reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

chyba mi się dzidziol z brzuszkiem opuścił bo jeszcze niedawno mogłam normalnie siedzieć przy stole i jeść a teraz mi ciasto i najwygodniej mi na pół leżąco :-) może Młoda szykuje się do wyjścia ;-)

reklama
nanu - a masz białko w moczu? Jak nie, to zatrucia raczej nie masz. Powiem Ci, że ja też się tego bałam i zrobiłam dokładnie badania, bo ciśnienie mi podskoczyło, a spuchnięta jestem niesamowicie:no:

no właśnie białka jako takiego nie mam na szczęście

Badanie ogólne moczu (A01)
Barwa zółty---------------------- zółta
pH 6,0 -------------------------------5,0 — 6,0
Ciezar własciwy 1,015 g/ml --------------------- 1,016 — 1,022
Białko ujemny -------------------------ujemny
Glukoza ujemny ------------------------------ ujemny
Ciała ketonowe obecne + -------------------- ujemny
Urobilinogen 0,2 E.U/dl -------------------------- w normie
Bilirubina ujemny -------------------------- ujemny
Przjrzystosc przejrzysty
Leukocyty slad
Erytrocyty ujemny
Nitraty ujemny
Mikroskopowy osad moczu (A19)
Nabłonki płaskie pojedyncze w.p.w ------------------- nieliczne
Leukocyty 8-10 ----------do 5 w.p.w
Bakterie dosc liczne -------------------------------- ujemny

leukocyty i bakterie to może jakaś infekcja, choć nie czuję dolegliwości żadnych....

ale te ciała ketonowe wg google:

Ciała ketonowe w moczu mogą pojawić się w następujących przyczyn:
  • Kwasicy cukrzycowej
  • Głodówce lub drastycznych kuracjach odchudzających
  • Diecie ubogowęglowodanowej
  • Diecie bogato-tłuszczowej
  • Uporczywych wymiotach
  • Gorączce
  • Zatruciu ciążowym
  • Biegunkach

wg tego - nic groźnego:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,216,...a_ketonowe_w_moczu_a_III_trymestr_ciazy_.html

Ostatnia edycja:
nanu, ostatnio miałam bardzo podobne wyniki, co prawda po powtórzeniu badania wszystko wyszło w porządku, ale mój lekarz powiedział, że to może być tylko jakaś drobna infekcja która przebiega bezobjawowo, i gdyby po powtórzeniu wyniki były takie same dałby mi jakiś antybiotyk, więc nie przejmuj się tak, pewnie to nic groźnego :)

Nia to było czwarte podejście :-( ale nie załamuje się, tylko teraz nie wiem na kiedy nastepny egzamin umówić. Ostatnio po niezdanym 2 kwietnia wylądowałam na patologii ciąży, dziś chce na porodówce, a już złapały mnie dziś 4 tak bolesne skurcze jak nigdy:-)

Nanu jak mnie w szpitalu trzymali też miałam te ketony czy cuś, i kazali przynajmniej 3 litry wody pić, po 2 tyg wyniki były ok

co tu tak nudno żadna nie rodzi :) czy jednak Noelle się zdecydowała?

Nanu spokojnie wyniki nie są złe, ważne że nie masz białka w moczu. Ale jeszcze na wizycie skonsultuj, pewnie będziesz posiew jeszcze robiła.

George już się nie mogę doczekać wspólnego spacerku z dzieciaczkami :)
Ja dziś wszystko z zwolnionym tempie robie.
Dziś zakupiłam ostatnią rzecz do torby majty siatkowane i wszystko już gotowe. Ale mojej Młodej chyba dobrze u mnie bo nie chce wychodzić a dzis teściowa powiedziała, ze nie wyglądam jakbym miała wkrótce urodzić.

reklama
ja pieluch biorę 20 szt, bo liczę 8-10 doba, więc zależy kiedy ktoś będzie w stanie donieść więcej
ja po cc gości przyjmuję następnego dnia wieczorem więc na 2 dni pieluch potrzebuje

Do góry