reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łyżeczkowanie po cc

Roza1111

Fanka BB :)
Dziewczyny miałam CC 23.01 tego roku, po czym okazało sie, że te miernoty zostawiły mi kawałek lozyska i błon w macicy i teraz w środę która była byłam łyżeczkowana, moje pytanie jest takie jeżeli któraś była w podobnej sytuacji kiedy doszłyscie do siebie? Kiedy można zacząć ćwiczyć bo strasznie złe czuje się z dodatkowymi kilogramami z ciąży a dieta nic nie daje :/ kiedy współżycie?

reklama
Rozwiązanie
No tak więc już za 3 dni będzie 6 tyg i to wiem :) ale czy w związku z łyżeczkowaniem nie będę musiała dłużej czekać bo znowu mi poranili macicę parę dni temu :/
Ale poraniona macica nie ma nic wspólnego z sexem. Ma, jeżeli chaiałabyć zajść ponownie w ciążę co w Twoim przypadku nie jest wskazane.
Połòg trwa 6 tygodni. Po tym czasie idziesz na kontrolę do lekarza i to on może Ci powiedzieć czy daje zielone światło na sex czy nie. Ćwiczenia po cc to myślę, że jeszcze trochę. Musisz uważać, aby mięśnie dobrze się zrosły.

No tak więc już za 3 dni będzie 6 tyg i to wiem :) ale czy w związku z łyżeczkowaniem nie będę musiała dłużej czekać bo znowu mi poranili macicę parę dni temu :/

Po lyzeczkowaniu praktycznie od razu dochodzi się do siebie. Przez parę dni nie dźwigać nie lazic po schodach i w zasadzie tyle. A z ćwiczeniami po porodzie tak jak pisze koleżanka wyżej, zaczynaj powolutku

Ale poraniona macica nie ma nic wspólnego z sexem. Ma, jeżeli chaiałabyć zajść ponownie w ciążę co w Twoim przypadku nie jest wskazane.

Rozwiązanie
Do góry