reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Mysiak myślę, że nie masz co się martwić, bo po pierwsze mogą Ci już mijać, a po drugie to różnie jest, ja mam czasami tak, że trzy dni z rzędu tak mnie męczy, że nie wiem co ze sobą zrobić, trzy kolejne dni mdłości są słabsze i do zniesienia i tak w kółko. Każda z nas troszeczkę inaczej tą ciąże znosi, niektóre wymiotują nom stop, inne wcale.

Mam pytanie - czy tylko ja pawiowałam od początku ciąży JEDEN, jedyny raz? (I to jeszcze w dniu, w którym miałam gorączkę, kaszel i katar, więc wnioskuję, że z choroby) :szok:
Bo właśnie sobie uświadomiłam, że przeszłam cały pierwszy trymestr prawie bez rzygowinkowania :D

Citrus nie mów hop:-) ja mdłości tylko miałam i na razie ani razu nie przytulałam się do kibelka ufff

Citrus, ja rzadko wymiotuję. Zdarza się co parę dni i tylko późnym wieczorem :dry: nie wiem czemu... Ale wtedy to już jest hardkor, ostatnio po tym cały kolejny dzień bolało mnie gardło jakbym miała anginę :zawstydzona/y:fajnie masz że Cię to omija :tak:

Wczoraj praktycznie cały dzień przesiedziałam w domu i czytałam ksiażki o ciaży. Ale dzisiaj wychodzę na spacer i spotkam się z moją mamą. W czwartek ma okrągłe urodziny i chciałabym żeby niespodzianka sie udała ;-). Wymyśliłam że dzisiaj dostanie w prezencie zabieg upiększajacy (dzień przed urodzinami na zaklepany termin), a w czwartek chyba zabiorę ją na kolację i tam przekażę radosną wiadomość :tak: Moze mi coś poradzicie... bo chciałabym jej dać szampana w domu i powiedzieć że trzeba uczcić ten dzień, ona pewnie wyciągnie dwa kieliszki, ja otworzę butelkę i wtedy jej powiem że tym razem nie mogę bo....
Bo restauracji nie otworzę przecież szampana... Chyba że zamiast szampana zamówię wino do kolacji- 2 kieliszki i oczywiście jak wzniesiemy toast to ja nie wypiję i wtedy jej powiem ? Macie jakiś pomysł?

Witam i ja zza mgły :szok:

Cześć dziewczyny :) 3 tyg temu dowiedziałam się że w maju urodzi się moje dzieciątko :)
Gratuluję i witam :tak:

Feelis pomysł fajny, choć ja bym w restauracji raczej klasycznie zamiast szampana, czy wina dała maleńkie buciki :-D
Głupio mi się kojarzy wzniesienie toastu i nie wypicie. Jakoś tak niegrzecznie. Chyba, że wodą ;-)

A co do porcelany to ja też najczęściej wieczorem. Rano jestem jak młody bóg:-D

Ja chyba ruchy malucha czuję :szok::laugh2: Cudacznie.

Zapominajka cudownie ze czujesz:D ja nie:/ i nawet nie wiem czego sie spodziewac;D chyba załpaie jak dostane solidnego kopa:-)
hmmm natomiast,wyobrazcie sobie-wstaje rano-a tu brzuszek:szok: zegnaj płaskie oblicze!Witaj mala pileczko:D maluch mi sprawil prezent na urodziny
:D

Zapominaja, pierdzielisz?! :-D Jak to się czuje? Mizia Cię coś w brzuchu od środka, czy jak? Chrystusie, jaki wypas, też chcę!!!!!!!!!!!

feelis, kombinujesz jak koń pood górę :-D Buciczki będą cudne :) Albo smoczek. Możesz na przykład złożyć jej życzenia, coś tam: "wszystkiego najlepszego (...) babciu" :-D

Ja się nastawiłam, że dzisiaj powiemy rodzinie W. I chyba ja powiem, bo mnie mój teść lubi, a jutro mam urodziny, więc chyba będzie dobrze :-D

NOELLE! Masz dzisiaj urodziny??!?!??!!

reklama
Już ruchy? lekarz mi mówił że dopiero koło 20 tygodnia się je czuje :-D

Zapominajko, ale wiesz do dobrej kolacji z okazji urodzin to chyba wino się mamie należy ;-) a jakbym zamówiła 1 kieliszek to by się zapytała przy kelnerze ,,czemu" i albo by się dziwnie poczuła że sama ma pić i nie chcę wypić jej zdrowia, albo by się wtedy domysliła i wyszłoby dziwne przedstawienie przy kelnerze :szok: więc wolę zamówić dwa... i jej potem przekazać. Myślę że akurat moja mama nie będzie miała po takiej nowinie za złe że nie wypiję jej zdrowia :-D

Citrus, ale czemu kombinuję? że chcę ją zabrać na kolację?

Noelle wszystkie najlepszego!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry