reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

noż kurde dziewczyny jak Boga kocham! w Anglii nic takiego nie robią, dopiero ostatnio lekarz mnie po brzuchu macał żeby zobaczyć jak dziecko leży, żadnego badania ginekologicznego nie miałam!!

reklama
to jakos dziwnie. ja rozbieram się co wizytę i zaczyna od badania ginekologicznego, ph, szyjka, a później serduszko urządzeniem,
sembo a to reguła jest w tej Anglii ,że tak badają?nie badają?

mówie wam tu się nikt nie rozczula nad ciężarówkami... Co wizyte badają mi mocz, sprawdzają serduszko, ważą i tyle, miałam dwa skany w 12 i 20 tygodniu, w 30 ide na anti-d bo mam grupe 0Rh-, krew miałam badaną 3 razy, skanu już żadnego nie będzie bo wszystko półki co jest ok no i tyle... Rok temu kuzyna żona rodziła i pierwszy raz ginekologa na porodówce ujrzała. Taki kraj, taka służba zdrowia.

Hej Dziewczyny!!!

No ja tez jestem co 2 wizyte badana dowcipnie odnosnie sprawdzania szyjki .
A co do magnezu mi lekarz polecil Aspargin -stary dobry lek - ma w sobie dodatek potasu - dla mnie jest genialny - biore 2 x 2 tab. - nie mam zadnych skurczy i czuje sie duzo lepiej od kiedy go biore .

Czyli jak sie cos dzieje to tylko do szpitala w sumie nie przygotowanym,bo jak sie szyjka skraca to lekarz jest w stanie w miare wczesnie to dostrzec.no coz faktycznie co kraj to inaczej ale moze w szpitalach jest lepsza opieka jak w ciazy jest jak jest:confused:

nie mam pojęcia jak tu to działa ale nikt nie jest badany ginekologicznie chyba że coś na sanie źle wyjdzie... Dlaczego jak zaczęły się dysputy o długości szyjki to siedziałam cicho.

Lara dziś ma jakieś Adhd, zaraz mi dziure w brzuchu zrobi, leży głową w dół więc kopie mnie w żebra a łapą wali w jajniki ... O_O i tak od 45 minut jak szalona

Dziwnie zupełnie, ale jeśli tak jest faktycznie, to może po prostu nie widzą potrzeby takiego badania? Pewnie co kraj, to inne podejście do ciąży. A jak na tę kwestię reagują Angielki? Przyjmują jako zupełną normę? Na prywatnych wizytach tak samo?

Cofam pytania, bo napisałaś już powyżej, że nie wiesz jak jest :-p

Mnie też ostatnio młodzież kopie wszędzie, nawet po jelitach. Czytałam, że dzieciaki na tym etapie ciąży śpią tylko po 15h dziennie, więc zostaje skubańcom aż 9 godzin na dobę na dzikie harce... :-D

o rajusiu, sembo aż niemożliwe jaki ten świat różny. a możesz się domagać takiego badania? ja sobie nie wyobrażam, co wizyte mam "ręczne", potem usg dopochwowe a co 2 wizyte usg normalne. do badania szyjki nie trzeba wziernika ale sprawdzać się chyba powinno, chociaż jak ciąża ok to może nie. ja np chciałabym mocz co wizyte mieć sprawdzany...

no nic, nie stresujmy dziewczyny:-D

dziewczyny a to prawda że magnez działa rozkurczowo na macice? ja myślałam że tylko nogi, tzn mięśnie... może też powinnam sobie zakupić bo nie biorę...

no nieźle tam jest! ja co wizytę na samolot i bez gadania! heh - co kraj to obyczaj!

a Mój S do mnie chwilę temu zajrzał z.... faworkami! Był u znajomej Pani architekt lat 70, właśnie upiekła - pyyyycha!
Pojechał jeszcze na godzinę....
i niezły był dzisiaj:

Ja: wiesz co, jak Ci się jutro z rana nie chce ze mną jechać na te badania to spoko, w autobus wsiądę...
S: a co ty tak dziwnie gadasz?!
Ja: nie no, bo wiesz ja i tak będę musiała tam godzinę siedzieć żeby pobrali krew po glukozie.
S: weź kobieto! co te hormony z Wami robią w tej ciąży?! Jak ty do mnie mówisz? Jak to ma mi się nie chcieć?! Nawet jeśli by mi się nie chciało to mam jechać i Cię zawieźć słyszysz? Będę Twoim mężem, ty moją żoną! Nosisz nasze dziecko - weź wymagaj więcej ode mnie!!!!

:szok::szok::szok:

reklama
sembo w sumie to ja tez slyszalam ze w anglii srednio jest z opieka w ciazy(kolezanka tam mieszka i tez jest w ciazy)a ze ja malo kapujaca to nawet nie zauwazylam ze ty z anglii:zawstydzona/y:no moje Oskariontko harce ma tak ok 22 jak malz wraca z pracy potrafi sie diabelek przekrecic wkolo nieraz mysle ze mi skora popeka tak sie wierci a przeciez duzy domek ma to mnie dziwi ze az tak sie rozpycha;-)

Do góry