reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Screenshot_2019-01-05-16-03-39.png
i nasze ząbki:)i ida kolejne z gory:

reklama
@Jetkaa super chlopczyk, trzymam kciuki by bylo tylko lepiej.

A u mnie historii z antybiotykiem ciag dalszy. Czekalam do dzisiaj na wynik badania moczu, a tu nagle sie okazuje, ze mam czekac do konca tygodnia. To sa kpiny! Nie wiem teraz, co mam zrobic, czy podac ten antybiotyk... :(

U nas w przychodni to z katarem dziecko i od razu antybiotyk daja. Masakra jakas. Starsza corka w tamtym miesiacu miala chyba z 6 antybiotykow w czym 2 w zastrzykach. A i tak poszla 2 razy do szkoly i juz kaszle. Wkurzylam sie i postawilam banki i podaję zwykly syrop prawoslazowy i wiecie co? Prawie po 2 dniach kaszlu nie ma juz...

U nas w przychodni to z katarem dziecko i od razu antybiotyk daja. Masakra jakas. Starsza corka w tamtym miesiacu miala chyba z 6 antybiotykow w czym 2 w zastrzykach. A i tak poszla 2 razy do szkoly i juz kaszle. Wkurzylam sie i postawilam banki i podaję zwykly syrop prawoslazowy i wiecie co? Prawie po 2 dniach kaszlu nie ma juz...
Bo jednak większość infekcji, to infekcje wirusowe a na te antybiotyk nie pomoże. U nas na szczęście antybiotyk dają jak już nic nie działa. Ale chodzę z dziećmi tylko do pediatry a mamy super, że specjalizacją z chorób zakaźnych

Bo jednak większość infekcji, to infekcje wirusowe a na te antybiotyk nie pomoże. U nas na szczęście antybiotyk dają jak już nic nie działa. Ale chodzę z dziećmi tylko do pediatry a mamy super, że specjalizacją z chorób zakaźnych
Dokładnie, u nas też pediatra mówił że większość teraz infekcji to wirusowki, Ale to przez ta pogodę.. Najgirsze jest to że dorosły jeszcze coś tam weźmie, a dziecku takmu małemu to mało jest tych leków które można dać. I tak się trzeba bujac z ta infekcja. Niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość której mnie osobiście brakuje.

U nas tak samo dają, ale powoli już od tego odchodzą i każą dawać antybiotyk jeśli jest gorączka albo już naprawdę mocny kaszel.
Ja też coś nie tak się czułam dzisiaj, głowa mi pęka, gorąco. Zmierzyłam temperature i już stan podgoraczkowy, więc już mnie cos zaczyna brać. Zaraz zrobię sobie teraflu i ide z Laurą się położyć.

@Jetkaa mały jest cudowny [emoji3590] bardzo mi Ciebie żal, że nie możesz polegać na swoich bliskich. Ja ze swoją siostra straszą o 17 lat jesteśmy na dobre i na złe. Nie widzimy się 2 dni i już jedną do drugiej pisze, kiedy wpadnie na kawę. Tez ma syna niepełnosprawnego i nie wyobrażam sobie żebyśmy się od nich odwrócili. Ale tak jak piszesz, prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. Pamiętaj jak pisałaś, że Twoja mama i siostra sie cieszyły z Twojej ciąży, że będzie dziewczynka, a tu takie coś... Ja nie pojmuje tego jak można tak z dnia na dzień się odwrócić od własnej rodziny, a tym bardziej córki :( Przecież ani Ty, a tym bardzo Oskarek nie jesteście niczemu winni. Całuję Was mocno i przytulam[emoji8][emoji8][emoji7]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
@Jetkaa super chlopczyk, trzymam kciuki by bylo tylko lepiej.

A u mnie historii z antybiotykiem ciag dalszy. Czekalam do dzisiaj na wynik badania moczu, a tu nagle sie okazuje, ze mam czekac do konca tygodnia. To sa kpiny! Nie wiem teraz, co mam zrobic, czy podac ten antybiotyk... :(

Bo na posiew czeka się około 7 dni.. to normalne [emoji6] a macie objawy? Gorączka? Złe samopoczucie? Jeżeli nie to zrób ogólne badanie moczu. Jak wyjdą liczne leukocyty to wtedy niestety już nie macie na co czekać tylko podać.. u nas przy leukocytach 70-100 lekarka zdecydowała się podać lek, z tym, że my mieliśmy już wyniki posiewu w tym czasie

Do góry