reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Dzięki dziewczyny za miłe komentarze:-)
Właśnie wróciłam od lekarki-arabki:-) bardzo miłej i cierpliwej (moje dziecko dostało jakiegoś dziwnego szału w gabinecie).Dostałam całe dwa dni zwolnienia, wiec jak mlody pozwoli,nadgonie pisanie raportów.

Jesli o wygląd chodzi, mam to samo: pryszcze bolace niewyciskalne everywhere, nos czerwony jak u pijaka (brzuch w sumie tez można by wziąć za piwny hihi), a od infekcji w gardle cały czas wymiotuje.
Tez mam nadzieje,ze to na dziewczynkę, bo tak tez celowalismy.

A i wreszcie sprecyzowalam wizytę u gina: 25 paz na 9. Możecie przypomnieć komu powinnam te info wysłać?

Kciukasy Kinga za Twoja wizytę!:-)

Kasienka fajnie,ze mówisz odważna, bo ja często myśle czy nie głupia ;-) W końcu cienka granica...

Sembonzakura, masz dużo racji co do Pakistanczykow, są bardzo fanatyczni, agresywni, choć pewnie z wyjątkami. I uważam za niesprawiedliwość wrzucanie ich do jednego worka z Arabami, bo nie każdy muzulmanin jest arabem. Z drugiej strony opisywane przez Ciebie zachowanie przypomina mi troche Saudyjczykow. I tak powstają stereotypy...

reklama
Wszystko ciekawe to co piszecie a jak wspomniałaś George co kraj to obyczaj różni ludzie obyczaje i coś co dla nas dziwne dla nich naturalne , różna nas religie i tradycje sposób bycia i życia również ;) Chociaż mój mąż jest wyznawcą innej religii nie mamy w domu z tym jakiegoś większego problemu chociaż tak jak mówiłam wydaje mi się że zgrzyty nadejdą kiedy pojawi się dziecko :) ale nie ma co zakładać z góry :)

A jesli chodzi o wizyty to moja jest jutro :) :tak:

Ostatnia edycja:
witam,
moje dziecie chore nie poszlo do przedszkola, kaszel katar i goraczka... ach wszystko mi to komlikuje ze studiami ale takie uroki jesieni z dziecmi :)

citrus- wszystkiego najlepszego

george- stereotypy byly sa i beda, i dotycza wszelkich narodowosci grup spolecznych itp i nie ma osoby wolnej od nich , kazdy przynajmniej raz w zyciu uzyl jakiegos i tego nie da sie zmienic
co do wozenia dzieci bez fotelika to nie tylko tam, znam i widzaialam takich "odpowiedzialnych" rodzicow w polsce, ba nawet w niemczech choc musze przyznac ze nie spotkalam jeszcze niemca ktory dziecka bez fotelika by wzial, choc napewno i tacy bywaja

George ja też nie nosze stereotypów, ani pakowania wszystkich Muzułmanów do jednego worka, ale co do Pakistańczyków to z ręką na sercu przez tyle lat nie poznałam żadnego który by przełamał stereotyp. Owszem są rodziny akceptujące 'nowoczesne' córki ubierające się po europejsku i chwała im za to ale jednak dużo wody upłynie zanim zaczną oni kobiety traktować choćby jako istoty o wolnej woli, niestety... Nie mam absolutnie obiekcji do tego jak traktują oni swoje kobiety, chodzi mi w tym wypadku o stosunek do europejek bo to on bardzo razi niestety.
Poza tym mogłabym długo wymieniać inne historie z kraju zderzenia dwóch kultur i religii i muszę ze smutkiem przyznać że niechęć do fanatycznego islamu rośnie u mnie z rok na rok mimo i znam kulturę coraz lepiej... Oczywiście możecie mnie nazwać homofobem i rasistą i przytaknę na to ale osoba która mnie tak nazwie niech najpierw przyzna się czy tak na prawdę na co dzień ma kontakt z Pakistańczykami? Jeśli tak to owszem przyznaje się - jestem hejterką ;)
Poza tym jak już wspomniałam bardzo szanuje kulturę persów, wiele o niej wiem i doceniam ich za umiarkowanie w adaptacji koranu. Znam też bardzo dobrze arabkę z Marocco wyznającą 7 pierwszych stopni koranu, również bardzo ciekawa kultura, barwna i interesujaca, mimo iż wciąż kojarzone małżeństwa są normą to jednak dzięki wpływom francuskim przesiąkają powoli liberalizmem europejskim ;)

lolika moje było typowo 'urazowe' :) muszę powiedzieć małżonkowi żeby 'okiełznał rządze' następnym razem :p a tak jak już jesteśmy w temacie to zauwazyłam że w ciąży o wiele więcej przyjemności sprawia mi seks mimo że ogólnie persi mam tak obolałe jakbym je co rano krochmaliła... :D A jak was? Spadek czy wzrost libido?

zdecydowany spadek:no: zero popędu ZEROOOOOOOOO, maż bardzo niezadowolony...w sumie już ze 3 tyg celibatu mu zafundowałam, ale jest nadzieja...cos od soboty zaczynam mieć chętke, tylko akurat mężuś pracował;/ no cóż

o kurcze...poważne tematy a ja z popędem z opóźnieniem wyskoczyłam, sorki

Ostatnia edycja:
Sembonzakura, ja mam z kolei ambiwalentny stosunek do Żydów. Z jednej strony piszę o nich magisterkę, bo ich kultura mnie fascynuje, a z drugiej, gdy sobie pomyślę, co Izraelczycy robią z Palestyńczykami, to nóż mi się w kieszeni otwiera :dry:

reklama
Witam
Widze ze ciekawe rozmowy o innych kulturach

Ktoras pytala o plec, ja w poprzedniej ciazy dowiedzialam sie w 17 tygodniu (tak wypadalo akurat USG), generalnie lekarz na ostatniej wizycie jak sie pytalam kiedy moze byc widac powiedzial ze jak dobrze sie ulozy dzieciaczek to w 14 tyg mozna zobaczyc.
Co do pryszczy w ciazy to ja w poprzedniej nie mialam zadnego, mialam sliczna cere (kazdy mowil ze kwitne itp) i co urodzilam dziewczynke, takze te "stare przepowiednie" sie nie sprawdzily :-D:-D:-D:-D

Fajne lozeczka tu pokazujecie, ale my pewnie tym razem kupimy turystyczne, bo za rok dla starszej bedzie juz normalne (moze pietrowe, by na przyszlosc dwojke miescilo )i szkoda mi drugiego ze szczebelkami kupowac, no i moj zwierceniec zawsze sobie nogi w szczebelki platal hehehe:-D co nadal robi spi w poprzek lozka z nogami wystawionymi przez szczebelki, zawsze sie zastanawiam czy to wygodne

Co do libido to u mnie tendencja wzrostowa jak i w poprzedniej ciazy hehehe, 2 trymest to byl dla mnie wtedy normalnie czas suuuper sexu hehehe

Ostatnia edycja:
Do góry