reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

oj zazdroszczę 34 tygodnia:sorry2: ja też mam głupie sny,ale te Wasze są jeszcze "lepsze":-D mi już drugą noc Kacper włazi pod żebra a ja wyje z bólu...masakra

reklama
my dziś wcześniej wstaliśmy bo jestem sama i małego musiałam przygotować, zaraz przychodzi rehabilitantka z logopedii. strasznie spać mi się chce...

noelle ja się pytałam dra o te żebra- normalna przypadłość ciązowa, wszystko się rozciąga a resztę dziecko upycha... nie da rady nic z tym zrobić. i tak lepiej mają chodzące bo jak ja leżę to ugniata mi się jeszcze bardziej...

sembo a te mrowienie pod piersią to może też żebra??

Aniaczek GRATULACJE-- mamy ten sam termin więc obie dziś już jedną nogą jesteśmy w 32 tygodniu!!

wikki o tych 6 tyg przed i 6 tyg po bez seksu to pisałam wg zaleceń lekarzy ginekologów. po porodzie zależy od tego jak się goi i czy boli. ja po cc nie mogłam ze 3 miesiące!! a po córce sn ok 3-4tygodnie. próbowaliśmy wcześniej ale mnie bolało.
a przed porodem chodzi o wywołanie ale macie zamiar to stosować? w ostatniej ciąży leżałam to nie mogliśmy ale przy córce czadu dawaliśmy na maksa do końca a i tak 10dni po terminie urodziłam!! wszystko zależy jaka ciąża..

ja tuż przed porodem mam zamiar:zawstydzona/y:w pierwszej ciąży też chyba z raz czy dwa przed samym porodem się skusiłam.ale R. mówi że nie ma takiej opcji...On chyba serio się boi:-( ale ostatnim czasem zauważyłam że bardziej mnie przytula i coraz buziaka gdzieś tam posyła,więc albo zaczyna już tęsknić za bliskością (chociaż tulimy się non-stop i ciągle leżąc trzymamy się za ręce) albo jakieś hormony mu się zmieniają do przyjęcia dziecka,bo się strasznie pieścić zaczął.no i coraz bardziej mnie rozpieszcza i dba,kurcze aż w szoku jestem,mam nadzieję że to nie takie chwilowe tylko pozostanie na dłuuuugo:-)

Kartagina,wczoraj pisałaś z...(zapomniałam) że jeszcze mimo problemów jakie za Wami planujecie jeszcze jedno dziecko:szok: ja chyba nie,chyba nie dam rady,gdybym wiedziała ze ta ciąża leżąca też bym się długo zastanawiała.chciałabym jeszcze jedno dziecko,ale jakby ciąża była normalna,chodząca i bez stresu...chyba musiałby R. ładnie poprosić żebym się zgodziła jeszcze raz to prze...leżeć...:-(

witamy:-)

my dziś wcześniej wstaliśmy bo jestem sama i małego musiałam przygotować, zaraz przychodzi rehabilitantka z logopedii. strasznie spać mi się chce...

noelle ja się pytałam dra o te żebra- normalna przypadłość ciązowa, wszystko się rozciąga a resztę dziecko upycha... nie da rady nic z tym zrobić. i tak lepiej mają chodzące bo jak ja leżę to ugniata mi się jeszcze bardziej...

sembo a te mrowienie pod piersią to może też żebra??

Aniaczek GRATULACJE-- mamy ten sam termin więc obie dziś już jedną nogą jesteśmy w 32 tygodniu!!

wikki o tych 6 tyg przed i 6 tyg po bez seksu to pisałam wg zaleceń lekarzy ginekologów. po porodzie zależy od tego jak się goi i czy boli. ja po cc nie mogłam ze 3 miesiące!! a po córce sn ok 3-4tygodnie. próbowaliśmy wcześniej ale mnie bolało.
a przed porodem chodzi o wywołanie ale macie zamiar to stosować? w ostatniej ciąży leżałam to nie mogliśmy ale przy córce czadu dawaliśmy na maksa do końca a i tak 10dni po terminie urodziłam!! wszystko zależy jaka ciąża..

ja po sn- dwa tygodnie:szok:...i po cc tez dwa tygodnie..
skoro dzieci w piatek koncza cztery:rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:kiedy to zlecialo..

dzien dobry z pysznym latte..idzie ktos pic ze mna:-)?
trabia o tym papiezu w kolko, wszem i wobec...jak mnie to strasznie, kompletnie nie interesuje..

Cześć;

Kaja b ty wszystko szybciej :-D

Ja nie daję rady z kręgosłupem. Nie wiem co mam zrobić, bo w tej chwili w ogóle nie funkcjonuję :-(
A masażysta się nie spisuje.

Zapo znam ból pleców lepiej niz ktokolwiek inny, krzyż boli mnie prawie non stop od ostatnich 5-ciu miechów natomiast jak długo postoje lub posiedzę boli mnie kręgosłup na odcinku piersiowym. W ogóle jak wstanę rano i nic mnie nie boli to sprawdzam czy żyje haha

Dziś mam zapowiedziane że facet gotuje więc przed robota mogę się trochę poobijać.
Jutro wolne więc wielkie sprzątanie przed mamy przyjazdem. W sumie nie będzie aż tak wielkie bo raczej czysto w domu mam, ale na pewno w szafkach w kuchni, umyć piekarnik i takie tam.

Nie mam ostatnio weny do robótek ręcznych mam wrażenie że już mała ma wszystko w ilości dużo i nic jej nie trzeba.

Co do mrowiejącego cyca, to uczucie dotyczy skóry więc nie sądze żeby to było związane z żebrem. Nie jest ono nie przyjemne po prostu dziwne. Ma to chyba związek z naciąganiem się skóry podczas zwiększania obwodu biustu...

Kartagina 3 miesiące :szok: mam nadzieje, że u mnie jakoś szybciej się zagoi. A przed samym porodem na pewno poszalejemy a co :)

Ból pleców mi też doskwiera ale jak chodzę na ten fitnes to jakoś mniej, choć wczoraj nie umiałam znależć pozycji tak mnie bolało.

Kaja 4 tygodnie!! wow ale czas zasuwa a dzieciaczki rosną :) jak my zaczniemy się rozpakowywać to Twoje już będą w pełni sił :)

Bry!

1) Noelle, te Twoje cukierki Michałki wpychane przez pępek "zrobiły mi dzień" :-D
2) Moje nie-małżeństwo stwierdziło, że oni (w domyśle: mężczyźni) bardziej się przejmują naszą ciążą niż my, skoro z taką ostrożnością podchodzą do spraw seksu;
3) Sembinoza (uwielbiam tę odmianę, może być? :-D), gratuluję świetnych wyników sklepu! To się ceni :tak:
4) U mnie na obiad powtórka z wczoraj. W. zrobił paluszki mięsne curry (z mielonego), a że było prawie pół kilo mięcha, to siłą rzeczy musiało zostać na dziś <3
5) Udało mi się od rana rozprawić ze złośliwym wirusem, który zaatakował mi przeglądarkę. Jestę hakerę! :-D
6) Zapomniałam... :sorry2:

Czesc dziewczynki:)u mnie tez snieg za oknem,ja słaba i obolała i strasznie niewyspana-och jak ja marze o wyspaniu sie tak porzadnie ale iedy to nastapi:confused:
Sembo gratuluje wynikow w pracy-pewnie dumna bardzo jestes:-)co do swedzenia to ja pod piersia nie mam ale za to sut..ki mnie tak swedza ze czasami wariuje.

Zapo ja nie daje rady z koscia ogonowa tak mnie napiernicza ze szok chodzic nie moge, lezec nie moge, siedziec nie moge:dry: kurcze ja nic normalnie nie moge:szok:

Wikki ja tez jutro wizytujaca;-)

Jesli chodzi o bol zeber tez mnie juz to dotyczy,wczoraj na caly dom krzyczalam jak mi wlazl w prawe zebro az m sie wystraszyl.i z tekstem do mnie:to ciebie tak boli jak on sie rusza:baffled:oj co ja bym dala,zeby moc sie zamienic chocby na 1 dzien z malzem,zobaczyl by co i jak:-D

Kaja zgadzam sie z Zapo ty z wszystkim szybka babka jestes:-D

reklama
Za piekarnik też powinnam się zabrać i może zaraz to zrobię, dopóki jeszcze misięchce.

Cytryna jaką masz karmę dla psa?

Do góry