reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Noelle wszystkiego NAJ!!!!

Zapomonajka
super, ze czujesz już ruchy, ja kilka dni temu miałam takie jakb bąbelki w brzuchu, ale nie wiem co to było, nie sądze, żebym już ruchy czyła.

Co do powiadomienia dziadków, podoba mi się pomysł z ramką, albo właśnie z tymi bucikami, kupić jak najmniejsze i jak najsłodsze:) na pewno się ucieszy nie ważne jak to przekażesz:):):):)

Wczoraj powiadomiliśmy najbliższa paczkę znajomych, fajnie było przyjemnie, oni wszyscy mają już dzieciaki. Nasz maluch będzie miał spore towarzystwo, a jeszcze tak fajnie się ułożyła, że jedna rodzi w ciągu tygodnia, druga jest w 20 tygodniu, trzecia ciąża tydzień młodsza ode mnie, więc poza gromadką starszych dzieciaków nasz/a będzie miał/a równieśników:)

reklama
Witam
Noelle wszystkiego naj naj :))

Citrus ja nie mialam ani razu okazji witac sie z porcelana, kilka razy bylo mi mdlo ale nic wiecej

Feelis mi sie wydaje ze moze lepiej tort i szampan w domu, buciki tez kojarza mi sie bardziej z prezentem dla meza, to juz lepiej ramka ze zdjeciem USG :tak:

Zapominajka, fajnie ze czujesz juz ruchy, no w sumie to juz u ciebie 14 tydzien sie zaczyna. Ja w pierwszej ciazy czulam ok 16 tyg takie wrazenie jakby mi rybka plywala, a w 18-19 tygodniu poczulam juz kopniaki ;). Z czasem coraz mocniejsze ;)), teraz zobaczymy, wszystko zalezy jak ulozy sie malec i jak mam ulozone lozysko.

W pierwszej ciazy zawsze pozniej wyczuwa sie ruchy, bo wiadomo na etapie gdy malec ma niespelna 10 cm trudno jest "wyczuc" subtelne ruchy malca, jego plywanie czy obroty

Noelle- wszystkiego najlepszego

generalnie z ruchami dziecka to przy pierwszej ciazy zdecydowanie kolo 18-20 tygodnia, w drugiej podobniez moze pojawic sie wczesniej, ale na ile wczesniej i o ile to sa rzeczywiscie ruchy to chyba nie ma az tak duzej pewnosci jak porzadny kopniak od sporego juz dziecka :) co do tego jak to sie czuje to z iloma kobietami rozmawialam tyle wersji i opisow slyszalam :) jesli naprawde beda to ruchy dziecka to bedziemy to wiedzialy :)

ja moim rodzicom po usg powiedzialam o kolejnym wnusiu, oczywiscie przez tel gdyz az tak czesto w pl nie jestesmy, ucieszyli sie i moja mama wykrakala ze czuje ze to bedzie wnuk :):):);)
wczoraj tez powiedzielismy jednym znajomym i tak pomalu bedziemy mowic
jesli chodzi o Nielsia to poczekam do stycznia/lutego, dla niego tydzien to cala wiecznosc a co dopiero pol roku do poreodu, nie musi jeszcze wiedziec:)

milego niedzielnego wieczoru

Hmm... a ja mam wrażenie, że jak poczuję, że coś mi się wywraca w brzuchu, będę myśleć, że czas na dłuższe posiedzenie w klopie :-D

reklama
Ja ruchy córci poczułam w 20 tyg ciąży :) także spokojnie, wszystko zależy od naszej budowy ciała...

JA mierzyłam sie wczoraj i dzisiaj i mam az 4cm wiecej... wywaliło mi brzucha, a powiedzial mi o tym moj chłop i dlatego dodatkowo sie zmierzyłam :)

Do góry