reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Grzechotko - trzymamy kciuki &&& i czekamy na wieści :happy2:

Verita - u nas dziecko po urodzeniu dostaje zastrzyk z witaminą K i pomimo tego podaje się ją również w domu...:tak:

Dziewczyny, podzielę się, dowiedziałam się od znajomej o fajnym patencie. zakupiłam, ponoć zdaje egzamin i dzięki temu body na dłużej wystarcza
Przedłużacz, przedłużka do body/ekoubranka. NOWOŚĆ (3869451360) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
a szukając tej przedłużki trafiłam na tanie body i fajnie wyglądają :) planuję zamówić :)
r 74, GEORGE body, 12 wzorów ,.,WYPRZEDAZ (3905918715) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
D04 BODY CARTER's 14 MODELI 1szt = 7,99 zł 74 (3878107442) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kolejne wieści od Myg
My już po cycowaniu jezzcze bez środków p bólowych, a co u grzechotki?

I jeszcze:

Ja się czuję względnie dobrze jak na cesarkę, obejrzymy jutro jak pójdę do pionu. Trochę ciągła troche sie bawiła ale nie za wygodnie karmić na pol bok hene. Do soboty mnie tu zostawią jak będzie ok.

Paola, spróbuj z odciąganiem, żeby pobudzić laktację. To jest utrudnienie, ale jeśli chcesz karmić piersią, warto powalczyć.
My już jesteśmy po pierwszej butli. Ciężko będzie te dwa dni wytrzymać. Mikołaj ciągle szuka cyca i wyje, a mi się serce kraje na ten widok. Najgorzej będzie w nocy.

Ja Matyldzie podawalam tylko wit. D w kropelkach i pewnie teraz tez będę wit D podawac, napiszcie mi tylko jakiej firmy macie witamine D i chyba po kropelce dziennie się daje , tak??jeju 5 lat minelo i zapomniałam :dry:

Zaraz przejrze sobie te rzeczy z allegro, no i dalej u mnie cisza buuuuu, brzuch twardnieje tylko boleśnie, ale nic szyjka sobie z tego nie robi :no:, skubana jedna.

grzechotko trzymam &&&&&&& i czekam na wieści :-)

Teraz pomarudzę: zgaga,zgaga,zgaga...mam jej już DOŚĆ!!!! :wściekła/y::wściekła/y: Ileż idzie tego mleka pić??? Już mi sie chepie.
Nogi mi spuchły,palce i musiałam obrączkę zdjąć.Tak jakoś mi łyso bez niej. I wiecznie mi gorąco...skórę bym zdjęłą jakby szło. :angry: A jeszcze ta pogoda...:dry:
Pomarudziłam...przepraszam,ale musiałam.

Paola Na początku trzeba rozbudzić laktację co wiąże się z bardzo częstym przystawianiem do piersi i tak jak dziewczyny radzą zaprzyjaźnić się z laktatorem, ja tak rozbujałam sobie laktacje w szpitalu, ponieważ mała była karmiona na początku sondą więc nie mogłam jej przystawiać i ściągałam równo co 3h. Na końcu po 80ml z jednej piersi. Teraz już nie używam lakatora, no chyba, że będę chciała zostawić małą na dłużej. Obecnie jestem w okresie stabilizowania się laktacji tzn. piersi miękkie takie jak przed porodem a pokarm leci. Miałam 2 dni takiego lekkiego kryzysu laktacyjnego bo małej zwiększyło się zapotrzebowanie i ciągle wisiała na cycu ale zwiększyłam ilość płynów, karmi, herbatka na karmienie i chyba jest już ok.
Odnośnie spania dzieci, to jeśli przybierają bez problemu to nie trzeba wybudzać, ja na początku wybudzałam równo co 3h bo jednak wcześniak i bałam się czy będzie przybierać prawidłowo ale teraz w nocy potrafi spać nawet 5h ciągiem i nie budzę, raz spała mi 7h :szok:
Verita Ja podaję D i K. Synek źle reagował na K więc położna kazała nam odstawić, z małą nie ma tego problemu. Ostatnio położna mi mówiła, że chcą wprowadzić obowiązek podawania wit. D do 18 r. życia.
Selerowa Te zalecenia odnośnie odstawiania od piersi przy żółtaczce są dyskusyjne. Nasza pediatra też dała mi takie zalecenia plus przepajanie glukozą, a położna powiedziała, że absolutnie się do tego nie stosować, że to stara szkoła a teraz są nowe zalecenia, żeby jak najczęściej karmić i dostarczać kalorii a bilirubina będzie wychodzić z moczem, że tym odstawianiem można zrobić więcej szkody niż pożytku bo dzidzia może nie chcieć wrócić do piersi. Zadzwoniłam jeszcze do szpitala gdzie leżała mała i pani doktor ją prowadząca też nie kazała odstawiać tylko jak najwięcej karmić choć prawdą jest, że karmiąc żółtaczka może utrzymywać się dłużej. A jaki macie wynik bilirubiny, że takie zalecenia?
Myg GRATULACJE!!!

reklama
Sandra, marudż, marudz...jak urodzisz nie będzie zlituj się:-) tylko ciąża daje nam prawo do takiego zachowania...a szkoda:-)
A jeśli wierzyć przesądom to Twój maluch urodzi się z bujną czupryną:-)

Ok, mleko ściągnięte, Mikołaj się budzi...znowu będzie walka z butlą...

Ajentka, w sobotę dzwoniłam na oddział i tam też mi młodziutka lekarka powiedziała o odstawieniu na dwa dni od cyca, ale wtedy ie dopytywałam o nic, myślałam, że jak odstawię to re dwa dni będzie na modyfikowanym. Teraz czekam na wyniki, teściu zaraz przywiezie. Mam nadzieję, ze jest niższa niż w sobotę.
O przepajaniu wodą z glukozą też dziś usłyszałam, ale mowy nie ma. Jeśli już to samá wodę dam.
Mały głodek zaczyna drzeć się:-) zmykam:-)

Do góry