reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

witajcie,

Kaja cudo, cudo jeszcze raz cudo. napatrzyć się nie mogę na Twojego Fabianka :)
Eklerka bukiecik śliczny
Marciosz dobry pomysł z fb :)
Nanu &&& za wizytę
i tyle pamiętam. Cały dzień wczoraj miałam zalatany, szkoła rodzenia skończyła sie chwile przed 22 i dopiero przed 23 byłam w domu, padłam jak zabita że nawet w nocy się nie budziłam.
Jeszcze pisałyście o grzybie, w moim mieszkaniu jest. Traktowaliśmy go chemikaliami ale to problem na dłuższą metę, jak pada deszcz to ściany w mieszkaniu w pokoju są dosłownie mokre jak się przyłoży rękę więc grzyb będzie powracał. mam nadzieje, że Nadii to nie zaszkodzi.

Poza tym witam Was we wtorkowy poranek :)

reklama
Która pisała wczoraj o opryszczce? Obudziłam się rano z tym kurwidłem na gębie i zastanawiam się jaką maść mogę używać w ciąży. Póki co przykładam do dziada czosnek rozkrojony i piecze jak diabli :D

witam sie i ja...
noc przespana,ale po co wstalam o 6 tego nie wiem:dry:

citrus ja nigdy nie mialam opryszczki,nie wiem co Ci doradzic.

tylko chwila ty nie strasz skurczami itd!Jak u ciebie?

wikki jak ja Cie podziwiam za ta szkole rodzenia,mnie niekiedy przerasta wstanie z lozka:sorry2:

ja dzisiaj na ta wizyte,potem do pracy zobaczyc co tam beze mnie wyrabiaja:-)

aaaa i chcialam sie wyżalic(bo jak to wpis ode mnie bez narzekania) ze mam tak popuchniete nogi ze szok.wieczorami jak slon:/ wczoraj musialam mężowskie skarpetki zalozyc bo moje stopy i lydki zwiekszaja swoja objetosc w zaskakujacym tepie:/

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! :-D Wstałam rano, przygotowałam śniadanko i zjedliśmy je razem z A. Teraz myślę, czy nie zdrzemnąć się jeszcze ;-)

Eklerka - ładny bukiecik. Mama będzie szczęśliwa :tak:
Cytrus - współczję oprychy.... jak ja tego nie znoszę. Kiedyś zrobiła mi się na pół brody!!!! Tak się wkurzyłam, że poszłam do lekarza i on przepisał mi tabletki Heviran które łykałam chyba przez 2 tygodnie i od tego czasu już nigdy nie miałam opryszczki - czyli jakieś 2 lata. Po ciąży polecam taką terapię. A w ciąży to chyba tylko pasta do zębów lub inne osuszanie tego dziadostwa....
Noelle - powiedz dzisiaj na wizycie lekarzowi że puchną Ci nogi, moze coś poradzi... Kciuki za wizytę zaciśnięte !!!!

Noelle próbuj jak najczęściej trzymać nogi w górze a jak masz piłkę to połóż się na ziemi i nogi na piłkę i tak kilka minut dziennie, opuchlizna chociaż trochę powinna zejść.
Ja w sumie mam dużo energii w tej ciąży, muszę mojej lekarki zapytać do kiedy na fitnes mogę śmigać, czy do końca czy powinnam trochę przystopować. Czasem chciałabym nie mieć już sił, usiaść i siedzieć na tyłku a nie mnie wszędzie nosi.

Mój jeszcze śpi, teściu wczoraj przywiózł mikrofalówkę nasza starą nieużywaną z rok czasu więc ją doszorowałam aż lśni :) a dziś zabieram się za pranie ciuszków.

kessy ty nie strasz, ja się trzymam myśli że jak synka mam z 26 to jak urodzę po 32 to będzie rewelacja i zero problemów!!!
a jakiej natury problemy ma twoja córcia i tamta dziewczynka z 25 (jeśli oczywiście można wiedzieć?)

tylko chwilka ciężka sytuacja i pewnie żadna by nie chciała brać odpowiedzialności w radzeniu co lepsze... ja bym zdecydowała się na cc. wolałabym chyba nie planować trzeciego niż narażać i siebie i dziecko... z resztą ja i tak porąbana jestem bo tyle przeszłam a przed 35 chciałabym jeszcz 4 dzidziola...

Zapo jeszcze raz sorki- no właśnie moja pamięć do d...

citrus opryszczka generalnie niebezpieczna w I trymestrze ale lepiej zaleczyć bo wirus lubi przerzucić się do pochwy i wtedy przy szwie już nie fajnie... lekarz? apteka? co wolisz...

Ogarnęłam temat, znalazłam w lekarstwach jakieś coś, co się nazywa Sonol i działa na oprychę. Teoretycznie w ciąży można stosować po konsultacji z lekarzem, ale nie będę biegać do niego z opryszczką jak debil. A już miałam w ciąży jedną, w pierwszym trymestrze właśnie, a wcześniej przed ciążą średnio 2x do roku :dry:

Heloł słoniątka;

ja klasycznie wstałam, najadłam się i zaraz chyba ponownie się klapnę :zawstydzona/y:

Wiikki ja na grzyba polecam i to od razu. Do sklepu po spirytus (zwykły najzwyklejszy, mała buteleczka wystarczy). Przelej do zraszacza do kwiatów, możesz ciut z wodą rozcieńczyć. I spryskać. U moich rodziców w akcie desperacji zastosowałam tę metodę i od 7 lat gnojek nie wrócił. Śmierdzi tylko przez chwilę.

Noelle ja też mam spuchnięte nogi.

Która pisała wczoraj o opryszczce? Obudziłam się rano z tym kurwidłem na gębie i zastanawiam się jaką maść mogę używać w ciąży. Póki co przykładam do dziada czosnek rozkrojony i piecze jak diabli :D

ja pisałam,nie wiem jaką maść ale mi lekarz od razu dał Heviran i powiedział ze tego nie można bagatelizować w ciąży.
mi gin powiedział że jeśli przeżuci się na pochwę to tylko cc bo przy sn może przejść na dziecko a to już śmiertelne ryzyko jest!!!
dziewczyny o której godzinie banki księgują pierwsze przelewy?

Ostatnia edycja:
reklama
drzemkę sobie zaplanowałam... taaa...
małemu dwa pudła aut co by się nie nudził i to jedyny plan który sie powiódł!
ułożenie na lewej stronie powoduje masakryczny ból w udzie który promieniuje aż do kości (oczywiście wiem co to jest bo w poprzedniej leżącej ciąży miałam taką ODLEżYNĘ wewnętrzną na prawym biodrze, pomijam fakt że czucie w tym miejscu straciłam na 2 lata i już nigdy rewelacji nie będzie...). to samo teraz z lewej... RATUNKU!!!
położyłam się więc na prawo. przepływy gorsze, coś blokuje mi płuca i praktycznie nie mogę oddychać bo zadyszka sięga kręgosłupa a w gardle jakby mi ktoś całego ziemniaka włożył!
na brzuchu - nie, na plecach- nie (bo w sekundę drętwieją mi całe ręce), na siedząco mi nie wolno... żyć nie umierać ale o spaniu pomarzyć mogę bo to wszystko zmusza mnie do zminy strony co 3-5 minut!!!!!!!!!!!!!!!

noirel mój bank koło 10:00
zapo spirytus polecam! i denaturat!

Ostatnia edycja:
Do góry