reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

ja się jeszcze zdrzemnelam bo jak wstałam i tej 6 tak o 7.30 mnie spanie wzięło. Na szczęście Michał jeszcze spal i zasnełam. Zaraz się zbieram na wizytę z położoną i powiem jej ze ja to nie rodze w ogóle bo ja w ciąży nie jestem. Nic mi nie jest i czuje się świetnie z dnia na dzień coraz lepiej i coraz to więcej energii mam ;)) ;//// wcześniej miałam cały czas jakieś objawy, a teraz prawie nic prócz ucisku na pochwe gdy chodzę.

Ostatnia edycja:
reklama
Mi tez nie robil ktg, dopiero jak mnie wysłała polożna na szkole rodzenia, bo się zapytałam o klucie tak jakby szyjki przy chodzeniu tylko (też juz o tym pisałyście). okazało sie ze nie wiadomo czemu tak kluje, ponoc maly naciska i odczuwam to jako kłucie:confused:

Witam się :)
Ja pierwsze ktg mam zrobić za 2 tygodnie, a potem co tydzień.
Sembo jak nie masz co robić to wpadnij do mnie, bo u mnie burdel na kółkach, pranie czekające na wyprasowanie wala się po całym pokoju, mój A. narzeka że nie ma już czystych gaci:-D i musze nastawić kolejne pranie...kurzu na szafkach tyle co nigdy i nawet zwiędniętych kwiatków z wazonu nie chce mi się wyrzucić:wściekła/y:
Kinga normalnie się popłakałam jak czytałam co przeżyłaś... Ale dobrze, że teraz jest wszystko w porządku :-):-)
No i super, że Kartagina jutro wychodzi :-)
Mnie od samego rana tak suszy, jabym całą noc na imprezie szalała:szok::-D:-D:-D

Heh a ja juz 2 prania powiesilam na dworze schnie slicznie,a teraz czekam na kuriera z posciela i materacem do lozeczka i jeszcze dzisiaj mam zamiar ta posciel wstawic do prania to do wieczora mi wyschnie.i tylko czekac az ten moj malec raczy wyjsc juz z tego brzucha.
Sembo ty to masz powera ja po tym wieszaniu juz ledwo zipie,a jeszcze obiad musze zrobic:no:

Ja ktg tez nie mialam jeszcze ale pewnie w piatek zrobi skoro mam wizyte w szpitalu.
A i wiecie co wkoncu spakowalam torbe w niedziele hehe i czeka gotowa na mnie a tu ani slychu ani dychu:wściekła/y:

Super wiesci od Kartaginy ze juz jutro wychodza,ech jak ja jej zazdroszcze ze juz po wszystkim jest:zawstydzona/y:

W kroczu tez mnie boli i kluje jak pochodze duzo,a w nocy mam nieraz takie klucie z boku w pachwinie ze az sie polozyc nie da tylko musze rozchodzic:sorry2:

ja się nastawiam że 6 maja urodzę:-D

a ja stwierdziłam że rodzę 10 maja:-D bo to mój termin wg OM i koniec 38tc wg usg:happy2: i niech tak się stanie! AMEN

Moja ginka też nic nie wspominała o KTG ;-) może jeśli wszystko jest ok to nie ma po co????

ja też nie miałam ktg i nic mi dr nie mówiła (Aśka może chodzimy do tej samej:eek:), ale to chyba po 38tc dają skierowania...

a swoją drogą jak was czytam, to sobie przypominam jak w marcu stękałyśmy okropnie i sprawdza się teoria, że ciąże donoszone lub przenoszone przez to nasz stękanie :-D:-D:-D
kartagina wróżyła 4 rozpakowania w kwietniu, więc została jeszcze jedna hihihih bo dopiero 3 rozpakowane:laugh2::laugh2::laugh2:

ale super że u Kartaginy tak wszystko dobrze i jutro już do domku wraca!!!

ja tam myślę dziewczyny że to normalne że tuż przed nabieramy siły,bo już adrenalina nam rośnie i organizm się przestawia na wyższe obroty żebyśmy przy dziecku dały radę:-)

Znalazłam o ktg Badanie KTG w ciąży - Porady ginekologa - Rodzina - Polki.pl widać, że 38 tydzień to norma.
U mnie jest pewnie od 30 tc ze względu na moje serce i łożysko, tak wnioskuję.

Wróciłam ze spaceru z Młodym. Nogi mi się zmieniły w dwa słupy betonowe. Do tego mam tak napiętą skórę, że lekko puknęłam się w stół, a tu skaleczenie na pół stopy i leci krew:dry:

hej brzuszki :)

Wy i te Wasze teksty....usmiac sie mozna
A Noelle....ech :)

Kartagina-super, ze do domku

Zapo-ja cyckiem nie karmilam ani Ani ani teraz...sciagam ile sie da. Wtedy ciagnelam przez ok.1,5 miesiaca, potem juz dawalam czesciowo sztuczne mleko. Teraz to od poczatku przewaga sztucznego, bo tych moich dwoch glodomorow to w zyciu cyckiem nie wykarmie, a poza tym malo mam pokarmu

Kinga-historia porodowa z wyrostkiem...masakra. Ale najwazniejsze, ze dobrze sie skonczylo. Moje maluchy tez malutkie i nawet najmniejsze ubranka sa za duze, ale kombinuje jak moge i patrze jak rosna :) aby zdrowe to ze wszystkim sobie damy rade

Wczoraj kurier przywiozl bryke moich dzieciakow...o ludziska....jaka ciezka (dobre 20kg), a wybralam jak najwezszy (77cm) i najlzejszy. Jako ze mieszkamy na 4 pietrze bez windy :) to wozek stoi w piwnicy (dogadalam sie ze sprzataczka i udostepnila pewne miejsce) i bede go targac tylko kilka schodkow.

Cos mialam jeszcze pisac ale wylecialo z glowy....ech...

Aha, to ja tez sie pochwale, ze juz mam 1kg mniej niz przed ciążą, ale ze startowalam z ogromna nadwaga to do zrzucania jeszcze bardzoooooooooooo duzoooooooooo. A w ciąży przytylam tylko 14kg (chyba tylko....z blizniakami)

Noce nieprzespane-moje dzieciaki narazie w dzien potrafia przespac 4-5 godzin, a w nocy niestety co 2,5-3 godz. pobudka na jedzenie

Ostatnia edycja:
Dziewczęta, a czy KTG wszystkie robicie? Czy lekarze dają skierowanie tylko w szczególnych przypadkach? Bo mój ani słowa na ten temat nie mówił.

no mój lekarz jak mu powiedziałam, że mam już przepowiadające to jakoś się nie przejął. Przed następną wizytą mam zrobić KTG ale to będzie 38 tydzień. SEMBO :))) Aśka - ja uwielbiam lody z polewą karmelową z McD! zjedz za mnie taką podwójną porcję, bo nie mam kiedy i z kim jechać :D mniaaaam

reklama
dziewczyny na laktacje jest super 1. sok jabłkowy 2.herbatka z kopru 3. szklanka piwa :)

idę robić obiad bo miał być na 14 a ja dalej na necie siedzę:-D

Do góry