reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Lady ja właśnie chyba tez mam tak jak Ty, ale nie jest to jakoś wyjątkowo dokuczliwe...troche boli trochę jakby się rozciąga/uciska/napina...taki okresowy ból...i tak sobie mysle ze to są własnie te przepowiadające...ale również porównania nie mam:/
Poza tym dziś mi odszedł chyba kawałek tego czopa:confused: ale poza tym jakiś ciekawszych akcji brak:-) Jeszcze conajmniej tydzień mam zamiar wytrzymac

A ja o winku też już marzę:) albo o jakimś drinku....mhhmmmm...jeszcze chwila i bedzie można się podelektować...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja od kilku dobrych dni/nocy mam taki ból jak podczas okresu/bądź taki zapowiadający u mnie okres. Z tym, że to taki ciągły ból, a nie typowy skurcz (z resztą nie mam porównania jak wygląda skurcz)... czyli to są tzw przepowiadające?
to ja mam dokładnie taki sam ból jak ty lady, od jakiś 2 tyg mnie męczy i rodzic nie zaczęłam niestety, mój gin mówi, że to od przeciążenia. Na początku wydało mi się to niedorzeczna ale od wczoraj dołączył do tego ból krzyża okropny, aż się poryczałam ze złości więc może jest coś w tej teorii o przeciążeniu.

I ja mam te bole Strasznie dokuczliwe czasem a trwaja tez juz od dosc dawna, i dziennie mnie odwiedzaja :|

Jutro mam wizyte w szpitalu znow, ciekawe jak wyjdzie test na paciorkowca inco ciekawego beda jeszcze robic za badania ... Znow czlowiek bedzie siedzial z dobre 3-4 godziny Padakaaaaa ://///

Olcia rewelacyjny ten teskt o bliźniakach:)

cyśka mogło być też tak że odeszły Ci wody bo się zwyczajnie zdenerwowałaś, ale któż to wie;) zapisałaś już Gabrysia na badanie bioderek? z tego co pamiętam to czasem długo się na to czeka, a dobrze w 6 tygodniu zrobić. a z 10 stycznia to koziorożec. Jako Waga świetnie z koziorożcami się dogaduję, za to rogate znaki mają gorzej więc mogą trochę z Twoim m wojować.

Co do znaku ja brałam pod uwagę zarówno relacje ze mną (Waga), mężem(Wodnik) jak i synkiem(Raczek) i wodnik nawet dobrze się tu plasuje, rybka tez nie zgorzej;)

co do objawów zbliżającego sie porodu to od 6 dni moja waga stoi w miejscu i ani drgnie więc zastanawiam się co to może oznaczać, zwłaszcza że wcale mniej nie jem. Prócz tego mam lekkie rozwolnieni - kto wiem może organizm się oczyszcza... chciałam dziś nawet zrobić coś bardziej dietetycznego żeby nie zawalać żołądka na wszelki zaś, ale mąż zastrzegł że wtedy na Kebab pójdzie i koniec końców Carbonara była;)

Digitalis - jeśli chodzi o wizytę u pediatry z małym to mam iść z nim jak będzie miał 4tyg na badanie morfologii czy wszystko z tą żółtaczką ok.A na badanie bioderek to mam iść między 6 a 7tyg.A jutro przychodzi do nas położna do domu to się jej zapytam czy to się zapisywać trzeba na te wizyty, czy wystarczy tam pójść bo szczerze mówiąc to zielonego pojęcia nie mam.:no:

Witam melduję się w niedzielne popołudnie
Jakoś weny mi brak do pisania:baffled:
Zaraz poczytam co u Was

Czesc Dziewuszki!
Digitalis zatrzymanie wagi i biegunka to sa dokladnie oznaki zblizajacego sie porodu.
Ja tam jem wszystko i sery plesniowe i poledwice lososiowa i lyczka piwka.
Nocka u mnie OK i moj mega power tez. Wlasnie przestawiamy w mezem meble zeby zrobic kacik dla malego.
A o 15 baby shower, nie moge sie doczekac.
Milej niedzieli!

Antila- dzisiaj duzo z nas nie ma weny, spokojny dzionek na forum :-)
Ja dopiero obiadek robie, mialam takiego lenia,ze :szok:.Najchetniej spalabym cale popoludnie.
M widzial ze cos dzisiaj ze mna nie tak, wiec pojechal do tesciow sam i do dziadka tak samo.Teraz na niego czekam.
NUDAAAAAAAAA
Isia to pozniej opisz jak tam baby shower.:-)

Oj, ale tu cichutko dzisiaj :-) mnie co jakiś czas łapią te bóle i brzusio się stawia... Wizytę mam w czwartek, ale zastanawiam się czy nie iść jutro... Nie chcę za bardzo panikować też...

reklama
Olcia sliczny ten tekst o bliźniaczkach
Isia koniecznie zdaj relację po baby shower, ja po swoim byłam taka uchachana jakbym piła zwykłego szampana a nie picollo

a weny dzisiaj chyba większość z nas nie ma, taka jakaś plucha okropna za oknem, że nie nastraja energetycznie. Poszłam na spacer to, aż skarpetki miałam całe mokre - no pięknie odśnieżają...
Zabieram się za obiad, dzisiaj makaron wstążki z kurczakiem i sosem szpinakowym (m.in. z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym). Taki mam ostatnio apetyt, że głowa mała, całą ciążę jadłam normalnie a teraz to 2 obiady u mnie są standardem + śniadanie o 3 nad ranem. Dobrze, że waga już mi stoi to mogę szaleć ;)

Do góry