reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

U mnie wizyta 120 zł i na każdej wizycie mam usg, wizyty co 4 tyg. Najgorsze są te pierwsze badania których lekarz przepisał mi mnóstwo. Mi kazał brać tylko folik.

reklama
Dziewczyny, jestem załamana... Na usg widać nadal tylko pęcherzyk, w tamtym tygodniu średnica 6,7 mm, dziś 12,6mm, brak zarodka :(. Zgodnie z ostatnią miesiączką ciąża 7tydz.1d., lekarz prowadzący powiedział, że jest to późniejsza o jakieś 4-5 dni ciąża.
Lekarz, który mnie dziś badał raczej nie daje nadziei... Pozostało mi czekać i wierzyć w cud...
:(:(:(.
Ale kazał czekać i powtórzyć usg? wyobrażam sobie co teraz czyjesz i łatwo mi mówić...ale może jeszcze jest nadzieja....eh :(

Hej laski !!!! Witam nowe mamy!!! Gratulacje serduszek
Dadzi ach a myślałam, że równiutko razem będziemy biec na porodówkę super ciesze się ze wszystko w porządku:)

Ja u swojej ginki płacę 130 zł z USG za 3 USG które będzie dokładnie opisywać muszę zapłacić 100 zł dodatkowo bo tak to USG mam na każdej wizycie bo ona chce mieć dziecko pod kontrolą.

Ja biorę kwas foliowy i falvit mama.

Jak ja się mogłam dzisiaj wystraszyć aż się popłakałam. Jadłam śniadanie i wiedzie jakoś tak się rozłozyłam na kanapie i nie wiem czy zapiłam jakoś cośniej czy krzywo siedziałm zaczął mnie brzuch polec że nie mogłam się wyprostować. A po pierwszej ciąży rzeczywiście mi się chyba z jelitami porobiło że może się poskecały i czasami miałam brzuch jak balon albo twardy się robił i jak gazy udało sie wypuścić to lepiej i teraz chyba mi się tak zrobiło bo poleżałam podusiłam i "wyszło" co się przyblokowalo. Sorry że tak obcesowo opisuje ale po prostu masakra rano myślałam że już sie coś dzieje.

Może jeszcze pobiegniemy, to tylko kilka dni ;)

Właśnie, dzisiaj zapytam ginke czy mam brać wit D. Powinni się brać.

Ja mam lekarza w pakiecie z pracy męża. A tak bym płaciła 120 za wizytę i chyba drugie tyle za usg...

3D lub 4d to tylko taki bajer dla rodziców. Nic się z niego nie odczytuje. Wszytkie parametry mierzy się na zwykłym. Tak mi powiedział gin.
Ale ja mam 4 d za każdym razem przez chwilę. Tylko samych usg mam tylko 3-4 w całej ciąży.

Suplementy zaczęłam łykać, bo karmię piersią jeszcze, a odżywiam się średnio dobrze. Nie potrafię tego zmienić... Staram się i nie umiem.. [emoji17]

Olga,
Bardzo mi przykro...
Tulę mocno

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale kazał czekać i powtórzyć usg? wyobrażam sobie co teraz czyjesz i łatwo mi mówić...ale może jeszcze jest nadzieja....eh :(

Powiedział, że pozostawia to do decyzji lekarza prowadzącego czy jest jeszcze nadzieja i trzeba poczekać czy trzeba przerwać ciążę. Umówiłam się na piątek do mojego lekarza prowadzącego, jest bardzo dokładny i mu ufam, więc pewnie zrobi mi kolejne usg i podejmie jakąś decyzję. Z jednej strony lekarze mówią, że druga ciąża bezzarodkowa raczej się nie zdarza, chyba, że z invitro, ale boję się jak cholera, bo zarodek powinien już być, a tu pusta plama, nawet ciałka żółtego nie ma :(. No nic dziewczynki, nie będę tu wprowadzać smutnych tematów, cieszcie się swoim szczęściem, a ja obiecuję, że dam znać co ze mną jak już będzie wiadomo.

z tego co was czytam to rozumiem ze mam nie marudzic co do ceny za wizyte, 150 to i tak jest srednia cena widze, a lekarz jako lekarz bez zastrzezen, troche zalatany ale rzetelny.

Ten magnez tez dostalam na skurcze i bole podbrzusza, a mama dha dla lepszej sumplementacji wiadomo ze jak kobiete w ciazy mdli to raczej dobrze sie nie odzywia.

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

magda ale mdłości nie są do końca ze złego odżywiania, ja je miewam (2-3 r w ciągu dnia, w stopniu umiarkowanym) staram się zdrowo odżywiać. Za mdłości nie jest przypadkiem odpowiedzialne hormony?

reklama
Hej super ze dolaczylas.. Widze ze idziemy tak samo.. Mnie tez wczoraj zaczal sie 6 tydzien. O ciazy juz wiem ponad tydzien a pierwsza wizyte mam za tydzien. To juz bedzie 7 tydzien, mam nadzieje ze juz cos bedzie widac. Ja tez nie mam zadnych objawow, oprocz piersi hehe.. Jedynie z rana lekkie zawroty glowy a tak nic:) fajnie uslyszec od kogos ze tez tak ma:) tzn ze nie ma zadnych objawow a ja juz myslalam ze ze mna cos nie tak.. Ale zeby tak juz zostalo:) bezobjawowo:) tez sie boje tych ciaz pozamacicznych ale staram sie myslec pozytywnie i nie zadreczac sie.. twoja pierwsza ciaza? Moja druga:)

Tak, to moja pierwsza ciąża i rok się o nią staraliśmy dlatego teraz chyba trochę przesadzam z zamartwianiem się. Miałam owulację stymulowaną Clo, a oprócz tego na obniżenie poziomu prolaktyny brałam bromergon, dlatego teraz się boję czy to ma jakieś znaczenie ? Czytałam że taka ciąża ze stymulacji jest ciążą podwyższonego ryzyka..
Lekarz mówił żebym przyszła początkiem października, ale chyba nie wytrzymam do tego czasu.

Myślę że w poniedziałek pójdę do laboratorium i zrobię sobie znowu betę żeby sprawdzić czy przyrasta, prolaktynę i progesteron.

A dziś w nocy strasznie bolało mnie podbrzusze, jak na miesiączkę tylko mocniej. Wzięłam nospę i przeszło, ale trochę mnie to przestraszyło.. Miałyście tak ?

Do góry