reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
lolika wita w naszym gadatliwym gronie ; )
citrus stooo lat : )

ja mam dziś wreszcie wolne O_O wzięłam się za kucharzenie (smaki na barszcz z uszkami :D) i sprzątanie. Poza tym obmyślam menu na impreze halloweenową. Czekam do wypłaty i w weekend na zakupy bo już nie mieszczę się w żadne spodnie a wszystkie koszulki są za krótkie :p Wczoraj krwawienie mnie postraszyło, ale już wieczorem było wszystko i dzisiaj nie było śladu więc chyba będzie dobrze.
poza tym na wieczór zaplanowana szarlotka z kruszonką :)

Dzięki dzięki dzięki :))))

Właśnie! Kinga przypomniała mi o torcie, miałam zobaczyć, jak się sprawuje krem :-D

Ja biegnę na pocztę, bo chyba przyszła dostawa książek do recenzji :-p Dobrze, że mam dzisiaj wolne <3

ja jak dostałam małego krwawienia to bardzo się przestraszyłam i brzuch zabolał mnie jak na miesiączkę...pojechałam natychmiast do szpitala bo to było o 2 rano... zrobili mi USG i okazało się że z dzidzią jest wszystko w najlepszym porządku, a lekarz stwierdził , że nie ma pojęcia skąd to krwawienie...bardzo sie uspokoiłam jak zobaczyłam maleństwo na USG :) więc jak się okazuje krwawienie nie zawsze musi świadczyć że dzieje się coś złego, biore progesteron i czuję się coraz lepiej, niebawem skończe 3 miesiąc i mdłości mi zanikają i powoli wzrasta apetyt, jedynie co mnie coraz bardziej męczy to okropne zmęczenie i senność ::-)

lolika moje było typowo 'urazowe' :) muszę powiedzieć małżonkowi żeby 'okiełznał rządze' następnym razem :p a tak jak już jesteśmy w temacie to zauwazyłam że w ciąży o wiele więcej przyjemności sprawia mi seks mimo że ogólnie persi mam tak obolałe jakbym je co rano krochmaliła... :D A jak was? Spadek czy wzrost libido?

obecnie u mnie to lekki spadek ale tylko dlatego że przestraszyłam się tym krwawienie....mężuś mój już powoli nie wytrzymuje :-) moje piersi też są strasznie obolałe i wrażliwe ....przyznam , ze w ciąży czuję się bardziej seksi :) przynajmniej w oczach mojego męża:)

ja z powodu wielkiego brzucha czuje się.... duża :D zdjęcie w odpowiednim dziale. Mąż jakoś szczególnie nie zwraca uwagi na niego bo jest zbyt zajęty zachwycaniem się biustem który ze skromnego C awansował na spuchnięte D :) nie mogę się doczekać sobotnich zakupów, marzę o mięciutkim staniku bez gąbki <3

Mnie się znów chce (chwała Bogu! :D), tylko W. chce się wstrzymać do jutrzejszej wizyty u gina (mam zapytać, czy mi na pewno wolno), bo się trochę obawia, żeby mi nie zrobić krzywdy :-p :cool2:

Heloł

Cytryna wszystkiego najwspanialszego!!!!!

Witam serdecznie wszystkie MAJÓWECZKI:) jestem obecnie w początku 12 tygodnia ciąży, termin mam na około 10 maj 2013,
mam 24 lat, nasze maleństwo jest owocem udanej podróży poślubnej w górach:) i zarazem przemiłą niespodzianką dla wszystkich :) obecnie jestem na zwolnieniu 2 tyg, gdyż w 10 tyg miałam małe krwawienie i byłam w szpitalu na obserwacji, z dzidzią wszystko jest dobrze":) biorę luteinę i mam odpoczywać, jestem dobrej myśli , że z maleństwem będzie wszystko dobrze, na wizytę wybieram się po 1 listopada.

Witaj :tak:
Fajna niespodzianka!

Witajcie
Wszystkim jubilatkom życzę wszystkiego co najlepsze
Miłego dnia
Ktoś szukał łóżeczka wielofunkcyjne łóżeczko dziecięce paso doble z szufladami i przewijakiem - meble.deccoria.pl
A na pingerze jedna mamuśka robiła u stolarza takie cudo: Pinger - świetni ludzie
Pozdrawiam

To pierwsze oglądałam. Bardzo mi się podoba, ale cena jest trochę hmmm wysoka.
A tego drugiego nie mogę podejrzeć. Jeśli możesz skopiuj samą fotkę. Jestem bardzo ciekawa i też się zastanawiam, czy
u stolarza takiego cuda nie zrobić.

Moje libido spadło, ale chyba przez wymioty i kiepskie samopoczucie.

reklama
Na prośbę Citrus napisze troche o życiu i byciu mama na bliskim wschodzie. Jesli uznacie,ze nudze, albo,ze temat ten nie pasuje do wątku, dajcie znać:-)

Jak mówią co kraj to obyczaj i troche tak jest na bliskim wschodzie przynajmniej jesli chodzi o stopień ortodoksyjnosci. Miejsce, w którym mieszkam jest dość liberalne, jest tu wielu ekspatow ( zarówno zachodnich jak i tych z dalekiej Azji), są kluby, alkohol  itp. W zależności od dzielnicy, w której sie przebywa, wyjście na ulice w szortach i bezrekawnej bluzce wywoła albo gwizdy czy wlepione spojrzenia albo zupełna obojętność. Nie mogę powiedzieć, tubylcy z reguły są mili, choć jak w każdej nacji, są ludzie bardzo mili, normalni i podli/ głupi. Noszę krzyżyk na szyi i nikt nigdy z tego powodu nie robił mi nieprzyjemności czy w ogóle komentarzy. Choć zdarzyło sie,ze zostałam obrzucona przez dzieci piaskiem czy kartonikiem z sokiem tylko dlatego,ze nie noszę abai (ale to właśnie takie fanatycznie ortodoksyjne miejsca).
Jesli o kobiety chodzi, to temat rzeka. Dla mnie jednak wiele rzeczy jest niepojetych: jak dobrowolnie można nosic nieprzepuszczajaca powietrza abaje w 50 stopniowe upaly, jak można nie czytać książek bądź co za frajda pójść na wesele, na którym są same baby?! No i rzecz, która bulwersuje mnie najbardziej: jak można wozić w samochodzie małe dzieci bez pasów, fotelikow bądź....na kolanach kierowcy?!!!!
Jednocześnie pragnę zdementowac mit o uciezonych kobietach. Im nikt nie broni sie uczyć czy pracować (wiele z nich to robi).Ale ich określeniem tożsamości często nie jest praca, czy to, co umieją/co maja do powiedzenia, ale to,ze wyszły za mąż i maja dzieci.Po prostu maja inne wartości. Nie wykształcenie, a religijnosc. Choć przyznam,ze powoli sie to zmienia. Młodzi zaczynaja wzorować sie na zachodnich rowiesnikach, stad zreszta tzw. Arabska wiosna.
Jedzenie faktycznie fajne, tez lubię, choć nie tak jak europejskie;-)Jadę do lekarza, jesli jakieś zagadnienie mogłabym rozwinąć, proszę o sugestie.

Do góry