reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
w Canadzie też nie badają ginekologicznie,tylko usg ale nie wiem jak często,w każdym razie od 22 tygodnia przy normalnym usg przez brzuch też sprawdzają stan szyjki,czy jest zamknięta ,czy się rozwiera pod naciskiem

Nanu &&&

Ostatnia edycja:
Zapo mam Pestkę i coś tam jeszcze no i może uda mi się laptopa to filmy chociaż pooglądam.

ta lureina nie przechodzi przez jelita i działa bezpośrednio no ale strach przed infekcjami...

ja też mam orzechy:) i nawet w zmywarce się sprawdzają!! a na pozbycie się chemii z ciuszków super! płatki też ale w płatkach to ja raczej namaczałam pranie i potem do pralki.

Oooo fajny pomysł ze zmywarką. A ile ich tam wsadzasz? Też w woreczku?

a na czym te orzechy polegają?coraz częściej się o nich mówi.
czy na wizytach u lekarza dostajecie takie reklamówki (gazety,broszury,próbki produktów)?

No zamiast proszku pierzesz w orzechach. Nie ma chemii, zapachu też nie.
A reklamówki dostaję, ale nie jakieś super. Z Iggym były super. Masa próbek, butelka aventu itp. A teraz do znudzenia Espumisan :baffled:

Nanu dasz jutro radę na glukozie.

a czy ja wspominałam że nie byłam w ogóle badana ginekologicznie przez całą ciąże??

łooooo. to mnie zaskoczyłaś.

Hej Dziewczyny!!!

No ja tez jestem co 2 wizyte badana dowcipnie odnosnie sprawdzania szyjki .
A co do magnezu mi lekarz polecil Aspargin -stary dobry lek - ma w sobie dodatek potasu - dla mnie jest genialny - biore 2 x 2 tab. - nie mam zadnych skurczy i czuje sie duzo lepiej od kiedy go biore .
Tez to biorę i polecam.

dziewczyny a to prawda że magnez działa rozkurczowo na macice? ja myślałam że tylko nogi, tzn mięśnie... może też powinnam sobie zakupić bo nie biorę...

Na wszystko, Skąd magnez ma wiedzieć które mieśnie ma rozluźniać. Szczerze się dziwię, że lekarz ci nie polecił łykać, bo przy szyjce bywa przydatny!!! Nie zaszkodzi a odpowiednia dawka może pomóc.

dziewczyny właśnie byłam w toalecie i papier przy podcieraniu czerwony... nie wiem skąd to - 3majcie kciuki! czekam na S i jedziemy do lekarza!

Trzymam i nie puszczam. Napisz zaraz o co chodzi &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ja wróciłam z wojaży, nałaziłam się i ledwo siedzę.
Ja nie wiem co mi jest, że jak wyjdę, to jak włóczęga wszystko muszę zaliczyć :no: a potem zgon.

Łooooooooooo matko ledwo was doczytałam, nie było mnie kilka dni a wy prawie 30 stron naprodukowałyście :szok::szok:

Witam nowe majówki.

Nanu trzymam &&&& i czekam na dobre wieści.

Kartagina za Ciebie też trzymam &&&&co byście jak najdłużej w dwupaku wytrzymały;-)

Zapominajka, tak, tylko od razu po wyjęciu z tłuszczu połóż każdego na ręczniku papierowym. Ja zapomniałam i nie miały chrupiącej skorupki :-p
Ale kurna... pysznowate są :D

reklama
hej, ja też wróciłam i nadrobiłam...

choć przez łzy, bo katar okrutny:((((

nanu, trzymam kciuki i daj szybko znać, ze wsio OK.

ja biore Magne B6 i też dostałam na skurcze łydek i na dodatek mam sobie sama regulować, nie więcej niż 3 x 2... na razie biorę 1x1 i starcza, jak mnie czasem zbiera za bardzo do skurczy to dokładam druga wieczorem i tyle...

co do badań - na każdej wizycie ląduję na samolocie i szyjkę bada i słucha serducha... ostatnio też zapytałam, bo mnie strach niewiedzy nieco obleciał jak poczytałam o waszych problemach, a moja ginka też niewiekle mówiąca, to usłyszałam : długa twarda uformowana i zamknieta... nie powiem - początek wypowiedzi wywołał pewne skojarzenie:zawstydzona/y::sorry2::-)

ja dziś pozałatwiałam , co było do załatwienia, cyrograf podpisany, we środę odbieram klucze, we czwartek notariusz, w piątek przyjeżdża mójn wujek, który będzie częściowo wykańczał, potem jakieś 2-3 tygodnie na zakupy i... ruszamy:tak: teraz dopiero się zacznie kołomyja:szok:

miłego wieczoru, idę leżeć i się wygrzewać

Do góry