reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2012

reklama
czy na innych tematach np. kwietniowkach, lipcowkach, majowkach z innych rocznikow tez sie tak kasuje?
nie, przenosi do archiwum

Eh... ja tez za przywroceniem wątków.

Kurde od 3 h pies babci sebastiana, który jest u nas na służbie wyje w depresji... obudził mi dziecko, które tez wyje...
ja tez zaraz siąde i zacznę wyć do księżyca :p

Laski, zamiast siedzieć na kompie to śmigać do okienka i lookać na gwiazdy :D dziś i jutro deszcz meteorytów jest. Każda spadająca gwiazda to jedno życzenie :) ja już zaliczyłam 7 życzeń :p

Miłej nocki :***************
cholera a u mnie nic poza deszczoowymi chmurami nie widac

Zaczynam się martwic o moje dziecko jak tak Was czytam, ze za dużo spi. W pierwszym miesiącu najpierw nie spała cała noce a później większośc dnia z 1 tylko drzemką 2 godziny. A od 2-go miesiąca ma 3 pory czuwania po 1 godzinę czyli 3 godziny czuwania na dobe. No i dodatkowo w nocy na jedzenie jak się budzi czyli łącznie jakies 4 w porywach do 5 godzin. Powinnam się martwic czy cieszyc?

Tez przychylam sie do prosby o przywrocenie wszystkich tematow. One i tak spadaja na koniec, a jesli ktos koniecznie pragnie cos z nimi zrobic, to mozna je zamknac i beda tylko do odczytu.

Suzi, moglas przeoczyc, ale swego czasu wypowiadalysmy sie dosc zdecydowanie na ten temat. Jesli w miedzyczasie bylo cos kasowane, to nie zauwazylysmy, ale jak nagle wraz z informacja o nowym moderatorze tyle postow poznikalo, to sie zaczelo szukac i drazyc.

A tymczaem zycze spokojnej nocy i by juz nie bylo za wiele nieporozumien na naszym forum. Mimo wszystko jak na tyle niewyspanych bab, to chyba nie jest najgorzej ;)

Ja wpadłam na chwile i przez przypadek dowiedziałam się o tematach nowych-np rozszerzenie diety :) Ja mam subskrybcje tematów,do tego skrót na przeglądarce i tak wchodzę w forum,więc mi umknęło. Dziś pewnie nie nadrobię to widzę,że jest sporo stron do poczytania.
Mój synek dziś(a właściwie to wczoraj bo już grubo po północy) skończył 3 miesiace. U nas wszystko dobrze tylko czasu na bb nieco za mało.
Zmykam spać bo już późno :)

Witam z rana. Nadrobiłam już nocne wypowiedzi :) I tak:

po pierwsze- Suzi przywróćcie wszystko i ewentualnie stwórzcie archiwum na nieużywane tematy.

po drugie- nie chodzi mi o osobę moderatora tylko o sposób jego wyboru. Oczywiście, że najlepiej żebyście jednym głosem mówiły, ale z drugiej strony własnie sama napisałaś, że Pani A trzyma stronę Pani B a Pani C stronę Pani D. NO i tak jest z Wami- trzymasz stronę Pieszczoszki nawet kiedy sama nie gra fair. Tak było w kilku miejscach wątku o rozszerzaniu diety maluchów. Nie przytoczę konkretu bo właśnie ktoś pokasował wypowiedzi. Poza tym, myślę, że powinien być regulamin forum (trochę późno ale po co kwas że Pieszczoszka usuwa według własnego klucza posty co zostało tutaj podniesione) i wtedy moderator podaje konkretny punkt regulaminu zgodnie z którym usuwa daną wypowiedź.

To tak ogólnie co mi się teraz nasuwa pomimo wczesnej pory. A teraz inne kwestie. Noc u nas dziwna. Ula obudziła się już po godzinie spania, potem była pobudka przed 2 i koło 5 no i po6 już rano. Nie za bardzo mi się to podoba. Jak były upały to co prawda w dzień mniej spała ale w nocy było jedno karmienie. Teraz są 2 a po ostatnim tylko godzinka spania.

Ja się przez weekend mentalnie nastawiam na "porzucenie" dziecka. Przez najbliższe 5 dni roboczych będę trochę pracować w związku z czym codziennie Młodą zajmować się będą moi rodzice przez jakieś 6-7 godzin. Poza poniedziałkiem kiedy zostanie z tatusiem (miała się nią teściowa zająć ale niestety problemy zdrowotne się nasilają i nie mam serca dodatkowo obarczać ją opieką nad dzieckiem). No i mam mieszane uczucia. Tzn wiem, że się dziecku krzywda nie stanie ale cały czas myślę czy nie będzie wyła albo co. Mamy starszaków albo te, które mają to już za sobą- jak się przygotować do tego? Macie jakieś złote rady?

Dzień się zapowiada przyzwoicie, obiad ugotowany więc na jakiś spacer się wybierzemy bo wczoraj nie dość że zimno to jeszcze deszczowo było.

Mysio- ja perseidy bardzo chętnie pooglądam tylko niech ktoś chmury zabierze :( Może dzisiaj się uda.

A wszystkim miłego dnia życzę.

co do moderatora zby nie było ja o to nie prosiłam Tylko zostałam zapytana przez As i suzi czy dołączę... i się zgodziłam. Nie dziwi mnie to,że akurat jedna konkretna osoba od razu zapytała o to:p widac nie na ręke jej to...
Ja usunełam z tematu o rozszerzaniu diety wypowiedzi które były nie na temat.. oczywiście jeszcze nie wszystki bo czas na to nie pozwolił...

co do pytaniu o sanki .. pytam bo w zimie Laura już będzie dość duża aby w takich sankach jeździć..dlatego pytam czy wy tez kupujecie..

co do jakiś 30 postow kugeli to chyba jakis zart? bo ja usunełam moze zaledwie 2 w temacie o rozszerzaniu diety.. gdzie oczywiscie były nie na temat.. swoje nie odpowiednie wypowiedzi tez skasowałam.

starych tematów nie usuwałam... lecz nie ukrywam,że sądziłam,że jest tego za duzo.

z resztą co suzi usunęła to chyba moze tez przywrócić.. ja puki co nie wiem jeszcze jak się usuwa tematy ..ponieważ nie jestem jeszcze wtajemniczona i nie podejmowałam jeszcze zadnych jakis wielkich kroków jako modernator...

nic nie kasowałam bo na razie nic nie wiem o modernowaniu...

as,suzi nie prosilam sie o zostanie modernatorem..wiec im to oznajmij bo wychodzi na to,ze chyba ja was blagałam o to albo cos.. zostałam tylko zapytana i zgodzilam sie i oczywiscie zaznaczyłam aby mnie wszystkiego nauczyc

katasza wiem bardzo boli., ja i modernator ;p

kugela usunelam tylko wypowiedzi nie na miejscu i temat... nie tylko wasze ale tez moje

czy według was mam przywrócic wypowiedz typu ..ze jestem alkoholiczka i analfabeta??? No sory ale chyba nie na temat i nic miłego!!

ps. jesli nie bede moderatorem traumy nie przeżyje bo jak juz wspomniałam nie prosiłam sie o to tylko zgodziłam sie zapytana o ta funkcje

katasza mówisz o trzymaniu czyjejś strony a Ty tez tak robisz ! Np trzymasz się 2 dziewczyn i tez tworzycie jakas swoja grupe buntu i zaczepek

ps.AS I SUZI jesli jest jakis problem ze strony reszty koleżanek usuń mnie z ten funkcji.. bo zaraz się tu pozabijają... a ja zaczynam wychodzić na tym najgorzej . . .

możecie zrobic głosowanie ..ale szczerze po tym wszystkim to nie wiem czy chciała bym byc dalej moderatorem poniewaz pewne osoby tak to boli,że by jeszcze nie spały z tego powodu :p albo co gorsze nie pisaly by o niczym innym..

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja.

Zgadzam sie z wiekszoscia o przywrocenie tematow,no i wybor 3moderatorki powinien byc omowiony,tak jak to bylo przy wyborze As i Suzi.Szczerze,to mi sie to wcale nie podoba i naprawde czuje sie nie milo.

Dzis dzien rodzinny,wiec mnie nie bedzie.Pa

I tu cię zdziwię Pieszczoszka- zresztą kolejny raz pokazałaś że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałam, że nie podoba mi się osoba moderatora. Więcej kilkukrotnie podkreślałam, że solą w oku mi jest sposób wyboru za plecami forumowiczek a nie to, kto został moderatorem. Gdybyś czytała uważnie wiedziałabyś o tym. Poza tym zapytałam o moderatora bo zdziwiło nie to, że Suzi bez słowa wstępu powitała cię w gronie modów a nigdzie nie było wstępu do tego.

Tak Pieszczoszka- trzymam z dziewczynami ale żadna z nas moderatorką nie jest.

katasza dobrze wiemy jaki masz stosunek do mnie i na reke i nie na reke jest ci wiele spraw związanych ze mną więc nie próbuj teraz jakoś wymigać się z tego.. a to,że trzymasz z osobami co nie pełnią takiej funkcji to Twoja sprawa... Ja już podzielałam większość wypowiedzi suzi czy też as jak jeszcze nie były moderatorami ... jeśl nie wierzysz Twoja sprawa ale wystarczy się cofnąć na początek

z reszta sprawa całkiem by inaczej wyglądała jak by któraś z Twoich koleżanek byla by poproszona o tą funkcję.. wtedy byś pisala co innego.. tego to akurat jestem pewna

Ostatnia edycja:
reklama
Ufff to ja tez jestem za przywroceniem pokasowanych watkow- bo szkoda ich, szkoda- nie trzeba sie w nich udzielac ale fajnie czasem do nich zajrzec.

Dziewczyny jest niedziela- nie klocic sie ;)

Do góry