reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Dużo to mi leci tej wydzieliny podbarwionej krwią, a tego co przypuszczam, że może to wody to dużo nie było.
Tyle, że mi już dwa dni temu przez cały dzień leciała taka wydzielina z krwią.
Nie wiem chyba zadzwonnię z ciekawości do położnej....

reklama
jaipur poszukałam info o aromaterapii przy porodzie i dziś jadę zakupić potrzebne rzeczy :)
ty to często podsuniesz jakiś fajny pomysł :) tylko ciekawe jak w szpitalu zareagują

Aromaterapia

Leczenie zapachem praktykowali już starożytni medycy w Egipcie, Chinach i Indiach. Wykorzystywali olejki eteryczne (czyli stężone wyciągi z kwiatów, liści, kory, skórek owoców itp.) do inhalacji albo bezpośrednio na skórę (jako kompresy, do masażu i kąpieli). Obecnie aromaterapia cieszy się ogromną popularnością, zarówno jako sposób na poprawienie urody, samopoczucia, jak i zdrowia.

Podczas porodu: Po konsultacji ze specjalistą w dziedzinie aromaterapii oraz ze swoim ginekologiem i położną, możesz sama zastosować olejki. Świetnie w roli relaksacyjnej sprawdzą się: lawendowy, jaśminowy oraz różany (łagodzą ból i likwidują objawy stresu). Jeśli jest taka możliwość, to warto skorzystać z kąpieli w ciepłej wodzie z dodatkiem kilku kropel tych olejków. Kąpiel ta dodatkowo pozwoli ci zrelaksować się w przerwie pomiędzy skurczami. Jeśli na oddziale nie ma specjalnej wanny dla rodzącej, pozostaje ci masaż z wykorzystaniem tych olejków. Poproś o to swojego partnera. Aby przynieść sobie ulgę - kiedy cierpisz na ból w okolicach krzyża - wypróbuj ciepłe okłady na plecy. Wystarczy wetrzeć w skórę kilka kropel olejku z szałwi lub drzewa sandałowego i przyłożyć ciepły termofor. A jeśli chcesz przyspieszyć poród, możesz zdecydować się na masaż z użyciem olejku z szałwi. Powoduje on nasilenie się skurczów. Niektóre położne zalecają na kilka tygodni przed porodem picie naparu z liści malin - również sprawi to, że skurcze będą bardziej "skuteczne" i co za tym idzie - bóle i poród będą trwały krócej.

Aniu nie musi dużo wód pójść główka dziecka może działać jak korek i wtedy tylko trochę pójdzie, a reszta dopiero jak główka wyjdzie, a ta wydzielina to pewnie czop. Więc torba w rękę i do szpitala bo RODZISZ!!! Trzymam kciuki

ja mam olejek lawendowy i dodaje go do prania bielizny jak piore w orzechach. Ponoc wystarczy też chusteczka lub mała ściereczka lekko nasączona i wąchana w kryzysowych momentach.
Idę się położyć bo od kilku dni zdycham i chodzić nie mogę, jak nie nogi to skurcze ;/ a było tak pięknie przez jakiś czas...

Ania - trzymam kciuki :)

Witam serdecznie:)
...styna ja takze Cie pozdrawiam i az serduszko sie sciska jak sie czyta o Twoich przezyciach.. oby wszystko potoczyło się szybko i dobrze ! :tak:

A ania to mam nadz., pojechala do tego szpitala! ja bym na pewno juz tam była ...i to w nocy juz chyba.

Ale sie wyspałam, dawno 'tak dobrze' i długo bez przerw nie spało mi się.. mimo, że wieczorem i w nocy tak niezbyt sie czułam.. chyba po prasowaniu padłam, dzis druga tura blee
Piękna pogoda u nas, ale nie ma co robić, wszyscy gdzies pojechali.. chce do mojego B :(((

Witajcie Dziewczyny :)

Styna - trzymaj się kochana dzielnie!!! Myślisz, że jeszcze mogą Cie do domu puścić??
Jolek- napisz, jak się czujesz w nowej roli :-)
jaipur - mi tez wczoraj ginka powiedziała, że przenoszę, bo główka małej jeszcze jest cofnięta:sorry2:
ania - życzę szybkiego rozwoju akcji porodowej

melia, co ten Twój mąż tak o tej żyrafie? Ż epies nawet wygląda jak żyrafa. Niech pamięta, że Ty masz mieć krótką szyjkę.
Kochana my mamy jakiegoś fioła na punkcie żyrafek, Antoś ma mnóstwo rzeczy z żyrafami i mamy nadzieję, że mu się spodobają :-) No i tak zachęcaliśmy wczoraj młodego, żeby się ruszył, że M poniosło z tym psiakiem, ale uśmialiśmy się :-D

Umyłam całą lodówkę włącznie z powyciąganiem wszystkich szuflad, półeczek. Umyłam też kuchenkę mikrofalową i nawet podgrzałam w niej cytrynę, żeby zapach był ładny :-) Z tych nudów to nie wiem co jeszcze wyczyszczę :-D

Lepi, jakoś tak jeszcze do końca to do mnie nie dotarło:) Ale myślałam,że gorzej mi będzie się przestawić, a wyszło,że to jest zakodowane w nas i wszystkie odruchy wydają się naturalne wobec dziecka :)

reklama
Do góry