reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

no wlasnie te paczki mialam piec, ale zapomnialam proszku do pieczenia kupic..
ide przeszukiwac szuflady

reklama
No to jesteśmy w domu, po IP.
Na szczęście wszystko w porządku! Nie wiem co to było, na IP wyglądało już jak plamienie, a w domu po sikaniu miałam różowo-czerwony (nie brunatny tylko blado czerwony) papier, tak jak przy kończacej się miesiączce. Żadnych innych objawów poza arcymega aktywną Matyldą od wczoraj!
Na ip najpierw badanie wziernikiem, potem usg dopochwowe, potem przez brzuch. W szyjce faktycznie wydzielina brunatno podbarwiona. Szyjka 37mm - nie budzi obaw, jedynie jak sprawdziły że 3 stycznia miała 45mm to może być tak że się skraca - mam obserwować. Jednak bez paniki bo 37mm to sporo, a poza tym warto ponoć sprawdzić u tego samego lekarza i a tym samym sprzęcie - w pon mam wizytę więc porównamy. Matylda leży główką w dół (więc głową mi po tym pęcherzu napitala a nie nogami jak myślałam), waży 900g z wymiarów starsza o tydzień niż OM.
Mam się oszczędzać, zakaz współżycia i gdyby jakiekolwiek skurcze,plamienia to jechać na IP-położą mnie na obserwacji, a jak nie to w pon do swojej gin...
ufff..... ale się wystraszyłam!!!

Nanu dobrze, ze wszytsko w porządku, bo się zmartwiłam. I fajnie, że Matylda rosnie tak ładnie, moje maleństwo po skończonym 25 tygodniu ważyło zaledwie 530 g a Twoje już 900 super, oby tak dalej i niech te plamienia więcej sie nie powtarzają!!

Nanu, najważniejsze, że nic bardzo poważnego się nie dzieje. Jeśli to skracająca się szyjka (oby nie!), to warto odpocząć i nie kusić losu, więc posłuchaj pani doktor i nie szarżuj, bo dupsko złoję :-p

Nanu - no to super ze wszystko ok!!!

A mnie tak potwornie bola te cholerne zebra, ze czasem chce mi sie wyc!!! Szkoda, ze na to nie ma zadnego lekarstwa:-(

Poszlam na latwizne i kupilam w Realu 12szt paczkow za 5.76zl:-) Nie wystala bym w kuchni z tymi zebrami;( I tak jak Cytryna juz dzis zaczelam tlusty czwartek i jednego opedzlowalam:-D

Kartagina to rzeczywiscie dziwnie ,ze lekarz nie zlecil Ci magnezu - to jest naprawde super sprawa w ciazy .Ja mam porownanie , bo w pierwszejciazy nie bralam ,bo lekarka nic mi nie mowila, a ja nie wiedzialam ,ze powinno sie lykac . Teraz do 20 tygodnia tez nie bralam - ale bylam taka zdechla , bardzo czesto glowa mnie bolala - lekarz zalecil mi Aspargin - 2 x 2 tab. ( ja nie lykam zadnych witamin ciazowych , bo wyniki mam super i nie chce sie faszerowac wiec dal mi wieksza dawke magnezu) i czuje swietna roznice - aspargin ma w sobie tez potas . I powiem Ci o ile w pierwszej ciazy czesto twardial mi brzuch tak juz po polowie , to teraz nic a nic i czuje sie w ogole duzo lepiej. A kolezanka , ktora dodatkowo lyka od poczatku ciazy nospe, luteine ma zlecone 3 x 1 - wlasnie tez przeciwskurczowo i na ta szyjke - a chodzimy do tego samego lekarza . Dobra sprawa naprawde - a nie zaszkodzi tez na pewno.

aaa usmażyłam najzajebistsze pączki świata!! Jestem królową pączków hahaha zjem je wszystkie!! Nigdy w życiu żadne ciasto mi wyjść nie może ale pączki są genialne <3 aaaaaaaach <samozachwyt>

06022013012.jpg

nanu przykro mi że zakaz puku-puku :( ważne że Matylda ok.
kaja poprawiłaś mi humor, widać nie tylko w UK jest tak :)

Ostatnia edycja:
reklama
ja magnez od początku ciąży łykam 3x1 - gin kazała to biorę...
sembo - jakoś bez puku,puku wytrzymamy - byle Matyldę donosić!
zobaczymy jeszcze jak szyjka u mojej gin na wizycie wyjdzie bo babka mówiła że może być że to wynika z różnicy w sprzęcie i błędów pomiarowych. Że ona zmierzyła 37mm, moja gin 45mm a może tak naprawdę jest 41mm i te różnice kilku mm to tylko błąd pomiarowy.... zobaczymy, oby tak było....
nic no - uspokoiłam się - a to najważniejsze!

dzięki dziewczyny!

ale kurcze urosła!!! albo coś źle zmierzyli!
3 stycznia miała 347g, a dziś 900 ?! szok!!!

Ostatnia edycja:
Do góry