reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2014

Naoglądałam się dzisiaj porodówek na tlc i jakoś mnie to zaczyna przerażać hehe nie boje się bólu tylko czasu trwania porodu, z Kacprem na porodówke trafiłam w środe a urodziłam w piątek w nocy i tego się najbardziej boje eh
zgłodniałam idę zajrzeć do lodöwki :-)

reklama
Eve ja przeszłam dosyć ciężko cc najgorsze jest pierwsze 24h i pierwsze wstanie trzeba chodzić żeby rozchodzic ból potem tak 2 tyg jeszcze ciężko się schylac podnosić dziecko a w sumie ok 2 miesięcy zeby się wszystko zagoilo rana zewnętrzna szybko się goi gorzej poprzecinane mięśnie

Eve, ja rodziłam i sn i cc. Do cc miałam negatywne nastawienie i być może dlatego źle je przeszłam, piszę tak bo wiele dziewczyn jest jednak zadowolona z operacji. Dla mnie minusy to: po sn wstałam od razu i robiłam koło siebie i dziecka, po cc nie mogłam wstać i normalnie funkcjonować dłuższy czas, oczywiście rana czy poprzecinane mięśnie to masakra, nie mogłam się długo wyprostować, wokół blizny miałam przeczulice ok pół roku, do tego ciągnięcia np. na zmianę pogody (jak staruszka :-D ) a teraz strach czy mi macica nie pęknie przy kolejnym porodzie . . . Ja osobiście nie miałam ale współlokatorka z sali miała zespół popunkcyjny i cierpiała bardzo (skutek po zzo).

Magdzik20, boisz się czasu trwania porodu? W sensie, że długo trwa? Ja się boję na odwrót, że wszystko pójdzie za szybko . . .

a ja mam pytanie do dziewczyn które miały cesarke? pierwsze dziecko rodziłam sn, jestem ciekawa jak po cesarce jest. czy boli bardzo, dlugo dochodzi sie do siebie? kiedy mozna wstac itp?

Ja po sn nie mogłam sie ruszać przez długo. A rana mnie ciągnęła przez lata. Ani usiasc ani sie załatwić czy porządnie umyć bo ciągle bolalo pieklo itd.
Cc planowane trochę brzuch ciągnął ale na drugi dzień juz chodziłam rana szybko sie zagoila w sensie mogłam normalnie funkcjonować. Teraz po trzeciej cc to problemy przy i po operacji ale tez już smigam.
Ogólnie jak nie ma problemów to lepiej rodzić naturalnie, jak nie natna i nie peknie się to bez porównania. Ale jak dla mnie to wolalam cc

MamaStacha dokładnie,boję się spędzenia 2-3dni na porodówce bo to było dla mnie gorsze od bólu, nie dość że przez ten czas nie mogłam nic jeść to musiałam prawie cały czas leżeć

mój mąż właśnie wróciłam z pracy, obudził mnie i odpalił konsole :/ a ja teraz zasnąć nie mogę
mam ostatnio wrażenie że maluch trochę się obrócił albo już mu ciasno bo nie dostaje już tak bolących kopniaków w żebra, teraz tyllo czuje jak sie przesuwa :-)

hej, ja mam dzisiaj mój drugi termin, jade do szpitala na USG i przepływy i może probe oxy, rano po prawie 4 miesiącach udało mi się wykorzystać mojego, ale był przerażony, bo on twierdzi,ze to niehumanitarne, w końcu tam już człowiek siedzi i chyba nie bardzo rabac mu w czolko, Boze jaki mój chlop jest durny :-D:-D:-D.

reklama
Hej
Kasoku to powodzenia może dziś się uda ;-)
U mnie foch dzień następny wczoraj mąż nawet nie zapytał jak się czuję nie spodziewam się że dziś to zrobi trudno ja też nie zamierzam słowem się odezwać jeżeli kilka dni przed porodem on ignoruje mnie to ja nie będę mu dłużna .
Szkoda że nic się u mnie nie rusza mam doła we wszystkich aspektach a do wtorku jeszcze tyle czasu najchętniej przespalabym cały ten czas przepraszam że tak marudze

Do góry