reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Jejku jak sie wczoraj najezdzilam. Ale warto bylo, upolowalam lezaczek dla Miska za $25 (w sklepie $150) i jumperoo za $40 (w sklepie $200) z mojej ulubionej linii ocean wonders.
A jeszcze tam na koncu swiata paliwo tanie, u nas $4.25 a tam $3.99 wiec zatankowalam do pelna.:tak:
Misko zajarzyl po 15 minutach o co chodzi w jumperoo i sobie dzisiaj juz hopkal a ja moglam spokojnie prysznic wziasc.
Mielismy wlasnie terapie no i chwali nas ta terapeutka, ze jest lepiej, Misko ladnie sie podpiera na lapkach ale ciagle nie siedzi. Jego waga nie pomaga no i to splaszczenie glowki plus slaby mieisen szyi. Ona mowi, ze wszystko bedzie robil wolniej niz inne dzieci.
Sprawdzalam na zdjeciach Kevin i Karen juz ladnie siedzieli w tym wieku.:-(

reklama
hej, jestem po dwóch dniach w pracy i jest ok, o małą nie muszę się martwić, bo spokojnie beze mnie wytrzymuje, tylko musi się przestawić na trochę inny rytm dnia,

a ja też daję radę, zresztą cały czas mam zajęcie no i ta godzina na karmienie dużo daje, cyce mam normalne, miękkie, jakoś nie czuję, żeby chciały eksplodować, ale spróbuję w pracy odciągać i zobaczę a nuż coś poleci...
no i czuję rychły powrót @, brzuch mnie tak lekko pobolewa jak na @:-:)-(

Isia nie przejmuj się, między naszymi dziećmi jest nieco ponad 3 tyg. różnicy a nie sądzę, żeby Kinia usiadła za 3 tyg. (chociaż trudno wyczuć, może)

Antila, ale pyszności-sernik z białymi michałkami, mniaaaaaam. szkoda,że nie mogę.

Isia, jeszcze ma czas na siedzenie. mojej znajomej syn jest miesiąc młodszy od naszych i on jeszcze nie potrafi przewracać się z brzucha na plecy i odwrotnie, a co tu mówić o siadaniu, pełzaniu czy raczkowaniu.

Dziewczyny, mogę ugotować młodemu zupę z makaronem? z hippa są takie od 7 miesiąca... makaron tu u mnie w domu prawie, że główne danie na równi z ryżem, więc młody z brzucha i cycka zna smak doskonale :cool2:.
przyszedł nam dziś fotelik samochodowy, ale sklep pomylił kolory i przysłali nam różowy :rofl2:. w poniedziałek będzie wymiana.

Witam po krótkiej przerwie. Byliśmy na wakacjach w górach, pięciogodzinną podróż Igor nawet w miarę dobrze zniósł ale jak na złość na drugi dzień dostał mocnego kataru. Pierwszy raz w swoim życiu..
Shae - witaj, napisz coś o sobie więcej
Sprite - myślę, że możesz dodać trochę makaronu do zupki. Może drobno pokrojone spageti albo te małe gwiazdki, ugotowane na bardzo miękko? heheh z fotelikiem to trafili :)
Isia - nie martw się, każde dzieciątko rozwija się w innym tempie. Jeszcze troszkę i Martino będzie siedział jak król
Olcia - hej :)

Shea witaj:-)
Isia nie chcę się mądrzyć, ale ja bym z tym skoczkiem jeszcze poczekała, nie jest to zbyt dobre dla stawów i kręgosłupa dziecka( zwłaszcza, jak jeszcze samo nie siedzi), ale rozumiem, że go to zajmuje i masz chwilę czasu
Sprite większość przepisów podkradam z bloga naszej Edyty:-)
Aniu no widzisz nie taki diabeł straszny....
Olcia pojawiasz się i znikasz:-D
Emyly no cóż prawo Murphiego:baffled:
A my po super tygodniu w żłobku teraz w domu, bo Marta niestety kaszle:-(Dzisiaj idziemy do lekarza, Ania też rano zaczęła pociągać nosem więc od jutra pewnie zostanie w domu mimo, że większość przedszkolaków chodzi z katarem. Dla mnie lepiej, bo nie muszę się martwić odprowadzaniem i troszkę zaoszczędzę na opłacie przedszkolnej:confused2:

reklama
A więc mam 23 lata, został mi ostatni rok studiów no i praca mgr... A poza tym całe dnie spędzamy na zabawie z Maksiem :-) Jest to kochane, bardzo grzeczne dziecko :tak:. Nie wiem, co mogę jeszcze napisać:)
Isia, mój maluch też jeszcze nie siedzi sam, ale nie martwię się tym, przyjdzie i na to czas. Od jakiś 2-3 tygodni dopiero pełza do przodu, ale jak już to odkrył, to nie da się go zatrzymać :p Tak więc teraz z mężem blokujemy wszystkie szuflady i zabezpieczamy dom.
emyly, Maksio miał katarek jak miał około 2 tygodni. Nie wiem jak go złapał, ale męczyłam się z tym chyba kolejne 2 tygodnie. Lekarka zapisała nam na 3 dni Nasivin, a potem Dicortineff (jest to delikatna zawiesina do oczu) no i sól fizjologiczną.

Do góry