reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Kasienka miednica, kość łonowa i pachwiny jakby mnie ktoś rozrywał!!!masz to szczęście że sobie rozchodzić możesz!!!:-D
ja dziś w nocy stękałam, M wystraszony aż usiadł "co się dzieje" a ja mówię "nic, śpij- tylko zmieniałam stronę!"
Buahahaha u nas dokładnie to samo było:-D teraz J. tylko jedno oko otwiera w celu upewnienia czy aby na pewno nie rodzę:-D

ardzesh współczuję choroby. My niedawno borykaliśmy się z wirusem u córy:( bite 6 dni gorączkowała. Zdrówka życzę;-)

Citrus to nie jest zalezne od jedzenia. Na boku leze duzo, ale poleze jeszcze wiecej. Dr mowi, ze to przed cukrzyce i nadcisnienie. Za duzo tez nie moge zjesc bo cukry skacza, ale juz 3 lekarzy powiedzialo mi, ze to ze jest chuda to nie przez moja utrate wagi, bo dieta jest super zdrowa i nie chodze glodna itd. Dzięki za radę.
Ehhh no to teraz filma złapałąm czy aby moje dziecie waży prawidłowo:no: byle do 18 marca....

Ja wciąż walczę z wysoką gorączką u córy... już mam stresa z jutrzejszym dniem.. jak ja wytrzymam z dala od gorączkującej córy? i latam co 10 min mierzyć znowu temperaturę... czy wzrasta czy spada... nerwy, nerwy :(

Ja przez całą chorobę córy brałam rutinoscorbin. Wirus podobno był bardzo zaraźliwy ale tfu tfu nic nie złapałam.

Jeśli chodzi o grzyba to my tez go przerabialiśmy...na szczęście obraził się na nas i już nie wrócił;-) Za to u t w łazience jest czarno i totalnie nic z tym nie robią:wściekła/y:

na razie jest oki,jem śniadanie,wzięłam już no-spe i aspargin.
dziewczyny mam dylemat...100zł na koncie,bez możliwości wyjścia do sklepu,ani nawet zrobienia czegoś w domu...w czwartek mój R. ma urodziny a ja nie wiem co na prezent:no: myślałam coś na allegro zamówić,ale co? sweter męski?ale ja się na tym nie znam...ratujcie!!!
Mój mężulek wczoraj miał urodzinki;-) ustaliliśmy, że w tym roku na jego, moje urodziny i rocznicę ślubu nie będziemy robić sobie prezentów tylko zaciśniemy pasa, żeby zrobić sypialnie;-) i to będzie taki duuuuży prezent:-)

styczniówki i lutówki miały lepiej!!! czekały tylko do stycznia i lutego a my aż do maja!!!!:crazy:

M się pyta co ostatnio o nim napisałam a ja mu mówię: "M. my nie mamy czasu na pierdoły!! my tu się cieszymy że któraś po 3 dniach kupę zrobiła!!!!", żebyście widziały jego minę!!!:szok:

Mało nie popuściłam:-D

Kartagina mój już nie pyta ;-) kilka razy też mu tak powiedziałam i zwątpił w mój rozsądek ;-)

Dziołchy mam tonę prasowania i zero chęci żeby się za to zabrać a już wstawiłam kolejne pranie, za chwilę nie będziemy mieli w co ubierać :cool2:
Podrzuć do mnie:-) uwielbiam prasować:-D

Kto pyta nie błądzi !

No to ja mogę założyc tą grupę ( jeśli potrafię ) , Majowe dzierlatki - mogę tak nazwać :pP oczywiście będzie niepubliczna :D no to proponuje tak: Ja dziewczątka wam podam nazwę swojego profilu a wy się do mnie zgłaszajcie, potem będę wam wysyłać zaproszenia z grupy :D Mój profil : Marta Domańska-Kudłacik

napotkałam pierwsze trudności,:eek: najpierw musicie się do mnie zgłosić do grona znajomych, bo nie mam z czego utworzyć grupy

Ło losie to teraz już na pewno nię będę w stanie ogarnąć wszystkiego co napiszecie i na bb i na fb:-D

A przysługuje mu ten tańszy ZUS? Bo jesli tak to na pewno warto skorzystać.
My rozliczaliśmy się kwartalnie, i zawsze przed końcem okresu rozliczeniowego już było podliczanie żeby ile można na podatku zaoszczędzić. Np. robiąc zakupy. Ale przy dużych i stałych miesięcznych dochodach może się ryczałt opłacać. Najlepiej poradzic się jakiegoś podatkowego specjalisty.

Oświećcie mnie proszę ile teraz wynosi ten tańszy ZUS?

Tylko_chwilka nie zazdroszczę dylematu. Ja jestem 5,5 roku po cc ale moja blizna (osłabiona gronkowcem) jest na tyle słaba, że lekarz powiedział, że sn mogę rodzić jak mu dam to na piśmie, bo on za to nie weźmie odpowiedzialności. Nie zaryzykuje. Z tym, że u mnie jest jeszcze kwestia chorej trzustki, która przy bardzo dużym wysiłku fizycznym i stresie reaguje błyskawicznie potężnym bólem.

Elajar ja bym temu panu powiedziała, że starość to też nie choroba tylko stan fizjologiczny ;-)

Piąteczka:-D w 1 ciaży kilka razy zamknełam tym tekstem usta niewyparzonym mordeckom:) w tej ciąży jeszcze nie musiałam:-)

ja to czasem mam mieszane uczucia w tych kolejkach, bo np myślę sobie że mam siłę biegać 3 godz po centrum handlowym, a wcale nie muszę, a postać w kolejce do kasy 5 minut nie mogę? fakt że po tych 3 godz wymiękam i marzę by być już w domu, no ale..... fakt faktem czasem to kobieta musi zrobić zakupy bo facet nie podoła, albo faceta brak itp.

Ha no widzisz, a ja akurat jestem taki dziwny przypadek, że chodzic mogę, a jak chwilkę postoję to zaraz świat wiruje. Zresztą 3 godz łazic po sklepie?:szok: wow chyba bym z nudów umarła:-D

Kochane doradźcie jak ulżyć mężowi z bólem korzonków? Tradycyjny plastry rozgrzewające nie pomagają, co oprócz termoforka?

Borykamy się własnie z tym samym...tzn mój mąż się boryka od 4 dni;-)
Ratuje go poduszką elektryczną, masażami i maściami. Dzisiaj już jest duużo lepiej.

Sembo - ja dzis troche na gotowca poszlam - ziemniaki, piers z kury w papirusie ( dobre, ale moglo by byc troche mniej slone) i swieza surowka z warzywniaka;D

Kiedyś też robiłam z tego papirusa i stwierdziłam, że bez sensu kasę wydawać:-) teraz robię to sama tzn papier smaruję tyci oliwą, obsypuję przyprawami i ciup mięsko do środka :)

a dzisiaj u nas pita z piersiatkami, cebulką, papryczką, pomidorkiem, ogórkiem i sosem czosnkowym <3

z moją córcia na intensywnej leżała dziewczynka urodzona w 25 tc.. pierwsza koleżanka Misi :D
ma mniej problemów zdrowotnych niż moja Misia z 35 tc..

Z moja małą leżało dzieciątko urodzone w 21 albo w 23 tygodniu teraz już nie pamietam...

wikki 6 tyg przed i 6 po nie wolno seksić. ja 1 ciążę miałam 10 dni po terminie, tydzień po terminie seks był jak jazda niebiańska a rano czop mi się odkleił i pojechałam do szpitala. to najlepszy sposób na wywołanie:)

Łoj tam łoj tam :) nie na wszystkich to działa:-D w 1 ciązy tydzień przed terminem były bzyki i nic:-) znajoma natomiast w 9 miesiącu non stop wykorzystywała męża, a córę urodziła w 42 tygodniu:-)

a miałam pytać kitka co się z tobą dzieje:-) wisielczy humorek przeszedł?:-)

Tak, tak dziękuję:) nastrój już duzo lepszy:-)

Dzisiaj odwiedza mnie qmpela, która jest w 39 tc:-) aż się cykam, żeby mi rodzić nie zaczęła:-D

aaa Kajka Ty się nie śmiej, bo ja też zmywarkę myję od środka:-) nigdy nie spłukuję naczyń przed załadowaniem i zawsze coś tam sie osadzi na dole;-)

Boszszsze doczytałam i przysiegam, że uczynię wszystko, żeby już Was nie opuszczać ani na 1 dzień:-D

Szczególne podziękowania dla Cytryny za poprawienie humoru swoimi tekstami:-)

reklama
Nie mam siły Was nadrabiać:no:
Tak mnie dziś brzuch boli, że chodzę zgięta wpół. Pocieszam się, że to chyba niestrawność, bo od niedzieli nie mogę porządnie zrobić kupy.
Dobra wiadomość to taka, że holter się udał, mam mniej skurczy dodatkowych, lekarz mówi, że czekamy z decyzjami do po porodzie. Leki oczywiście biorę nadal.

Idę się położyć, bo Kuba w końcu śpi, więc i ja skorzystam.

Znow widzę produkcja idzie pełna para. U nas temat seksu stał sie przetargowym(każda miła rzecz jaka dla mnie zrobi,jest z nadzieja,ze sie odwdziecze), bo chłop o sobie przypomina, a ja niestety za każdym razem plamie. Wiec nie i już. Zaczniemy w 9. Miesiacu, choć jak już ktoś napisał, wcale porodu nie musi to wywołać.

A tak w ogóle,to chciałam powiedzieć,ze wiem jak czuje sie zolw odwrócony na skorupe. Jak klade sie na plecach na łóżku i próbuje wstać, tez muszę sie porządnie nagimnastykowac,zeby wrócić do pionu.

Póki co,idę kawę zrobic i za raporty sie zrobic, bo potem pewnie niedługo zasne:-)

ja nie nadrabiam Was poki co.Musze przetrawic wizyte:dry: Zem sie podirytowala na maxa:baffled: wiecej w odpowiednim wątku.Do tego ten cholerny śnieg.....

reklama
Do góry