reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Dzień dobry,

Nanu powodzenia na glukozie :)

Smacznych

Załączniki

• indeks.jpg
    indeks.jpg
    8,5 KB · Wyświetleń: 41
obudziłam się z wielkim pączkiem na myśli, a M wziął dziś wolne i mieszkamy na takim zadu...u że najbliższy sklep 3 km... A JA CHCĘ PĄCZKA!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Aśka potwierdzam- bez seksu ciężko, bez dotyku koszmarnie ale żyjemy więc chyba tragedii nie ma!!!:-)

dzidziole od 6 miecha to podobno koło 100g tygodniowo przybierają a potem jeszcze więcej! Citrus jeszcze kawał chłopa urodzisz! wikki ty też się nie zamartwiaj;-)

moją kumpelę wyzywali że co za matka- fajki pali a dzidziol nie rośnie, a ona nigdy nie paliła!!! nie rosło i już. urodziła w terminie 2800, wyszli szybko do domku,wszystko było ok, poród leciutki- godzina i to pierwsze dziecko... waga nie ma nic do rzeczy jeśli nie rodzisz wcześniaka.

hehe! nieżle kaja- 4 osoby na raz, są takie kabiny wielkie??
a jak brzuch ci pęka, to może nie będziesz musiała rodzić tylko szpileczkę i pufff... eksplodują ci dzieciaki z brzusia:szok::-D:tak:

PolaTola położną mieć to bezcenne, u mnie też są bezcenne w szpitalu ale jak masz swoją to ona decyduje nawet czy w ostatecznej już chwili twojego wyczerpania robić np cesarkę! podobno to super sprawa! ja niestety tyle daję na prywatne wizyty u gina że już mnie nie stać... z resztą położne lubią mieć bliżej określony termin żeby im się nie pokryło a ja mogę rodzić za dzień, tydzień, miesiąc albo trzy...:eek:

noelle z tego co słyszałam w ciąży żadne "inne" ciśnienie nie jest bezpieczne. może powinnać jakieś badania konkretniejsze zrobić? yerba mate jest zdrowa i podnosi ciśnienie a jest pycha!!!!!!:tak:

że mąż proponuje seks na ból głowy to jedno ale mi słuchajcie takie puku-puku nawet migrenę leczy:-D

Witajcie!

Druga z rzędu noc należy do przespanych, jak miło. Może w poniedziałek uda mi się wrócić do pracy, zależy jak będę wyglądała po tej ospie...

Sex i ból głowy, na prawdę uwierzcie, sex jest najlepszym lekiem na bóle głowy, często przy przesileniu wiosennym lub jesiennym mam napady takich tępych bóli, chop na numerek i od razu lepiej. Dlatego nie należe to kobiet, które przez ból głowy mówią nie na sex:-)

Mąż pojechał załatwić jedną sprawę, jak wróci ma iść z psinką i poproszę go żeby kupił produkty na te łatwiutkie pączki co Citrus wklejała.

Dziewczyny jak macie dostęp do sklepu AUCHAN to są w promocji pampersy za 37zł 80 sztuk, ja już dzwoniłam do teściowej żeby poszła u kupiła bo przecież ja nie mogę opuszczać czterech ścian.

Kochane miłego dnia.

Ostatnia edycja:
A swoja droga.jak bym mogla.wybierac to wole rodzic takie 3 kg niz 4kg ;-)

święte słowa! i nosić pod koniec ciąży też:tak:

No właśnie waży za mało praktycznie dwukrotnie większa byc powinna niż była 19.01 w pon mam kolejną wizyte i zobacze ile podrosła. lekarze nic nie mówia tylko, że mało waży 3 tygodnie w tył, ja sie bardzo martwie ale nie dopuszczam mysli, że może być z nia coś nie tak. I tak czytam, że Wasze maleństwa są tak duże żadne nie jest takie małe jak moje i tak się boję ale mam nadzieje, że jeszcze nadgoni

A jutro dzień pączkowy ja sobie nie żałuje tego dnia słodkości będę robiła oponki hmm wieki już nie jadłam :)

nadgoni, nadgoni!!!
o rany, ja chyba 100 lat oponek nie jadłam:szok:

witam,

noelle, ja mam z cisnieniem podobnie - normalnie mam ok. 105 -115/70-80, wczoraj np. 85/55, najniższe w poprzedniej ciaży 80/50... i też się masakrycznie czuję - na nic nie mam siły, łeb boli... ale myślę sobie, ze lepiej w tą niz w drugą stronę chyba:tak: ale na najbliższej wizycie zapytam ginkę, bo zaczyna sie taki stan, że tylko bym leżała... piję sobie rano jedną niezbyt mocną kawę a w zasadzie słabą - normalnie bym tego kawą nie nazwała, ale mnie troszke podnosi... i nie wiem co jeszcze robić... moja mama mówi, ze ona na niskie cisnienie dostawała jakiś glukardiamid ? no ale to było ze 30-40 lat temu...

aaaa... jeszcze mi któraś narobiłą smaka na placki ziemniaczane!!!! mam gulasz w zamrażarce, to chyba zrobię taki obiadek...

a na sniadanie zastosowałam dietę citrus - pączek i kawa - dobrze, ze J. pomyślał i kupił - na szczęscie dla każdego po 2:-D

ja sie czuję nieco lepiej - sinupret pomógł i zatoki pusciły, wiec leje mi sie z nosa i oczu, ale przynajmniej już nie mam spuchniętych zatok i głowa nie boli...

jeszcze o czymś było... a - położne... ja nie biorę prywatnie, najlepszą położną jest mój J.:-D a tak poważnie to jak u mnie poród trwał 14 godzin, to nawet jakbym zapłaciła, to nie miałabym sumienia kobiety cały czas przy sobie trzymać... radziliśmy sobie sami, położne zaglądały co godzinę, jak nam sie wydawało, że coś nie halo, to J. szedł żeby położna i przyszła i sprawdziła czy OK... jak się rozwarcie zwiększało, to przyhcodziła częściej - tak co pół godziny... sprawdzały mnie, dziecko i rozwarcie... na końcu była oczywiscie już cały czas, położna, ginekolog i wezwali pediatrę czy neonatologa - nawet nie wiem - chyba pediatrę, która stała grzecznie z boku w rękawiczkach i czekała aż dziecie się pojawi:tak: tak, ze ja olewam położną...
moze nawet przychodziłyby częściej gdyby nie to, ze właśnie trwał finał tańca z gwiazdami i ja wrzeszczę na sali a one sie śmieją, chichrają i komentują co tam iwdzą w telewizorni:-D:-D

dobryyy, ja mam dziś wolne, zarz się biorę za pączusia a potem do sprzatania. Mam tyle roboty w domu że aż mi słabo na samą myśl: wyprac sofe bo plamy wyszły, odkurzyć wykładziny, odkurzyć górę, umyć łazienkę, zrobić obiad, posprzatać w szafkach, umyć lodówkę.... aaaa O____O 5 tygodni do urlopu - Boże daj mi siły!

u nas seks jest raz na dwa tygodnie obecnie :D ja byłam ta popędliwa w związku, ale jakoś mój popęd się kurczy wprost proporcjonalnie do wzrostu Lary i jakoś tak nic...

Cześć;
ja pączka nie mam a męzowy jakoś się nie kwapi, żeby przyniesć :-(
Żadnego pożytku nie mam z niego :no:

PolaTola ja położnej nie biorę. Ale sporo zależy od szpitala. Znam sporo lepszych sposobów na wydanie tych kilku setek :-D

reklama
Do góry