i to z tego, ale dzisiaj w nocy płakała że ją boli brzuszek i nad ranem była kupka.... Jejku już sama nie wiem

Super, ze straz taka pomoc zaoferowala, nie mozecie zostac bez pradu.
Dziwne z ta krwia, biedny 0ski cierpial.
A jakbys mu tefmofor cieply na brzuszek dawala? Moze pomogloby?
Kjsko, u nas przez tydzien katar i luzne, smierdzace kupy (az odparzaly a przebieralam jak widzialam, ze zrobil) i wyszly hurtem 4 zeby. I taki wlasnie niespokojny,placzliwy byl. Obstawiam, ze to zeby Was tez. Alergia na mleko tak znienacka przyszlaby?

reklama
Dzień dobry, dziewczyny poradźcie..... Moja córcia od dwóch tych robi luźniejsze kupki i są one częste, myślałam że to może jakaś nietolerancja mleka albo glutenu, więc ograniczyłam gluten i dawałam kropelki delicol, ale nie widziałam żadnej różnicy, wczoraj jak ja karmiłam piersią przed snem, to się krzywiła i zaciskała oczka, wcześniej myślałam że to zęby idą i to z tego, ale dzisiaj w nocy płakała że ją boli brzuszek i nad ranem była kupka.... Jejku już sama nie wiem
Hej moja miała tak przez 3 dni luźniejsze kupki, bie raz tylko taki zabarwiony jakby sluz i kwaśny zapach miały. Tez dawałam jej probiotyk, dużo wody do picia. I przeszło jej po tych 3 dniach. Nie wiem też czy to na zęby czy co.

Do góry