reklama
nanu - a masz białko w moczu? Jak nie, to zatrucia raczej nie masz. Powiem Ci, że ja też się tego bałam i zrobiłam dokładnie badania, bo ciśnienie mi podskoczyło, a spuchnięta jestem niesamowicie
no właśnie białka jako takiego nie mam na szczęście
Badanie ogólne moczu (A01)
Barwa zółty---------------------- zółta
pH 6,0 -------------------------------5,0 — 6,0
Ciezar własciwy 1,015 g/ml --------------------- 1,016 — 1,022
Białko ujemny -------------------------ujemny
Glukoza ujemny ------------------------------ ujemny
Ciała ketonowe obecne + -------------------- ujemny
Urobilinogen 0,2 E.U/dl -------------------------- w normie
Bilirubina ujemny -------------------------- ujemny
Przjrzystosc przejrzysty
Leukocyty slad
Erytrocyty ujemny
Nitraty ujemny
Mikroskopowy osad moczu (A19)
Nabłonki płaskie pojedyncze w.p.w ------------------- nieliczne
Leukocyty 8-10 ----------do 5 w.p.w
Bakterie dosc liczne -------------------------------- ujemny
leukocyty i bakterie to może jakaś infekcja, choć nie czuję dolegliwości żadnych....
ale te ciała ketonowe wg google:
Ciała ketonowe w moczu mogą pojawić się w następujących przyczyn:
- Kwasicy cukrzycowej
- Głodówce lub drastycznych kuracjach odchudzających
- Diecie ubogowęglowodanowej
- Diecie bogato-tłuszczowej
- Uporczywych wymiotach
- Gorączce
- Zatruciu ciążowym
- Biegunkach
wg tego - nic groźnego:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,216,...a_ketonowe_w_moczu_a_III_trymestr_ciazy_.html
Ostatnia edycja:
nanu, ostatnio miałam bardzo podobne wyniki, co prawda po powtórzeniu badania wszystko wyszło w porządku, ale mój lekarz powiedział, że to może być tylko jakaś drobna infekcja która przebiega bezobjawowo, i gdyby po powtórzeniu wyniki były takie same dałby mi jakiś antybiotyk, więc nie przejmuj się tak, pewnie to nic groźnego
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Noelle rodzisz, czy pieczesz ciastka?
Kamila1988
Fanka BB :)
Nia to było czwarte podejście :-( ale nie załamuje się, tylko teraz nie wiem na kiedy nastepny egzamin umówić. Ostatnio po niezdanym 2 kwietnia wylądowałam na patologii ciąży, dziś chce na porodówce, a już złapały mnie dziś 4 tak bolesne skurcze jak nigdy:-)
Nanu jak mnie w szpitalu trzymali też miałam te ketony czy cuś, i kazali przynajmniej 3 litry wody pić, po 2 tyg wyniki były ok
Nanu jak mnie w szpitalu trzymali też miałam te ketony czy cuś, i kazali przynajmniej 3 litry wody pić, po 2 tyg wyniki były ok
ardzesh, a ile sztuk pieluch powinnam spakować?
ja wezmę jakieś 7 alo 8 sztuk. chciałam iść na spacer z dzieckiem, a ona mi padła i śpi chciałam troszkę słońca złapać a tu rybka pipka! Coś nam się Noelle nie odzywa....
co tu tak nudno żadna nie rodzi czy jednak Noelle się zdecydowała?
Nanu spokojnie wyniki nie są złe, ważne że nie masz białka w moczu. Ale jeszcze na wizycie skonsultuj, pewnie będziesz posiew jeszcze robiła.
George już się nie mogę doczekać wspólnego spacerku z dzieciaczkami
Ja dziś wszystko z zwolnionym tempie robie.
Dziś zakupiłam ostatnią rzecz do torby majty siatkowane i wszystko już gotowe. Ale mojej Młodej chyba dobrze u mnie bo nie chce wychodzić a dzis teściowa powiedziała, ze nie wyglądam jakbym miała wkrótce urodzić.
Nanu spokojnie wyniki nie są złe, ważne że nie masz białka w moczu. Ale jeszcze na wizycie skonsultuj, pewnie będziesz posiew jeszcze robiła.
George już się nie mogę doczekać wspólnego spacerku z dzieciaczkami
Ja dziś wszystko z zwolnionym tempie robie.
Dziś zakupiłam ostatnią rzecz do torby majty siatkowane i wszystko już gotowe. Ale mojej Młodej chyba dobrze u mnie bo nie chce wychodzić a dzis teściowa powiedziała, ze nie wyglądam jakbym miała wkrótce urodzić.
Noelle rodzisz, czy pieczesz ciastka?
ja dzisiaj to ze śmiechu urodzę od tych tekstów mnie dziś co raz łapie skurcz w pachwinach
reklama
Podziel się: