reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Witam.
Sandra a dugasz dziecko w policzek albo pod brodą jak już przysypia? Moja mi też przysypiała i dugam ją jak nie ssie i czekam aż sama się wkurzy i odstawi. Na początku robiłam tak że wkladałam mały palec między dziąsełka i wyciągałam ale efekt był dokładnie taki jak piszesz, dziecko obódzone i dalej chce pić. Myśmy dzisiaj byli w restauracji na deserku, mała spała tyle że zdążyłam zjeść i szybko wychodziliśmy :-D Ogólnie to w dzień jest masakra bo nie śpi od około 10-19, strzeli sobie ze dwie drzemki po godzinie i to jest tyle :sorry: Ale noc przesypia, max 2 razy wstaje więc nie narzekam zabardzo. Chcieliśmy sami iść do rest i Maje zostawić mojej mamie ale jak spróbowałam odciagnąć to nawet 30ml nie zebrałam, więc lipa. Kupie jakieś mm jutro żeby mieć w zanadrzu bo jak swojego nie odciągne to na szybciora nic nie załatwie.
Odnośnie szczepień to mi za rota i pneumo wyliczyli 454zł w jednej aptece, a ile u was?

reklama
Hej dziewczyny , mnie dopadla biegunka, ale dziwnie bo tylko wieczorami ??? Nie wiem, dla mnie chyba deprecha po porodowa teraz zlapala, obserwuje Mlodego boje sie o wszystko i bucze, czyzby hormony???

Mamo stacha a na jakiej wadze ważysz?? Takiej dla niemowląt??? Moze pomylilas sie ważąc??

Mama Stacha....szczerze to nawet nie wiem jaką mam szczepionkę. Rozmawialiśmy o 6 w 1. Jutro zerknę. A płaciłam 130. Następnym razem zapytam o cenę w Pruszkowie, gdzie jest dużo taniej.
Chrzciny uzgodnione w knajpie:-) :-) jedno z głowy. Fajne miejsce- dworek Sarmata w Kozerach, gdybyście miały ochotę zerknąć. Fajna właścicielka, dobre jedzenie- byliśmy na obiadku dzisiaj. Nawet pokój będę miała do dyspozycji, żebym na spokojnie mogła nakarmić czy przewinąć. I cenę trochę utargowałam:-)
Jutro będę szukała neurologa, musimy to załatwić w tym tygodniu.
Doła ciąg dalszy. Do psychologa trzeba mieć skierowanie, a dostać siè do rodzinnego po skierowanie graniczy z cudem. Muszę coś pokombinować inaczej qrwica mnie strzeli.
Mikołaj dzisiaj się rozgadał, dopiero zasypia.

Sandra, jeśli maxz ochotę, daj małemu smoka. Jeśli nie będzie chciał ssać po prostu wypluje. A może ma taką potrzebę ssania i przyjmie go. Jak odzwyczaić będziemy martwić się kiedyś:-) na pewno nie możesz pozwolić, by przyzwyczaił się, że cyc to nie tylko mleko, bo nic nie zrobisz w domu. Smok to rzyjaciel nie tylko dzieci:-) :-) moje dzieciaki dostały smoki w drugiej dobie życia:-) Majce nie zaszkodził, do tej pory dentystka nachwalić się nie może, że ma takie śliczne i proste ząbki:-) więc i Mikołajowi nie żałuję. Chce to ma:-)

Eve, trądzik masz takie krostki wypełnione czymś białym, takie grudki. Te krostki pokarmowe' , alergiczne są przewążnie lekko czerwone, różowawe, czasem jakby rozlane. Te trądzikowe występują przeważne na nosku, generalnie raczej twarz, te drugie wszędzie

I ja idę spać.
Kolorowych

Ostatnia edycja:
Kasoku, ważyłam metodą "domową" :-) Ja na wagę z małym, potem oddaję małżowi i z różnicy obliczam :-) Jutro znów powtórzę ważenie, bo może się pomyliłam teraz albo poprzednio. Lepiej teraz bo 800g od wypisu czyli w miesiąc to chyba mały przyrost? A może ok? Bo to po 200g tygodniowo . . .

Selerowa jak za 6w1 czyli Infanrix Hexa zapłaciłaś 130zł to od razu poproszę o adres apteki :-)

Mama Stacha mi się wydaje ze przyrost wagi u Was ok. Czytałam, ze tygodniowy prawidłowy przyrost zaczyna się od 130 na tydzień.

Wczoraj poprztykalam się z mężem. Za dużo slow polecialo i w efekcie wyłam cały dzień. No i zaraz się nabawilam problemow gastrycznych. Było mi niedobrze itp. Mąż sobie poszedł w pizdu od rana go nie było. Pod wieczór juz miałam gorączkę i slaba byłam jak nie wiem. Mała wyła chyba wyczuwala ode mnie negatywne wibracje. Wiec mama mi ja wzięła na chwile a ja się zdrzemnelam. Przyszedł mąż i przeprosił a i mnie stan psychiczny i fizyczny się poprawił. Mała dała pospać nawet 3h. Zobaczymy potem.

Hej laski wysiadsm :/ Przecież można dostac na głowę jak dziecko krzyczy wieczorami u mnie i nic nie pomaga a obca osoba wezmie i cisza. Fatalnie mi z tym. Poza tym wczoraj cały dzien rzucała sie na tych cyckach, oba na raz spija czego nie robila. Zaczynam myßleç o mm. Może będzie spokojniejsza i problem z brzuszkiem odejdzie co? I u nas smoczek nie tylko cycek i najlepiej spać z nim

Dzień Dobry :-)

Wczoraj miałam Texas z Zuzą (pewnie chciała uczcić swoje 3 tygodnie), wiec poczytałam dopiero teraz.

Jakby to nie było moje dziecko. Przez całą dobę spała tylko 8 godzin (a dobę wcześniej 13). Po południu była masakra. Spała tylko dwie godziny do ok.16 i to na mnie. Po odłożeniu zaraz się zbudziła. Potem już był maraton. Wrzaski w niebogłosy i oczy pełne łez, ale cisza od razu jak poszła na rączki do tulenia, albo jak kladła się na sercu. Zjadła normalnie tylko po przebudzeniu. Później tak jadła,że drapała, szarpała, wbijała pazury i efektem tego było ksztuszenie się. Po 20 wzięłam ją do sypialnego łóżka. Co jakiś czas wrzask jak syrena alarmowa. Śpiewałam jej kołysanki, lulałam i była cisza. Po pewnym czasie zjadła w końcu normalnie i zasnęła (po 6ciu godzinach męki). Mąż stwierdził, że to kolka. Ja do końca nie jestem przekonana. Pierwszą pobudkę miała po 5ciu godzinach o 2:20 i tylko zjadła i od razu spała. Kolejna pobudka o 6 i wlasnie zasnęła u męża na klacie. Odłożył ją i się nie obudziła.
Zobaczymy co będzie dziś. Aż się boję.

Sandra ja w szpitalu już dałam smoczek, bo tak strasznie chciała ssać, a za parę dni to już tylko wypluwała i teraz ssie go tylko raz na jakiś czas.

Witam:-)

Mama Stacha, mam Infanrix Ipv + Hib.
Poproszę męża przy okazji wizyty w aptece w Pruszkowie żeby zapytał o cenę szczepionek. Właściwie tylko tam się zaopatrujemy:-) moje witaminy na 2 miesiące kosztują tam 55zł, w Grodzisku 86 w najtańszej aptece. Na głupim alantanie jest różnica ponad 3 zł.
A apteka w Grodzisku to ta przy trasie na Żyrardów, przy pl. Zygmunta obok kościoła.

Joasia, wczorajsza pogoda nawet na maluchy działała zle. Mój na odwrót, spał prawie cały dzień, dopiero wieczorem się rozgadał, ale tak na spokojnie i zasnął przed 22.

Trusia, twoje mleko jest na pewno lżejsze niż modyfikowane. Nie liczyłabym na zakończenie problemów brzuszkowych.

Edda, umówmy się, że to wszystko przez pogodę.

Dziś znowu wieje. Dach trzeszczy, Mikołaj śpi, pranie się kończy. Zaraz przepakuję do suszarki, potem popraduję i dzionek z głowy. Obiad na dzisiaj mam, więc luzik. To znaczy sobie pulpety muszę ugotować.

reklama
Trusia zgadzam się z Selerowa od mm nic się nie poprawi. Mój ma straszne gazy kładę go dużo na brzuchu podkurczam nóżki masuje brzuszek kładę ciepły termofor czasem pomaga ale też mi się wije przy jedzeniu wierzga nogami rękoma wscieka się nie może brodawki utrzymać cyrk . Chyba kupię kateter rektalny żeby łatwiej go odgazowac. Mm dodatkowo nam utrudnia sprawę ale mnie wciąż brakuje ok 100 ml pokarmu na dobę wiec muszę go dokarmic.
Ja mam syf z gilem w domu i sama się tak czuję chyba trzeba się ruszyć

Do góry