reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

smacznego śniadanka wikasik :-) my sie juz powoli do spania szykujemy :-) przynajmniej ja tak mam :-) oczy mi sie zamykaja ale pewnie nie bede mogla zasnac... milego dnia w pracy dla Ciebie :-)
rzeczywiscie tu dzisiaj spokojnie. na kazdym watku. pewnie przygotowania do świąt trwaja :-) ja jeszcze nie mam nic naszykowane... przez to moje przeziebienie na nic nie mam sily. mam nadzieje, ze w koncu mi przejdzie
no u mnie przygotowania pełną parą tzn głownie porządki. Już ledwo zipię. Dzisiaj pół dnia robilam z chłopakami ozdoby na choinke z masy solnej. Jutro jeszcze musimy dokończyć. Wysżły jak wyszły ale czego sie spodziewać po 2 i 4 latku :-D w piatek pierniczki będziemy piekli

Wikasik nie bardzo mogę pojąc to Twoje lato :-) hihi

reklama
Dziewczyny, ponawiam prośbę - powiedzcie mi dlaczego cc jest ustalane wcześniejod 'normalnej' daty porodu? bo widzę, że różnica jest ok 2 tyg wcześniej..

Zignorowalysmy twoje pytanie... Dokladnie nigdy mi nikt nie tlumaczyl, ale z tego, co czytalam + tak na logike biorac: jesli cesarka musi byc, to trzeba ja przeprowadzic nim porod sie zacznie, a za prawidlowy termin porodu przyjmuje sie +/- 2 tygodnie od ustalonej daty konca ciazy.

tak jak napisała wikasik aby nie doszło do akcji porodowej siłami natury. Czasem rozwarcie zrobi się od razu,dzieciak może czmychnąć szybo do kanału rodnego i wtedy może być już za późno na cesarkę. A jeśli są przeciwskazania do porodu sn to musza wcześniej cc zrobić.

ale to chyba zalezy od przyczyny cc, bo czasem dziewczyny piszą, ze będą miały cc jak się poród zacznie dopiero. Ja w drugiej ciązy miałam mieć cc ze względu na wielkość dziecka tzn lekarz sie upierał przy cc, ja przy sn ale nie było mowy o wczesniejszym terminie cc. A przy bliźniakach z kolei termin jest dużo wczesniejszy, chyba na 34 tc czy jakos tak

Chcialam juz zamknac przegladarke i zajac sie bardziej konkretnie praca, a tu sie panie rozgadaly ;) Juz 2.5 w robocie, a mi jakos czas zszedl... Ale przynajmniej wigilia ustalona :)

Witam
u mnie zagoniony tydzień , wczoraj na Jasełkach w przedszkolu ,super byłon już poczułam się światecznie , choć jakoś do tej pory tego nie czułam .Od dzis zaczełam porzadki świateczne ,musze podzielić na parę dni bo szybko się mecze, i po wysiłku kregoslup boli .Na 16 dzis do Gina z wynikami nie najlepszymi:baffled:zobaczymy co powie dam znać potem to narazie

Witajcie!
Humor mam dzis beznadziejny.Nie dosc ze nie czuje sie dobrze,to jeszcze mnie od rana bardzo denerwuja pewne osoby.
S jest w pracy,ale juz za 4h powinien wrocic do domu.Trudno,jakos sie przezyje.Zapomnialam isc rano na badania,trudno pojde w poniedzialek,przynajmniej nie sama tylko z mezem.

reklama
Do góry