reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Mnie też ta glukoza przerażała, ale wczoraj wypiłam na wizycie, całkiem smaczna...porzeczkowa :-) co do skurczy, zgłaszałam mojej gince twardnienie brzucha to podłączyli mnie do ktg, wszystko ok.
I do następnej wizyty mam sobie wybrać szpital w ktorym chce się rozpakować:-) wybrałam cesarke

reklama
Jeżeli mój syn znów będzie mnie dzisiaj kopać tak, jak przez pół nocy, to o****eję. To nieuniknione :dry: :sorry:

hehe, przyzwyczajaj się:tak: a nie mówiłyśmy, ze jeszcze nam sie znudzą te kopniaki:-D mnie synek budzi codziennie między 2 a 3 i tak do rana... wyglądam już jak zakapior - wiecznie niewyspana

Witam się w Tłusty Czwartek :)
24652_531342070234039_1770330976_n.jpg

piekne, ale ja już nie mogę.... a zjadłam jednego... zmieniam diete citrus, koniec z pączkami - zjem kromkę chleba z serem białym albo padlinką

majowka.2013 mi brzuch twardniał dość często co 2 godz czyli kilka razy na dobę. Teraz od wtorku to już nie czuję tego twardnienia także magnez pomaga.

u mnie troche wyszlo slonce- wyniki z lab sporo nizsze niz te na glukometrach: na czczo 68, po godz 211, po 2h 126. Mimo tego przekracza 200, więc muszę do diabetologa, ale jest nadzieja, ze zrzuce to szybko dieta
usmiech.gif
Oby tylko to cisnienie nie szło w góre, oby donosic, oby mała była zdrowa! Wczoraj chyba chciała mnie pocieszyc i tak kopała, że cały brzuch chodził. Jeju jeszcze jej nie widzialam, a kocham nad zycie! pomiary glukometrem narazie ok, ponizej 120. Ja z czwartkowym obzarstem sie pozegnalam, snilo mi sie ze jem bialy chleb z dzemorem i milka lila stars orzeszki w czekoladzie :p

I do następnej wizyty mam sobie wybrać szpital w ktorym chce się rozpakować:-) wybrałam cesarke

jak to wybrałaś? tzn. nie do końca rozumiem. bo gdyby jeszcze było tak, ze idziesz rodzić tam gdzie Twoja ginka pracuje, to zrobi cesarkę i OK. ale jeżeli gdzie indziej, to i tak decyzja zapada w szpitalu czy rodzisz naturaie czy cesarką... jasne, ze najczęściej sie stosują do sugestii lekarza prowadzącego, ale gwarancji chyba nie ma... tzn. ja osobiscie znam dziewczynę, która miała napisane, ze wskzana cesarka, ale właśnie taka "wybrana" a nie naprawde uzasadniona i lekarz stwierdził, ze nie widzi podstaw do ciecia i rodziła SN....
no, ale moze "co kraj to obyczaj"

Kora z krwią z nosa i dziąseł mam to samo i już dłuższy czas,rano aż się wstydzę swojego R. bo przez noc wszystko mi na zębach zasycha i wyglądam...jak wampir,albo jakbym zęby miała popsute:szok:

jak to wybrałaś? tzn. nie do końca rozumiem. bo gdyby jeszcze było tak, ze idziesz rodzić tam gdzie Twoja ginka pracuje, to zrobi cesarkę i OK. ale jeżeli gdzie indziej, to i tak decyzja zapada w szpitalu czy rodzisz naturaie czy cesarką... jasne, ze najczęściej sie stosują do sugestii lekarza prowadzącego, ale gwarancji chyba nie ma... tzn. ja osobiscie znam dziewczynę, która miała napisane, ze wskzana cesarka, ale właśnie taka "wybrana" a nie naprawde uzasadniona i lekarz stwierdził, ze nie widzi podstaw do ciecia i rodziła SN....
no, ale moze "co kraj to obyczaj"

W de mam możliwość wyboru, oczywiście jeśli nie będzie przeciwskazań :-). Moja gin tam nie pracuje.

Sembo - ja ciagle pracuje. Ale od marca spadam do domu na zwolnienie. Takze jeszcze 3 tygodnie w tym 1 tydzien urlopu :D

dzieki za odpowiedzi w sprawie poloznej. Mysle ze dziewczyny ktore juz rodzily inaczej na ten temat patrza... Ja nie wiem jak ja sie zachowam a co dopiero moj A. ;) chyba tez sie zdecyduje...Zreszta umowiona jestem z polozna w polowie marca na podpisanie umowy.

Ja juz po zjedzeniu paczkow - cale 4 (choc takie male) ale boje sie ze zgaga mnie bedzie meczyc ;)

Wiele kobiet wybiera cc a ja bym właśnie nie chciała... W UK jak wszystko jest ok to parę godzin po porodzie cie wypiszą jeśli dobrze się czujesz więc możesz spędzić noc w domu a położna składa ci przez dwa tygodnie wizyty. Natomiast po cesarce masz przynajmniej 3 dni w szpitalu, plus rana plus ewentualne komplikacje... Zresztą przecież ciało się szybko reguluje po naturalnym porodzie ;) No ale wiadomo każdy woli co innego, ja tam jeśli tylko będę mogła to chce uniknąć cc (mam nadzieję że córka po tacie rozmiarów nie odziedziczy bo wtedy się bez cc nie obejdzie)

reklama
ja się boję wszystkiego po cc więc chciałabym sn.
co do pączków jeszcze nie jadłam,ale ja sobie żadnych ograniczeń nie stawiam i zjem nawet 10 jeśli tylko taka okazja będzie,no i faworki:-)

Do góry