reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Heeeej :) :) :)
Wróciłam właśnie z USG, lekarz potwierdził, że przezierność jest w porządku, kości nosowe widoczne, pokazywał mi obie rączki i nózki z paluszkami. Buziaka Dzidziusia też pokazywał :)
Maleństwo spało, a lekarz wytelepał mnie za brzuch i mówi: Budzić się, mama patrzy!!! :) Bobas zaczął fikać, machać rączką.
Z USG wyszło 12w1d, z om mam 12w2d i Dzidzia ma 51,5mm. Lekarz powiedział, że to ok. Chociaż po Waszych wymiarach, to moje jest malusie!!
Aaa i powiedział, że na 75% będzie DZIEWCZYNKA. Super :)

reklama
Ja tez sie wkurzylam na wychowawczynie corki.Rozsadza dzieci ktore gadaja i przeszkadzaja.A ze moja corka i jej kolezanka nie gadaja to ich nie rozsadzila.Dziewczynki poszly do Pani ze to nie sprawiedliwe i je rozsadzila.Moja siedzi sama i kolezanka sama.Rozumiem ze dzieci jak gadaja to za "kare"Pani rozsadza ale grzeczne za co?Bo wszyscy?Takie male "suczki" rosna w szkole..

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
U mojego syna chłopcy siedzą z dziewczynkami i co dwa tygodnie zmieniają się (losuja). Dzieci nie gadają a każdy chłopiec z dziewczynką ma okazję się lepiej zapoznać.
I tak chłopaki trzymają się razem a dziewczynki razem. O dziwo nikt nie protestuje. Pani jest surowa, wymagającą, ale potrafi być naprawdę zaangażowana. Dla dzieci to dobre, bo nie wchodzą jej na głowę i mają szacunek a do tego panią lubią, bo dużo wycieczek organizuje.
Jagi, może pani też takie rozwiązanie zaproponuj? O ile jej będzie się chciało.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

U mojego syna chłopcy siedzą z dziewczynkami i co dwa tygodnie zmieniają się (losuja). Dzieci nie gadają a każdy chłopiec z dziewczynką ma okazję się lepiej zapoznać.
I tak chłopaki trzymają się razem a dziewczynki razem. O dziwo nikt nie protestuje. Pani jest surowa, wymagającą, ale potrafi być naprawdę zaangażowana. Dla dzieci to dobre, bo nie wchodzą jej na głowę i mają szacunek a do tego panią lubią, bo dużo wycieczek organizuje.
Jagi, może pani też takie rozwiązanie zaproponuj? O ile jej będzie się chciało.

Zaproponuje jej bo tego tak nie zostawię...Nie pozwole aby moje dziecko które nie gada i nie miala podstaw by ja rozsadzac i teraz siedzi sama jak odludek.Jestem asertywna ale jesli widze ze dziecko nie jest traktowane sprawiedliwie wydrapie oczy kazdemu...

Witam wszystkie dziewczyny:-) ja się dzisiaj porzadnie wyspałam i mi jakoś lepiej:-)
Gosman bardzo mnie dziwi podejście nauczycielki Twojego syna, ja w zeszłym roku robiłam podyplomowe przygotowanie pedagogiczne i powiem Ci, że u na mieliśmy strasznie dużo zajęć właśnie o problemach z nauką czyli dysleksja, dysortografia. Wszyscy wykładowcy też zwracali uwagę, że do wszystkich należy podchodzić indywidualnie. To była tylko podyplomowe więc myślę, że na normalnych studiach powinno być tego jeszcze więcej. Ale to już chyba też zależy kto jakim jest człowiekiem, zresztą to w każdym zawodzie się liczy.

Zaproponuje jej bo tego tak nie zostawię...Nie pozwole aby moje dziecko które nie gada i nie miala podstaw by ja rozsadzac i teraz siedzi sama jak odludek.Jestem asertywna ale jesli widze ze dziecko nie jest traktowane sprawiedliwie wydrapie oczy kazdemu...

To rzeczywiście nie jest sprawiedliwe. Porozmawiaj. Trzymam kciuki. Ciekawe jak będzie się tłumaczyć...

Wróciłam właśnie z USG, lekarz potwierdził, że przezierność jest w porządku, kości nosowe widoczne, pokazywał mi obie rączki i nózki z paluszkami. Buziaka Dzidziusia też pokazywał :)
Maleństwo spało, a lekarz wytelepał mnie za brzuch i mówi: Budzić się, mama patrzy!!! :) Bobas zaczął fikać, machać rączką.
Z USG wyszło 12w1d, z om mam 12w2d i Dzidzia ma 51,5mm. Lekarz powiedział, że to ok. Chociaż po Waszych wymiarach, to moje jest malusie!!
Aaa i powiedział, że na 75% będzie DZIEWCZYNKA. Super :)[
Gratulacje:-) fajnie, że miałaś tak piękne widoki i same dobre wiadomości:-)

reklama
Aaa i powiedział, że na 75% będzie DZIEWCZYNKA. Super :)
SUPER :)))) GRATULACJE :)) Dzieci rosną swoim tempem :) przecież nie wszystkie rodzą się jednakowe ;) Na pewno jest ok :) moje w 12w3d 6 cm więc tylko kilka mm różnicy :)

Jagi będzie dobrze :)) NT wyszło dobrze to i to będzie dobrze.:)

U Pati w szkole też losują, tzn nie na wszystkich lekcjach ale chyba na większości. To jest spoko. Każde dziecko ma szansę popracować z każdym kolegą/koleżanką w klasie. I znowu :) byłam na FANTASTYCZNYM szkoleniu z Metody Planu Daltońskiego, jej elementy sama wprowadzałam u siebie w pracy i to w tej metodzie jest to aby losować sobie parę do pracy w tygodniu- co tydzień się to zmienia. Polecam poczytać, bo nie które rzeczy można wprowadzić w domu, lekko modyfikując, raczej dla starszych dzieci, ale można coś znaleźć dla młodszych :)

Do góry