reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Milosc okey :) docieramy sie, wiadomo... Jutro V. wyjezdza na 2 tyg. do pracy. Dzieki takiemu systemowi jego pracy mamy czas na stesnienie sie za soba :)
Dzisiaj nudna niedziela u nas... deszcz i wichura za oknem... udamo mi sie wyjsc z O. na polgodzinny spacerej jednak. Potem pieklam piers z indyka. Przepyszna wyszla. Dlugo sie piecze, ale warto :)
Jutro znow poniedzialek. Ufff...przez te ciemnosci, najchetniej bym nie ruszala sie z domu.

reklama
Wczoraj zajrzałam na forum i się odnaleźć nie mogłam :confused:
A że cisza na naszym forum, to i ja cicho siedzę :zawstydzona/y:
U nas po staremu - na szczęście dzieci nie chorują, do przedszkola chodzą.
Za to dzisiaj rozwaliłam zamek w swoich zimowych butach (nienaprawialne), a perspektywa pojechania do sklepu w przedświątecznym szale strasznie mnie dołuje... Macie jakieś swoje typy butów na płaskim obcasie (takie jesienno-zimowe, bo coś czuję, że zimy w tym roku nie będzie). Nienawidzę kupować butów....

no to ja moze troche ozywie nasze forum i pochwale sie, ze jestem w 13.tygodniu ciazy :)
nie pisalam nic wczesniej, zeby przekroczyc ten nieszczesny 12.tydzien. Narazie jest okey. Oczywiscie nie obylo sie bez mdlosci i totalnego wyczerpania, ale chyba mam juz ten etap za soba. Teraz bede tylko rosnac hehe :)

Cześć dziewczęta :)) ja sie właśnie zalogowałam, nowe forum może będzie lepiej działać.
Kooska gratulacje :)) rośnijcie zdrowo, trzymam kciuki
Witch ja cały okres zimowy chodzę w oficerkach skórzanych, wygodne na spacery z wózkiem :)
U nas w porządku, Mała cały czas mówi, zaskakuje mnie takim doborem słownictwa i złożeniem zdań, ze brak mi słów. W ogóle jest bardzo rozwinięta jak na swój wiek, ciagle ja chwalą, matka dumna. Mikołajki i wigilia przedszkolna za nami, szykujemy sie do świąt, w tym roku robię wigilie u siebie w domu, wiec muszę trochę sie naszykować. Zwłaszcza ze inne menu dla m a inne dla małej i mnie, bo karmie piersią, wiec kapusta i grzyby chyba mnie ominą w tym roku.
Młody rośnie, skończył dwa miesiące, guga sobie już, mniej śpi w dzień co akurat mnie nie cieszy, ale jakoś dajemy radę. Ale czasami jest cieżko z dwójką jak na raz coś chcą. Oby do wiosny. Doczytam wstecz co u Was, bo wcześniej nie dałam rady.
No to doczytałam, Camel przykro mi, ale to znak, ze wszystko działa, owocnych prób.
Filipia współczuje problemów z tarczyca, ja mam niedoczynnosc i Hashimoto, ale jakoś udało mi sie to okiełznać i swietnie sama sobie reguluje dawki leków.
Ewcia to kiedy w końcu zawitasz do Wrocławia? Fajnie, ze sie zaaklimatyzowaliscie, ja tez rozglądam sie za jakimś większym mieszkaniem. Na wiosnę musimy kupić tez większego kampera :) bo w obecnym za mało miejsca na dwójkę szkodników.
Prezenty kupione? Ja dla dzieci mam, ale dla m nie mam pomysłu, jak nic nie wymysle to kupie mu nowego iPhone.

Ostatnia edycja:
kooska29 Gratulacje! Przynajmniej bezkarnie będziesz mogła jeść na święta :laugh2:

Ja prezentów nie mam. Muszę chociaż coś dzieciom kupić, bo się z rodziną dogadałam, że prezenty TYLKO dzieciom robimy. Swoim planuje kupić laptopy/tablety dziecięce - może jakiś polecacie?
I kupiłam buty. Zaszłam najpierw do CCC i się rozczarowałam - takiej tandety dawno nie widziałam. Ostatecznie kupiłam w Deichmannie - podobne do tych, tylko niższe o dwie dziurki z góry i bez zamka z tyłu.

aniazetka i wich84 dziekuje :)
Brzuszek rosnie jakos szybko... ponoc w drugiej ciazy tak bywa...
Ciagle jednak czuje sie troche slabo. Mdlosci przeszly, ale jestem meeega zmeczona. Lekarz kazal poczekac do 15.tygodnia. Jak nadal tak bedzie to zrobi dodatkowe badania.
W kraju, w ktorym mieszkam jest troche inny system. Nikt sie specjalnie ciezarnymi nie przejmuje hehe. W ciagu calej ciazy ma sie 8 wizyt u lekarza badz poloznej (mozna samemu wybrac) i jedno usg miedzy 17 a 19 tygodniem. Na wizytach ma sie badanie krwi i moczu, mierzone cisnienie, kontroluje sie wage i slucha bicia serca maluszka. Oczywiscie jak cos sie dzieje to szybko reaguja i ogolnie specjalisci sa super a sprzet pierwsza klasa. Takze obaw nie mam. Zreszta juz jedna ciaze tu przeszlam i wiem czego sie spodziewac.
Porod tez ekstra - sala wypasiona, wanna, sprzety, duperele i personel przemily. A po porodzie warunki jak w hotelu - kazdy ma swoj pokoj, tv, internet, pyszne sniadanka, obiady i kolacje (bufet). A miedzy posilkami dostep do owocow, przekasek, jogurtow, napoi, itp.
A co do swiat to u nas szalu z prezentami nie ma, typu tablety czy iphony ;) hihi Dzieciaki dostana rozne zabawki, gry planszowe i ciuchy. A dorosli alkohol i ode mnie takie tam pierdoly - swieczki, pizamy, itp.
V. dostal nowy termos, bo sobie zazyczyl :D
A ja nie wiem co dostane...

Kooska ja tu zagladam a tu taka nowina....no to gratulacje i rosnijcie zdrowo....

My prezenty tylko Jaskowi....nie wyrabiam sie jakos z tymi swietami....
ogarnelam z grubsza chate, dzis zrobilam sledzie i warzywka do ryby, a jutro bede pewnoe piekla i szykowala salatke, reszte ogarne w wigilie bo mam zbyt malo czasu po pracy na jakies wielkie szykowanie....

Kooska, jeszcze ja, jeszcze ja... Wielkie gratulacje!!! Dbajcie o siebie!!!

Ja na Święta coś tam zrobię, bo większość będziemy w domu. Więc bigos już na balkonie, śledzie w lodówce, jutro karp w galarecie i sałatka i może coś mi jeszcze do głowy wpadnie, ale liczę na dary od babci i taty ;-) Trochę ciężko coś ogarnąć, bo dzieciaki podchorowane i oba w domu, ale się staram.

A za tydzień roczek Zofii ;-)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

reklama
Hej mamusie ,my ledwo wyrabiamy z czasem dlatego tak rzadko tu bywam ,u nas ciągle cos się dzieje teraz mała była chora musieliśmy leciec na antybiotyku do mnie cos też się przeczepiło chorowałam prawie 1,5 tyg ale już jest dobrze .

Kooska - gralulacje zdrówka życzę ,super ze będziesz miała większa rodzinkę .

Dziewczyny radosnych ,spokojnych świąt w gronie najbliższych :)

Do góry