reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

betibeti, ja wytrzymuję tylko dlatego ze jestem strasznym uparciuchem, jak cos postanowie to musi tak byc, a poza tym ja ufam tylko mojemu ginowi, innym srednio, a on operuje tylko we wtorki, wiec musze wytrwac do wtorku... ja wstaje tylko do toalety. nic wiecej... no i wieczorem wskakuje pod prysznic w trybie expresssss

reklama
Digitalis :-D:confused: a czy ten mój leń by sobie odgrzał, przecież... na bazarku obok - 3 kebaby, chyba 3 chińczyków, jakieś obiadki domowe x 2, DaGrasso niedaleko... łatwiej zamówić niż odgrzać :no: a pomyśleć, że on KIEDYŚ GOTOWAŁ... Dawno dawno temu za górami za lasami... zrobił sałatkę z tuńczyka na obiad, żeberka, chłodnik, naleśnik meksykańskie... Pamięta:no:co to było, bo tak rzadkocoś sam z siebie zrobi.

chouette ja też zukałam Lary i tylko coś takiego znalazłam... Szukaj imieniny - Calendar.sk

tynka smok to najlepszy znak chińskiego zodiaku :zawstydzona/y: udało mi się wcelować w smoczka. U nas będzie mama smoczyca i syn smoczek ;-) a jak dobrze pójdzie, to może będzie trzeci wodnik :szok: :cool2:

Mitra wodnik = najlepszy znak ;-) ja mam urodziny trochę po Tobie :)

pluszacze zacierkowa była niedawno, dziś zrobiłam taką meksykańską z kukurydzą, ale w łagodnej, nieostrej wersji :)

M85 chłopy to czasami takie głupki :eek: więc nie przepraszaj :p trzeba się wygadać :tak:

mama bardzo się cieszę, że dobrze się czujesz :)))) i po cc wstać już po 5 godzinach :szok: super super :) dbaj o siebie kochana :)

dagrab ja czasem też tak z winem robiłam ;) a najczęściej to wącham alkohol jak jest mocny, ostatnio Mój pił moje brandy i sobie wwąchiwałam zapach :zawstydzona/y: Maron ma rację :) ja sobie czasem podjadałam taki pleśniowy, na ciepło, w panierce i z dodatkiem borówek np.

:cool2: ja też kibicuję Olci to takie romansidło na żywo :cool2: trzymam kciuki!!!

sylcia na ser pleśniowy to zwróć uwagę jaki ma skład. Jeśli jest z mleka pasteryzowanego to kawałek nie zaszkodzi. Maron ma rację :) ja sobie czasem podjadałam taki pleśniowy, na ciepło, w panierce i z dodatkiem borówek np.

cyśka widzę że macierzyństwo Ci służy - tyle radości bije z Twojego posta że aż przyjemnie się czyta:)

Olcia
też bym chętnie popływała ale chłopaki się ze mnie śmieją że jak wskoczę do basenu to cała woda wypłynie:/

M85
to może poród już istotnie blisko bo ponoć tuż przed czuje się bardziej niezrozumianym przez facetów... mysmy się okrutnie pokłócili przed poprzednim... więc może cos jest na rzeczy

pluszacze
u mnie faza na ten kawałek juz przeszła, ale ze 2-3 tygodnie temu w kółko leciało, bo dobry kawałek;)

Mama2006 właśnie miałam pytać jak Kuba reaguje na brata, ale widze że zazdrości nie sposób uniknąć. Oby ułożył się w domu;)

ArliJ
co to takiego panzerotti bo brzmi ciekawie..

co do pomocy po porodzie to chetnie jesli chodzi o prasowanie, gotowanie, sprzatanie czy zakupy ale dzidzia chcemy zajac sie sami... przy pierwszym dziecku bylo mnostwo madrzejszych i to odebralo mi sporo pewnosci siebie...

Antila
mocno powiedziane ale cos jest na rzeczy ze nasze starszaki mogą czuć sie zwyczajnie odrzucone:) a tak przy okazji:
mama.jpg

Weronika o 14 nikt nie piszę bo wiadomo że każda by się ucieszyła na taki termin, chyba piękniejszego prezentu walentynkowego nie mogliby sobie nasi mężowie wyobrazić;)

geniusia fakt z lenistwem ciężko walczyć, ale to już niech sam się martwi jak mu się robić nie chce. Bylebyście z dzidzią miały co jeśc;)

widzę że sporo z Was złapała przedporodowe doły... u mnie jakiś niespotykany spokój... chyba się trochę wyciszyłam na koniec, ale to dobrze - przy takim maluszku trzeba zachować spokój.

Jejku dziewczyny ale pyszności - jak tu teraz pójść spać!!!! Jeśli chodzi o alkohol mi się marzy balantais z colą - królestwo z łyczek.

Oczywiście ja do fanklubu byłego byłego Olci też się zapisuję :))))

o matko! whisky z colą + lód będzie mi się normalnie dzisiaj śnić :)))))

u nas w barku whisky stoi i kilka butelek wina na mnie czeka bo mój m nie przepada za winem, za to katuje mnie często jak siada obok właśnie z drinem moim ulubionym...normalnie machnęłabym całą szklanę a nie tylko moczenia języka.

geniusia dzięki za linka! wynika z tego, że jednak jest imię Lara :)

a ja tymczasem znalazłam coś takiego i aż zaczęłam się zastanawiać czy nie będą robili problemu z USC z rejestracją???:szok: Lara

magdabb- to ja dzisiaj chyba zrobilam ciasto dla was dwojga :-D ciasto z jablkami i budyniem.Zobaczylam co mam w domu.No i jak zobaczylam budyn(zachcianka sie pojawila) to wpisalam w wyszukiwarce ciasto z budyniem, znalazlam prosty przepis, a ze jechalismy do tesciow to w biedronce zakupilam wszystko co trzeba(bo w domu budyn czekoladowy a w przepisie i tak byl smietankowy:-)) i ciasto zrobione, pychotka- tak tak juz ostyglo.
Ech jakie ja dzisiaj pikne nalepki w biedronce znalazlam,za jedyne 17 zł!!! np z wrozkami albo kubusiem!!Ale oczywiscie m mnie powstrzymal bo przeciez cala jedna sciana bedzie w kubusia:tak: jakbym byla sama to wiadomo jakby sie skonczylo.
Arlij- niestety uchwyt na kartki nie zamontowany- brak wiertla, a wkretarke musial naladowac co uczynil.Wiec zobaczymy jutro.
geniusia- moj m tez len w kuchni, tylko ze on do mamusi zadzwoni i bedzie mial zrobione.A jak nie to w pracy zje domowy obiad(szef ma bar z takimi daniami).Czasami i mi cos z niego przywiezie, jak jest akurat cos czego on nie je wiec ja nie gotuje, a lubie.
Dobrej nocki zycze dziewczyny.
U mnie bedzie roznie bo mala bryka.

Digitalis
- panzerotti to takie pierożki z ciasta pizzowego a w środku nadzienie rózne - ja robiłam z pieczarkami, mozzarellą, sosem pomidorowym i trochę żółtego sera - pychotka:)

a korzystałam z tego przepisu, wkład w zasadzie według uznania, można z serami pleśniowymi i szpinakiem ale chwilowo no wiadomo..., szynki dzisiaj nie dawałam:) Panzerotti - Przepis - Gotowanie w Onet.pl

sciddurlo-frittelle-500.jpg

a co do pomocy to zyczę Wam, żeby to maleństwo dawało tyle luzu i spokoju żeby pomoc nie była potrzebna:)

Ja przy pierwszym miałam taki luz, że miałam dwudaniowy obiad codziennie, poodkurzane, poprane i poprasowane bo mała tyyyyle spała i tylko jadła a ja miałam full czasu:).

dagrab - no to powodzenia jutro.....oby to naładowywanie nie wykorzeniło weny twórczej i zapału u męża, coś o tym wiem:-)

a my właśnie obejrzeliśmy film..stary już ale umknął nam - Kwiat pustyni...czytałam książkę, film też nam się podobał

Ostatnia edycja:
reklama
Sylcja007 i Flower ojjj tak ten grill to piekne marzenie jeszcze troszke i sie spelni hahahahah
Natalia26 oj ty bidulko ja tez juz odmaiwam sklepow i zakupow za duzo mnie to sily i wysilku kosztuje a plakac to placz ile wlezie wolnoo nam
Chouette82 ollll jeeeee i to sie nazywa zycieee:))))i ja sie dopisuje pod whiskey z cola yummyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
OlciaLolcia i do tej salatki greckiej z mnostwem oliwek zielonych pieczywko czosnkoweeeee :)))))))));-):tak::tak::tak::tak::-):-)
Beti beti kochana juz niedlugo i bedziesz juz donoszona ty mowisz ze plecki bola od lezenia mnie natomiast chyba juz wszystko sie powieksz bpo tak mnie krrocze boliiiiiii ze po schodach jak ide do toaletki to ciezko mi masakraaaaa wiec lacze sie w boluuuu
Gieniusia poprosze o przepisik na ta zupke meksykanskaaaa
Digitals a to dobree zdjecie hahahah:-D:-D:-D:-D

Do góry