reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

co do karmienia to karmienie piersia bezdyskusyjnie jest lepsze i wartosciowsze dla dziecka, z drugiej strony karmic czy nie kazdy musi sam podjac decyzje dla siebie i zadna z tych decyzji nie jest zla, ja niestety karmilam tylko 3 miesiace i mialam straszne wyrzuty sumienia z tego powodu po czesci pod presja spoleczenstwa... itp, musze przyznac ze karmienie butelka bylo dla mnie bardziej uciazliwe od karmienia poiersia, wszedzie torby butli, termos z goraca zimna woda mleko itp i te koszta... teraz zamierzam karmic ile sie da- ale bez przesady, dwulatek na cycu tez jest dla mnie troche dziwnym widokiem

reklama
ja dalej umieram-sorry ze sie tak wcinam w temat;D Tak wybiorczo wyczytalam tematy tu poruszone no i..
1) na temat karmienia piersia wypowiadac sie nie bede,mam dosyc tego tematu z racji tego ze ostatnie dwa tygodnie w pracy dodatkowo pełniłam funkcje doradcy laktacyjnego na oddziale połozniczym i delikatnie rzecz ujmujac rzyg...tym tematem:D
Aisha_23 spokojnie,te parametry co podalas sa ok. powyzje 140/90 mozna sie zaczac zastanawiac czy cos jest nie tak.takie sa normy. Ja natomiast mam choler...niskie cisnienie przez ciaze:/ Standardowo mialam 130/80 a teraz marne 90/60 i ledwo powłucze nogami:/ ktos cos wspominal a wyzszym tetnie-to tez norma dziewczyny-serducha nasze pracuja na wyzszych obrotach w ciazy-czysta fizjologia

Ostatnia edycja:
Wtrącę się, bo z Kubą w ciąży miałam wysokie ciśnienie, nawet 150/90 i siedziałam na L4.
Ginka wysłała mnie do kardiologa i brałam Metocard (nie pamiętam dawki).
Maksymalna norma ciśnienia to 140/80.
Aisha_23, u Ciebie to drugie jest zdecydowanie za wysokie. Ale myślę, że do środy na pewno nic złego się nie stanie.

Dziewczyny ,spokojnie.Nie ma co panikowac-U mnie leza kobitki z wysokim nadcisnieniem i maluchy maja sie dobrze.poki nie ma faktycznie wysokich parametrow i innych typowych dla stanu przedrzucawkowego objawow to nie ma co na zapas sie straszyc:D

Cześć Dziewczyny !
Koszmarna pogoda u mnie, zimno, wieje wychodzić się nie chcę ale niestety jak mus to mus. Dopiero jakiś czas temu wróciłam z pracy, której tony i tak przywlokłam ze sobą do domu i na samą myśl mi się słabo robi, że tyle roboty mnie jeszcze czeka :wściekła/y::wściekła/y:
Dzisiaj szefowa robiła "casting" i niebawem się dowiem, jaką nową koleżankę w pracy będę mieć, która będzie na moje miejsce ciekawa jestem strasznie :rofl2:Ogólnie z moim pęcherzem dziś jest o wiele wiele lepiej, nie wiem co to był za dziwny jednodniowy wybryk:eek:

Dziewczyny nie mogę sobie poradzić z tym co kiedyś było moją twarzą, a teraz jest prawie jednym wielkim pryszczem, macie jakieś rady i czy wy też tak macie ? :eek:

addison, ja w pierwszych tygodniach miałam buzię jak pupcia niemowlęcia, a teraz:szok: zapryszczyło mnie strasznie, nawet na plecach. Nie wiem, co to ma być:no: Generalnie nigdy nie miałam pięknej cery, ale to już chyba przesada...

reklama
Do góry