reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Laski Lech Free jest wystarczajaco free i ja niejedna osobe znam co pila je w ciazy i nic sie nie dzialo. Ja akurat nie przepadam za piwem i mnie nie cianie, a do tego ten Lech ma specyficzny smak. Nawet na drinka nie mam ochoty - a naprawde uwielbiam drinki. I podejrzewam ze teraz bym sie jednym upila:-D

Ktoras tu pisala o krewetkach - ja czytalam, ze owoce morza sa zabronione w ciazy...:dry:

Ja dzis staram sie funkcjonowac jakos. Chociaz ciezko mi to idzie bo potwornie chce mi sie spac...:-( I zauwazylam ze brzusio mi rosnie:-D juz nawet rano nie jest plaski, nie mowiac o tym jak wyglada wieczorem;)):-)

reklama
Siemka dziewczyny!

Zapominajka daj znać jak będziesz dostępna, wierzę, że wszystko jest w porządku.

Co do piwa, ja jestem strasznym piwoszem, przed ciążą przy grillu czy wieczorem przy filmie piwko. Ostatnio chciałam spróbować od męża łyka tylko poczułam zapach i myślałam, że zwymiotuje, więc widać odrzuciło mnie.

Ja też czytałam, że w ciąży lepiej odstawić owoce morza, ja akurat właśnie nie jadam bo jestem silnie uczulona na krewetki, a reszty boję się testować. Właśnie po ciąży mam zamiar wybrać się na testy do laboratorium żeby wiedzieć, bo na prawdę mam silne uczulenie.

Mnie od rana straszliwie męczyły mdlości ,teraz troszkę się rozeszło.

Cześć dziewczynki...
biggrin.gif

Jestem po wizycie u gin i znów słyszałam serduszko mojego dziabąga
wink2.gif
To jest moje 3 cm szczęście...
biggrin.gif
Wszystkie badania wyszły książkowo
biggrin.gif
Tylko nie przechodziłam toksoplazmozy dlatego muszę na to uważać...
yes2.gif

29 października mam badania prenatalna - a ponieważ mam obciążenie genetyczne to będę miała za darmo na NFZ
wink2.gif

Cześć dziewczyny, miłego dnia życzę :-)

Ja piwka nie popijam, ale słyszałam jak któraś koleżanka opowiadała, że okropnie chciało jej się piwka i zapytała Gina czy może, to podobno jednorazowo kilka łyków można, ale wiadomo nie za dużo, bo to tzw. zachcianka ciążowa. Ja nie mam takich zachcianek, ale gdybym miała to pewnie łyka skosztowałabym :-)

Co do malowania paznokci to nie słyszałam, żeby było szkodliwe. Ja mam żel na paznokciach, moje siostrzenice też całą ciąże miały żel na paznokciach i dzieciaki zdrowiutkie.
Co do malowania włosów to pytałam fryzjerki, lepiej do końca I trymestru nie malować ze wzg. na opary wdychane podczas malowania w salonie. Chyba, że to farna bez amoniaku i maluje się w domu to tak można, bo to na pewno nie zaszkodzi maleństwu. Ja też zamierzam umalować włosy na święta, co by jakoś wyglądać :-)

ja piwoszka nie jestem ale mąż twierdzi że nie zaszkodzi więc porównuje opinie ;p
lubie wypic o towarzystwa i nic poza tym

mdłości raczej brak, czasem z głodu troche mi dziwnie ;p
i brzuch wilekiiii.... w mojej ocenie

wiyta umówiona na 19.... czekamy...

reklama
Do góry