reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
po 35 roku życia genetyczne chyba za free są

ja uważam że obecna ustawa jest w miarę ok, i chyba nie ma co je ruszać bo będzie gorzej co najwyżej

Zapominajka - no nie, fakt, teraz spojrzałam na str. przychodni - to więc było 400zł za krew do Pappa i 250 USG genetyczne.. więc 650 w sumie. Ale to i tak kupa kasy... :-(

Witajcie

mam termin na 15 maja, ale teraz to bardzo się martwie. W sobote plamiłam, w niedziele mąż pojechał do szpitala po tabletki na podtrzymanie ciąży a we wtorek dowiedziałam że mam 5 mm krwiaczka, ciąża zagrożona wiec luteina, duphasteron i... leżenie.
Martwie się o maluszka bo wiem, że teraz może być różnie.
W pracy miałam w planie poinformowac szefa o moim "rozmnożeniu" w grudniu, ale maluch zadecydował za mnie, bo chwilowo przbywam na L4. Mam nadzieje że wszystko będzie ok, dzidziuś okaze się być siłaczem i wytrwa a jego mama bedzie mogła wrócić do pracy i normalnego życa. Dzięki Bogu am możliwość pracowania w domu, inaczej myśli by mnie już zupełnie załamały :(
Dodatkowo zero wsparcia ze strony męża, który nie rozumie że ciąża zagrożona wiec trzeba leżeć nie znaczy, do pracy nie chodzisz wiec mieszkanie ma byc wysprzatane a goracy obiad ma czekac na pana i wladce.
Jestem juz zupełnie sfrustrowana bo nie da sie wszystkichzadowolić. Męża, szefa a przede wszystkim siebie, bo dla nie najważniejszy jest skarb który ma już 9 tygodni.
Powoli naprawde mam dość :-(

cześć
w którym tygodniu należy zrobić badania? jeśli mój 9 tygodniowy cud okaże się twardzielem i przetrwa krwiaczka i zagrożenie, chcialabymzrobic wszystko by upewnić się że jest zdrowy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
maharedt - no skoro wiesz, że masz 5mm krwiaczka, to pewnie jesteś już po jakiejś wizycie z USG. To Twój gin powinien Ci rozplanować resztę badań, bo przecież w ciąży to co chwile się coś robi: Usg, morfologia, mocz, obciążenie glukozą.. cała masa badań! :tak:
Trzymam kciuki, żeby wszystko było OK!

Maharedt witamy Cię tu ciepło :) z facetami tak często jest :( niestety, ale nie łam się, skup się na sobie i dziecku.

A właśnie w tym temacie ... jak mój D ma choć 37 st. to jest już obłożnie chory i trzeba koło niego skakać jak koło malutkiego dziecka:tak:

reklama
Aśka bo to dlatego, że:
1346431096_zpyhus_600.jpg

Do góry