reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2011

basiek, salsera - potwierdzam słowa Jaipur:tak:, u Zosi były takie same objawy i prawdopodobnie to był skok rozwojowy, bo czasowo to by się zgadzało. Przeszło po 1,5 tygodnia męki - potrafiła godzinę rzewnie płakać zasypiając i w końcu nie zasnąć:sorry:, teraz jest o niebo lepiej, choć rzadko zasypia spokojnie sama w dzień...

reklama
To u mnie kolejny skok czy to zeby?? :p pod palcami juz czuje od kilku dni i niechce zaden wyjsc a ja juz nieogarniam. W dzien zasypiac sama nie na rekach tez nie. Ale to przezyje gorzej w nocy kolo godziny 2-3 wcina spi po 5 minutach ryk wstaje daje herbatke spi po 10 minutach to samo i znow wstaje i znow to samo wzielam do siebie do lozka to samo a o 6:30 wstajemy juz na dobre a teraz jeszcze ciemno o tej godzinie masakra jakas;P

Witam się,

cały dzień na raty nadrabiam główny wątek :tak:
Aina, żelka gratulacje, wszystkiego naj na nowej drodze życia.
Buziaki Wszystkim Maluszkom z okazji kolejnego miesiąca :-)
Hope trzymam kciuki za mamę i za podjęcie decyzji. Ja lubię Anglię, mój natomiast nie. No i ciężko by mi było bez rodziny, ale byłby plus bo brat z rodziną tam jest. Tylko biedna by moja mama była - wszystkie wnuki daleko.
Krzyś w dzień sam nie zasypia, za to w nocy się polepszyło, tylko czaszmi za wcześnie wstaje. Pojawiają się ząbki na górze. Nie znam się, ale tak mi się wydaje - takie białe na dziąsłach :-D ale daleko do przebicia. Szkoda, że nie mogę zobaczyć u innego maluszka.

Witam i ja i od razu przepraszam za moja nieobecnosc ale mam zle dni... :-(
Hope jezeli chodzi o wyjazd to my dwa lata temu podjelismy decyzje o wyjezdzie w ciagu tygodnia i po trzech juz nas w pl nie bylo (ale wiem ze majac dziecko lub dzieci jest ciezej- my wtedy nie mielismy...). - ja wyjazdu nie zaluje ale tesknota pozostaje...
Uciekam ogarnac pozostale watki i spakowac wszystko na jutro (koniec weekendu :-D).
Milego wieczorku...

Dziękuje pocieszyłyście mnie, przynajmniej mam nadzieję, że to minie :-)
Ja nie wymagam, żeby spała nie wiadomo ile, ale chociaż godzinkę, dwie dziennie mogłaby się małolata kimnąć :-D.

ja również śle buziaki dla wszystkich miesięczniaków.

A my dzisiaj zaliczyliśmy maraton po sklepach żeby coś kupić na chrzest do ubrania i jest klapa, nic nie kupiłam bo nie było nic ciekawego, kurde jestem taka zła bo nie wiem w co Go ubiorę. Jeszcze jutro pozostały mi 2 sklepy do oblecenia, mam nadzieję, że coś znajdę.
a mały dzisiaj w aucie zrobił taka histerie, że az babcia w czasie jazdy wzięła go na ręce i to tez nie pomogło, płakał niemiłosiernie dopiero w domu jak go przytuliłam to się uspokoił.

Alex w dewocjonaliach sobie zobacz..u nas można w takim sklepie wyrwać fajne ciuszki. Jest większy wybór niż w zwykłym sklepie dla dzieci.

U nas dzionek zleciał jakoś w miarę. Odebrałam popołudniu zdjęcia więc powoli je segreguję co komu muszę wysłać no i moje ponad 160 do włożenia do albumu..

Ja piernicze!!!! Wrrrr :wściekła/y: nie spie od 4.00 !!!! Juz nie wyrabiam z tym dzieciakiem matko jedyna wczoraj darl mi sie caly dzien calutki bozy dzien na wieczor do takich nerwow mnie doprowadzil, ze myslalam ze go rozniose, na rekach zle, w lozeczku, zle w nosidelku zle, na macie zle, w hustawce zle, jesc zle, pic zle kur*** mac to co w koncu? w kazdej pozycji mu zle co sie dzieje z tym moim dzieciakiem? Ja mam juz naprawde dopsyc kolki mialy sie skonczyc *uja sie skonczyly jak nie wyje to marudzi, jak nie marudzi to znowu wyje, ja juz jestem u kresu wytrzymalosi...
czy ja dostane w aptece jakies skuteczne leki uspokajajace? Bo bez tego dluzej nie pociagne, 4 miesiace codzie nego wycia doprowadzaja mnie do takiego stanu, ze z dnia na dzien boje sie coraz bardziej...mam juz tak zryta psychike, ze potrafie drzec sie na takie malenstwo, ktore i tak mnie nie rozumie...dluzej takiego stanu nie wytrzymam...

mandrzejczuk są takie czopki Viburcol one są na stany niepokoju u niemowląt i małych dzieci. Może one by coś pomogły.Stosuje się je przy kolkach, ząbkowaniu, infekcjach. Nie mam pojęcia czy są skuteczne bo ich nie stosowałam, nigdy nie było takiej potrzeby.

reklama
Hej Kobietki!
My od 3.30 na nogach, młody nie spał, ni wiem co mu się poprzestawiało.
Ja padam na twarz a na przeciw mnie sterta prasowania.... P w pracy.
MajowaMamusia my stosowaliśmy te czopki, naszemu małemu nie pomagały, ale myśle,że mozna zawsze spróbować:)

Do góry