reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Kesti a ja mam problem z ubrankami taki, ze jak sa dobre na dlugosc to sa za szerokie, a jak sa dobre na szerokosc to sa za krotkie...ehhh. Pampersy 3 sa dobre , a dady lekko za duze...jakis niewymiarowy ten moj synek ;)

No i jak zwykle wieczorny problem z zasnieciem mamy...maly jest ewidentnie spiacy, a nie moze zasnac..ale juz niedlugo powinien zasnac. Mam nadzieję.....

Dobrej, czyli przespanej nocy zycze wszystkim!

reklama
Witam się,
ja też ledwo na oczy patrzę, zasuwałam dziś na wysokości lamperii albo sufitu, jestem styrana.
My też nosimy pampersy 3 już, mam ich teraz mega zapas więc dłuuuugo pochodzimy. Za to z ubranek też mi młody szybko wyrasta, nie nadążam.
Ze spaniem było dobrze dwie noce temu, nakarmiłam o 23 i wstał mi o 5 :szok: Chodziłam przeszczęśliwa i wyspana ale to był niestety jednorazowy wybryk, dziś była 23 a potem 3 więc też nieźle, ale generalnie je co 2h. No i ostatnio jest problem bo nie chce sam grzecznie siedzieć, widać, że potrzebuje mojej bliskości, chyba czas wyciągnąć chustę.
Gondola czy spacerówka to dla mnie wybór intuicyjny, jak zobaczę, że dziwnie wygląda to zmienię :-D Poprzednio to było w okolicach pół roczku chyba, a może i 4 m-cy jak lato było. Dzieci na mnie po prostu wymuszały bo słabo widziały nawet jak były najwyżej podniesione w gondoli.

No i mamy usg bioderek za sobą, ponoć ok. Następna kontrola za 4 m-ce. Za to oczko nam zaczyna coraz gorzej ropieć więc okulisty nie ominiemy.

My na usg w poniedziałek idziemy, pampki jeszcze 2 a myslalam, że mam wielkoluda. My używamy Dady, wcześniej zamiennie z pampersami. 3 mamy też Pampersy więc pewnie będą na noc ;)
U nas też oczko ropialo, najpierw sól fizjologiczna, potem rumianek, masaż kanalika i w końcu sulfacetamid poszedł w ruch ale oczko juz czysciutkie.Tymek zasnął i nie budzimy go dziś na kapanie, niech ma dzień dziecka dziś, jakiś marudny dziś był, a ja przeziebiona :(

boże 100 lat mnie tu nie było nie nadrobię Was nie ma szans. U mnie przy dzieciach pełne ręce roboty a to młoda chora a to młody po lekarzach rehabilitacja itd. niestety wszystkie poradnie nasze- neurologiczna bo asymetria komór mózgowych i obserwacja pod kątem wodogłowia wprawdzie żadnych oznak nie ma ale nas straszą i co zrobić bo wcześniaki maja predyspozycje, mierzenie głowy raz w tygodniu i kontrola ciemiączka, kardiolog bo sinieje mu na około ust okulista bo ponoć zezuje jeszcze a już nie powinien rehabilitantka bo ma słabą obręcz barkową i odgina głowkę bardziej w prawą stronęi do tyłu neurochirurg który ma to wszystko podsumowywać i twierdzi że wszyscy ci lekarze się tego dzidciaka czepiają bo tak na prawde on jest 4 tygodnie młodszy -trzeba mu liczyć wiek korygowany i to wszystko może jeszcze u niego być. Mam już sieczkę z mózgu inie wie co myśleć .Oczywiście na cito dostać się państwowo do tych wszystkich specjalistów graniczy z cudem więc za wszystko płacimy- rehabilitant 80, okulista 80pln neurolog 80 kardiolog 120 neurochirurg 180 do tego usg przezciemiączkowe 100 następne dodatkowo z doppler 170 i za dwa miesiące ogłoszę bankructwo mojej rodziny hehe...
jak siie dostać na tego fb?

Magdulajtka współczuje Ci dziewczyno, przechodziłam przez to samo non stop wizyty u lekarzy którzy ciągle doszukiwali się nowych problemów. Z moich rad to to że tak jak mówi neurochirurg nie ma co porównywać małego do wieku urodzeniowego tylko kierować się korygowanym.
A co do oczków to słyszałam że wszystkie niemowlaki zezują bo nie umieją dobrze skoordynować ruchów gałek ocznych, u Kacpra to trwało z rok jak nie dłużej

Więcej nie naskrobie bo padam

Ps. Ile trwa ten skok rozwojowy?

U nas też oczko ropialo, najpierw sól fizjologiczna, potem rumianek, masaż kanalika i w końcu sulfacetamid poszedł w ruch ale oczko juz czysciutkie.
Aniolinek, przerabiałam wszystko. Jeszcze do tego smarowałam neomycyną. Niby się wyleczyło ale niestety powróciło w jednym oczku i ostatnio jest coraz gorzej. A sulfacetamidu już nie mam bo mój mądry małż myślał, że to sól fizjologiczna i sobie zakraplał :-D:-D:-D

Magdulajtka, ale masz sajgon . . .

Magdzik, u nas skok trwał kilka dni, nie wiem dokładnie ile, ale nie więcej niż tydzień na pewno.

Moja Agatka również żeruje jednym oczkiem. Trochę się martwię, bo starsza córka takiego problemu nie miała. Pediatra powiedziała nam, że jeżeli do ukończenia 3 miesiąca nie będzie poprawy to mamy iść do okulisty. Przed nami jeszcze miesiąc, oby była poprawa.
Jutro czeka nas długa pierwsza podróż Agatki samochodem. Przed nami ok. 215 km w jedną stronę a wracamy wieczorkiem, czyli będzie ok. 430 km. Mm nadzieję, że zniesie ją dobrze. Jedziemy na urodziny mojej babci. Babcia kończy 82 lata. W minioną środę wyszła ze szpitala, zdiagnozowała u niej raka trzustki z przerzutki na wątrobę ;( Czuje się fatalnie, nie może jeść. Niestety ma za słabe serce na leczenie. Do operacji ani chemioterapię nie kwalifikuje się. Jesteśmy zrozpaczeni. To będą ostatnie urodziny babci...

reklama
My właśnie cycolimy ;)
Nocka nie najgorsza, pobudki o 12, potem 2 , 4 obudził sie o 5, ale cyca nie dałam , zjadł o 6.30 i od 7.30 nie śpimy. Teraz zasypia. Wczoraj było mega sprzątanie, dziś tylko drzwi muszę pomyc i podłogi. Mam nadzieje, że Mlody mi pozwoli ;)

Do góry