reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

reklama
Oj to chyba nie zapewnię tyle rozrywki... U mnie tylko ogarnąć duży pokój, zmywarkę nastawić, podłogi zamieść i w sumie tyle. O! dwa łóżka pościelić. Roboty na pół godziny ale jak ciężko się zebrać!

jejku...jak czytam co u Stynki, to mi się nóż otwiera....czekać...jejku, jak "Oni" wszyscy nie wiedzą, co się dzieje wtedy w głowie !!!! i do tego to fizyczne zmęczenie.....Stynka - moc wielką wysyłam...będzie dobrze!bo być musi:)już niedługo będziesz tulić malutką:)

ps...
przepraszam dziewczyny, że tak mało się u Was udzielam - ale jakos ciąża nie należała do najłatwiejszych i wiele się działo, nie chciałam dołować itd...
ale cały czas trzymam za Was kciuki i miło było Was choć wirtualnie poznać:)

Ja tez jestem bardzo zadowolona z kuchni z IKEA .
Chcielismy najpierw na zamowienie, ale zanim by wymierzyli, pozniej czekac 6tygodni zmontowali to raz ile to czasu a dwa za wszystko jednak biorą kasę i to gruba. A tak sami zaprojektowalismy w Ikea na komputerze co chcemy, wydrukowali nam ile to bedzie kosztowalo, i gdzie w magazynie wszystko znajdziemy, odebralismy, dwa dni sie pobawilismy w zmontowanie, wszystko szybko i latwo poszlo i jest! i ile kasy i czasu zaoszczedzone! A nie pasowalo nam tam moze z 20cm to M. zrobil poleczke. Bo wiadomo oni mowia ze robia na wymiar ale tak naprawde wszystkie szafki sa wszedzie jednakowe - 60,80 i 90 cm jak najwyzej nie pasuje to wstawiaja jakas blende. A przeciez mozna samemu :)
No.. a sie nagadałam :p

Cześć kobitki:) Tak z grubsza przeleciałam co tam u Was od wczoraj...trochę zazdroszczę Wam tych brzuszków,ja tęsknię za swoim. Kilka godzin po porodzie złapałam się na tym,ze nie czuję ruchów dzidziusia i jakoś tak mi dziwnie było.
Młody śpi,a ja muszę się wziąć za wysłanie PITów bo jeszcze tego nie zrobiłam,a patrzę przez okno a przed skarbówką zarąbisty ogonek stoi:/

Styna trzymamy za Ciebie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. Przy takim rozwarciu powinni już Ci pomóc,a nie,że oni nic nie robią. Ja trafiłam do szpitala tylko z sączącymi się wodami i tak mnie wzięli w obroty,że wieczorem mały był już ze mną.

Wisienko za Ciebie też trzymamy, biedna się przy końcówce namęczysz

marzena, mam to samo - dwa łóżka do zaścielenia, pranie zamiast zmywarki do wyjęcia i podłogi.
Ojoj, zapomniałam o tej stercie ubrań do poskładania, które mi mąż przyniósł z dworu.
Teściowa w szpitalu to muszę zrobić obiad i teścia zaprosić, a jeszcze po surówki jechać, bo o 12.oo miały być świeże i po Mateusza o 12.50 i na pocztę, a potem jeszcze do teściowej do szpitala. Łojoj, ile roboty.
Biedna styna, nic więcej nie piszę bo każdy mysli to samo.
dariaa, masz rację. Ja miałam taki program w kompie do kuchni ikea, gdzie sama sobie ustawiałam co gdzie bym chciałam.

marzena9 - pewnie że fajnie urządzać nowe gniazdko, a tym bardziej swoje. No kasy za tym idzie ale co zrobić. Zresztą ja wychodzę z założenia, że jak teraz zrobimy to porządnie to przez najbliższe 10 lat minimum nie zamierzam nic robić, ewentualnie jakieś małe popraweczki.

Ja też już ogarnęłam mieszkamnko, pranie się robi. Muszę przypiłowac paznokcie bo mi troszkę przydługie się zrobiły.

A wałaśnie mam pytanie - czy też wam się probiły na twarzy przebarwienia - taki nierówni rozłożony pigment. Macie może jakieś sposoby na to cholerstwo ??

Marsta mojej Mamie w ciąży ( mam 4,5 letnia siostrę ;D ) zrobiły się takie plamki na twarzy, koło oczu, takie żółtawe jakby.. Za cholerę nie chciało to zejść ale po jakimś czasie samo zeszło. Gdzieś kiedyś nawet o tym czytałam, nie pamiętam nawet jak to się nazywa - skleroza nie boli :)
Ja żadnych przebarwień nie mam. Tylko cholera stopy mi zaczęły puchnąć i boleć ;/

No a poza tym to ogarnęłam w domu, wykąpałam się i przed chwilą dzwonił kurier że będzie za pół godziny ;) W końcuu ! :-)

Jolek Tobie brzuszka brakuje, ale masz już ze sobą swój największy Skarb ( tak właściwie to cały czas go miałaś ze sobą - ale teraz możesz go przytulać i całować i cały czas na niego patrzeć ) i .. A my jeszcze czekamy na to spotkanie i doczekać się nie możemy, i jak na razie możemy podziwiać swoje Skarby tylko przez falujące brzuchy :)

reklama
Ale mam powera :-)

Posprzątałam nasz pokój i pokój gościnny, zmieniłam pościel i wstawiłam brudną do prania, zebrałam prasowanie i zaraz się za nie wezmę, posprzątałam kuchnię ogarnęłam salon i jeszcze mi podłoga została :-)
No to idę makaron na obiadek ugotować :-)

Ale męczą stynkę bidulkę, oby już niedługo &&&&&&&&&&&&

Do góry