reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Sembo... wbijam na pąki! :-D

Kuźwa, już mam plan na jutro z cyklu: "jak zjeść pączki i nie utyć". Otóż - pączki zamiast posiłków. Stwierdziłam, że pierdzielę, zjem sobie na śniadanie jednego pączka do kawy, na obiad zrobię lekką surówkę, później znów pączka na deser. I jednego zamiast kolacji. I tyle. Żadnych normalnych posiłków plus pączki, bo to bomby kaloryczne :blink: Podejrzewam, że niejedna z nas będzie jutro narzekać na ból żołądka i wątroby, bo te gnidy są tłuste i ciężkostrawne... trzeba Espumisan połknąć :-(

reklama
nanu, ufff... no to teraz leż jak Ci wygodnie i się oszczędzaj!!!!

sembo, jakiego Ty mi smaka narobiłas!!!!!!!!!!!! a przeż nie wyjdę do sklepu, a składników na pączki na poewno nie mam...

własnie wsuwam chleb z czosnkiem - to tak zamiast pączka;-)

Sembo fajne te pączusie. Wyglądają pysznie. Z jakiego przepisu robiłaś?

Nanu będzie dobrze. Mogło ci jakieś naczynko pęknąć i stąd czerwień. A szyjka, nawet jeśli ma 37 mm to nie jest źle.

no ja miałam jutro też robić pączki ale stwierdziłam,że jak je zrobię to zjem conajmniej 5! więc daruję sobie!
citrus - ja mam lepszą chyba metodę:p badanie z glukozą na śniadanie:)

Nanu droga, jak dobrze!! szyjkę masz dość długą więc nie ma się jeszcze o co martwić, dobrze, że pojechałaś od razu!!! moja szyjka 1,5cm i jeszcze dr nie kazał panikować

podobno usg może oszukiwać w wadze do 300g!!!

Marja przekonałyście mnie, głupia jestem, że wcześniej nie pomyślałam... można chyba bez recepty? najwyżej jak będęę ze szpitala wychodzić to poproszę...

Kasieńka mnie też bolą żebra. dr mówił że tak może być chociaż we wcześniejszych ciążach nie było... może dlatego że dużo leżę.

wiki a nie za mało twoj dzidziul waży? ja po skończonym 25 miałam 845g!!

Citrus twój synuś waży w sumie tyle co moja córa, jest w porzo!

sembo piękne pąćzki!! Mój nie przepada więc pewnie nawet nie pomyśli żeby mi kupić... ach...

Dlaczego moje dziecko waży tylko 860 g? Zaczęłam się stresować :szok:

poza tym co napisały dziewczyny, weź poprawkę na aparaturę:tak: na wydruku masz napisane jaka jest tolerancja (a przynjamniej chyba powinnas miec)... mi tuż przed porodem "zważyli" Zosię na chyba 3800, a a urodziła się 3250... luuuzik

reklama
citrus wez wyluzuj:-) od 14 tygodnia kazdy maluch rosnie i przybiera na wadze"po swojemu". granica pomylki na usg to jakies 10-15%.A i wieksze sie zdazaja.Wazne ze maluch przybiera :-) A swoja droga.jak bym mogla.wybierac to wole rodzic takie 3 kg niz 4kg ;-)

Do góry